Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Speed dating .. a to má koule!

Poukázka na akci „rychlé rande“  ležela pod stromečkem,  no, asi už jsem podezřelá tím, že mám věk na manžela a devítiměsíční břicho, ale ani jedním stále nedisponuji .. i když vlastně nevím, jestli po tomhle až tak prahnu  …  No ale buď jak buď - na seznamovací večer jsem šla – nažehlila jsem si vlasy /venku sněžilo a já neměla kapucu, takže jsem tam stejně dorazila navlněná jako Petr Kolář  na slavíky/ a oblékla se do chladného a nového saténového topu / v té luxusní restauraci ale bohužel měly stolečky, které z boku někdo orejpal nebo oprýskaly časem a já si o ně svůj luxusní svršek krásně zatrhla. 

Po vkročení do restaurace se vás zmocní slečna a odnaviguje vás ke stolečku, kde je nachystaná cedulka s vaším jménem /odmítla jsem si jí lepit na chladně zelený satén, abych si ho neponičila, cha cha – to jsem ještě nevěděla o tom orejpaným stolku/ pak propiska, a desky na poznámky a hlavně na ANO/NE u jmen přítomných mužů.  Četla jsem, že součástí večera je uvítací drink, dala jsem si víno a čísník s vyceněným chrupem mi k němu donesl i účet ..

Dostala jsem stoleček hned u prosklené vstupní části restaurace, která přímo sousedila s průchodem – viděla mě půlka Prahy -  jak tam sedím sama u stolku se skleničkou vína a na té skleněné zdi  mám někde nad hlavou nalepenou A3 s nápisem Speed dating zde!  

Nakonec akce odstartovala krátkým proslovem, jak to celé bude probíhat a ozvalo se první zacinkání zvonečku, do toho přinesl cenič chrupu na přípitek šampus. Rázem jsem vypadala jako spiťar zoufalec  – na stole mi chyběla už jen placatka s rumem.  

Jak bylo řečeno, tak muži se vždy po čtyřech minutách zvedli a šli o číslo dál.  Dorazilo jich ale míň než lačných žen a tak jsem měla mezi cinkotem pár pauziček.  V jedné z pauz  jsem si všimla, že za sklem stojí starší dáma v oranžové prošívané bundě a na vodítku má pudla co je oblečený úplně stejně – oba na mě zírali -  dojem akvária už byl dokonalý.

Někteří ti lidé tam byli zvláštní,  někdo vám ani ruku nepodá, ale tykali mi všichni.  Vzhledem k mé schopnosti nekonečného blábolení ty čtyři minuty naštěstí vždycky uběhly hodně rychle. Jen jeden počítačový expert jen hleděl, popotahoval si ušmudlanou mikinu a říkal jen ano nebo ne, tak s tím se konverzovalo hůř. Ovšem dozvěděla jsem se spoustu věcí – jeden účastník, vyfiknutý jako italský gigolo Fetučíny  mi sdělil, že byl pracovně v cizích zemích a v jedné no „ ty vole, to mělo koule“ .

Další se striktně držel sepsaných otázek, čekala jsem už jen, kdy mi posvítí lampičkou do očí jako u výslechu.  Pak se dostavil muž bujných svalů a drsného obličeje zahalený do svetříku v něžné pastelové fialkové, pochválila jsem mu oblečení, prý si ho musel vzít, neboť pod ním skrývá nějaký obrázek. Řekl to tak tajuplně, že mě hned napadlo, že tam má minimálně vytetovaný průvod dělníků, kterak nesou na transparentu hlavu Lenina …

Jeden mi zase intimně sdělil, že čte literaturu pouze v původním znění. A další přiznal. že je zde již po dvaadvacáté …. A poslední, který mi utkvěl v paměti byl zábavný a zasvěceně hovořil o hudbě, ale asi byl nervózní, protože několikrát prohlásil, že teď má nejraději Dvořákovu Vltavu …

Ale nakonec jsem u dvou mužů přeci jen zaškrtla magické ano, jeden mě rozesmál a druhý pochopil i vtip na druhou  a  druhý den mi dokonce z agentury přišlo rozhodnutí, že Ano zaškrtli i oni u mě. Ale asi se někde stala chyba -  nevím jestli za to mohly ty moje lokny nebo vorvaný satén co jsem na konci měla na sobě, ale asi si to rozmysleli oba, protože mně se neozval ani jeden …     no ano, je to trochu potupné, ostatně jako celá ta seznamovací akce, ale na druhou stranu to  byl vcelku i zábavný podvečer, takže až taky dostanete přihlášku na speed dating , klidně jděte a udělejte si svůj vlastní názor.  Jako ten muž v modrém s odřenou aktovkou v ruce,  co na konci seznamovacího kolečka ukazoval svoje poznámky jednomu z kámošů, se kterým na tuhle seznamka párty přišel. No a já stála blízko, takže jsem jeho poznámky mohla směle číst taky – u všech žen, které jsme se večera účastnily -  měl v poznámce napsáno velké a tučné FUJ!

:) :) :)

 

 

Autor: Zdenka Bellingerová | pondělí 30.1.2012 7:12 | karma článku: 21,47 | přečteno: 2136x
  • Další články autora

Zdenka Bellingerová

Pokojíček jako klícka

Když to jen trochu jde, snažíme se cestovat. Levné letenky - stejně jako nebojácnost usednout za volant a vyjet – tomu jen nahrávají. Na těchto cestách se člověk ubytovává i v prazvláštním pokojíčku. Nic z toho sice nebyl motel Bates, ale na některé i po létech nejde zapomenout.

22.9.2013 v 17:20 | Karma: 10,26 | Přečteno: 439x | Diskuse| Ostatní

Zdenka Bellingerová

Letní nálada města

Líně nebem táhne mrak, já jsem línej zrovna tak ----- z tohohle počasí mě chytá lenora taky, ale ještě víc mě chytá fantas v okamžiku když přede mnou na chodníku jde "kejválek”. Ani nemusím spěchat, ale obejít takového člověka je zkrátka nemožné buď má radar nebo oči i vzadu, ale přesně v tom okamžiku kdy uděláte pidi úkrok na jakoukoliv stranu chodníku, kejválek se rozhmitá přesně stejným směrem a pokud ho nechcete srazit jako při zápase ragby, tak ho prostě slušně nepředejdete.

15.7.2013 v 14:57 | Karma: 6,50 | Přečteno: 175x | Diskuse| Kultura

Zdenka Bellingerová

Ulice

Cesta od improvizované zastávky tramvaje k domu byla jen o něco delší, ale rozhodně velmi pestrá na zážitky. Slíbila jsem cestou koupit karton vody a tak jsem zašla do jednoho z mnoha pražských minimarketů. Celý karton jsem ale neviděla, tak jsem se optala kde bych ho našla?

17.6.2013 v 19:03 | Karma: 9,11 | Přečteno: 369x | Diskuse| Ostatní

Zdenka Bellingerová

Déšť

"Zas prší do ulic – je doba kapucí a svetrů pod bundou" ... já si vždycky myslela, že to je spíš taková podzimní písnička, ale asi to byl nadčasový song. Každopádně vyvedu autora snadno z omylu, ono neprší jen do ulic, ale taky do bot – což se ukázalo vlastně jako výhra, protože mi do nich teče a ještě je stihnu včas reklamovat.

31.5.2013 v 13:30 | Karma: 9,45 | Přečteno: 255x | Diskuse| Ostatní

Zdenka Bellingerová

Pastičky

Různé pastičky líčil ve svém večerníčku už Človíček, takže je vlastně úplně jasné, že na ně narážíme do dnes. A všechny nejsou tak přímé - jako již z dálky viditelný chybějící kovový rošt nad kanálkem u vchodu do domu, který někdo pod rouškou temnoty buď odvezl do sběru nebo použil na páteční grilovačce. Některé jsou maskované do duhových barev a o to jsou zákeřnější, protože udeří nečekaně.

27.4.2013 v 14:43 | Karma: 10,65 | Přečteno: 462x | Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Ukrajina zasáhla další ruskou rafinérii, okupační armáda zabíjela v Oděse

1. května 2024  9:39,  aktualizováno  11:16

Sledujeme online Ruská protivzdušná obrana v noci na středu sestřelila šest dronů nad čtyřmi regiony, informovalo...

Hasiči při pálení čarodějnic zasahovali u dvacítky požárů, často zbytečně

1. května 2024  9:14,  aktualizováno  11:13

Na mnoha místech Česka se během včerejšího posledního dubnového večera rozhořely ohně při tradičním...

Policie v Tbilisi nasadila proti davu plyn i vodním dělo, zadržela 63 lidí

1. května 2024  11:13

Gruzínská policie a demonstranti se v úterý večer střetli v Tbilisi u sídla parlamentu, který v...

Nejraději měli Češi EU za předsednictví. Vlnu nevole vyvolala migrační krize

1. května 2024  11:03

Největší nespokojenost s členstvím Česka v Evropské unii byla v době migrační krize. V roce 2016...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1264x
I když tančíš s ďáblem, ďábla nezměníš