Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Kuliči očí

Když se člověk odvážně pustí do věcí a činností o kterých nic neví - ale je zkrátka plný nadšení, takže se do toho pustí s vervou převelikou - a pak se jen diví, jak dokázal co dokázal. Taky okolí se často diví. Ale bohužel, ne vždycky, je to divení příjemně udivené … „Jak jsi, proboha,  při přípravě dřeva na ohýnek na těch pár buřtíků dokázal rozbít okno a ještě strhnout kus  živého plotu?  …. Dovedu si představit i odpověď „snadno, blbe“ …

Často se diví i lékaři – například tehdy jen valili oči,  když dorazila moje kamarádka/ a to se ani nesnažila vytvářet nějaké převratné činnosti/  - a vyprávěla jim že dorazila na ošetření proto, že zprudka vyskočila z poklidného sedu v okamžiku, kdy na ní usedla vosa, při tom výskoku si rozbila hlavu o ptačí krmítko, které měla ve větvích nad hlavou, hnula si přitom s krkem, že jí museli dát límec a na tu vosu nakonec stejně ještě šlápla ….

Divil se i pán na blešáku, kterého jsem ukecala na velkou slevičku za poloskříňku polostolek, v barvě olezlé šedi s rozkejvanýma nohama. „Co s tím hnusem budeš dělat?“ divila se sestra, když jsem s ním dofuněla k autu. „Budu ho pochopitelně restaurovat!“   A tak jsem taky učinila – obrousila jsem tu příšerku šmirglem na kusu dřívka, protože elektrickou brusku pro machry mi lakotný otec odmítl půjčit a tvrdil, že je rozbitá už odminule /osobně si myslím, že se mu nechtělo do nejbližšího špitálu na šití/. Pak dvakrát fešácky natřít na temně hnědou, dotáhnout nožičky a vypadá to jako luxusní kousek. Všichni zírali. Nejvíc já.

Když jsme o dovolené čučely na filtraci bazénu a vymýšlely „jak se to zapojuje, aby se ten borčus ze dna vycucnul?“  … při čerpání těch mnoha možností, které nám přístroj filtrace skýtal  - v kombinaci s tím, že já vím jen, že to musí být zapojené v elektřině – a úměrně vzteklé k tomu jak nám slunce šajnilo na palice.   Tak z kámošky vypadlo „ tak si ti připadám jako ti vopičáci těsně předtím než začali mlátit šutrem do kokosáku“   V tomto případě se asi nemohlo vynadivit nebe, protože odmítlo další spolupráci a večer už to bylo na hubertus a teplé fusekle.

Ovšem první ligu v divení obecně by asi mohli hrát ti dva revizoři, kteří v autobuse vyslovili svou kouzelnou formulku „revize jízdenek“  a vybrali si k tomu tu nejdelší trasu mezi zastávkami, která na téhle trase je.  Mladík v zadní části téměř prázdného autobusu na ni zareagoval okamžitě, začal si slintat na košili, vydával podivné zvuky jako agggrhh, hhhhmmmtrrr, koulel očima a podivně se kýval. Revizor povolal dozadu i kolegu, bezradně zvyšoval hlas, protože pojal podezření, že mladík blbě slyší, když se tak divně chová. Mladý muž se chytil za hlavu, rozkýval se i do stran a vypadal, že nemá daleko k pláči.  Revizor mu znovu ukázal odznáček a dožadoval se jízdenky. Druhý revizor vypadal, že by toho chudáčka nejraději pohladil po hlavě. To už mladík i stál, křečovitě se držel tyče a jakoby pochrochtával. Lidé v autobusu vypadali, že se na revizory vrhnou, proč obtěžují toho chlapce, když ten je očividně nemocný a vůbec jim nerozumí? Autobus se přiblížil k zastávce, přistoupilo pár lidí a  těsně předtím než se dveře autobusu zavřely, si mládeneček velmi obyčejně utřel poprskanou pusu a vyskočil na zastávku. Odjíždějícímu autobusu, plného vykulených očí, pak se smíchem zasalutoval a zmizel v blízkém parku. Autobus explodoval smíchem a revizoři si z toho šoku museli sednout.

Já mám v plánu dneska udivit svoje sousedy tím, kolik ran musím vynaložit na přitlučení dvou háčků na zeď.

Co plánujete na nový týden vy?

Autor: Zdenka Bellingerová | pondělí 6.8.2012 6:59 | karma článku: 9,71 | přečteno: 514x
  • Další články autora

Zdenka Bellingerová

Pokojíček jako klícka

Když to jen trochu jde, snažíme se cestovat. Levné letenky - stejně jako nebojácnost usednout za volant a vyjet – tomu jen nahrávají. Na těchto cestách se člověk ubytovává i v prazvláštním pokojíčku. Nic z toho sice nebyl motel Bates, ale na některé i po létech nejde zapomenout.

22.9.2013 v 17:20 | Karma: 10,26 | Přečteno: 439x | Diskuse| Ostatní

Zdenka Bellingerová

Letní nálada města

Líně nebem táhne mrak, já jsem línej zrovna tak ----- z tohohle počasí mě chytá lenora taky, ale ještě víc mě chytá fantas v okamžiku když přede mnou na chodníku jde "kejválek”. Ani nemusím spěchat, ale obejít takového člověka je zkrátka nemožné buď má radar nebo oči i vzadu, ale přesně v tom okamžiku kdy uděláte pidi úkrok na jakoukoliv stranu chodníku, kejválek se rozhmitá přesně stejným směrem a pokud ho nechcete srazit jako při zápase ragby, tak ho prostě slušně nepředejdete.

15.7.2013 v 14:57 | Karma: 6,50 | Přečteno: 175x | Diskuse| Kultura

Zdenka Bellingerová

Ulice

Cesta od improvizované zastávky tramvaje k domu byla jen o něco delší, ale rozhodně velmi pestrá na zážitky. Slíbila jsem cestou koupit karton vody a tak jsem zašla do jednoho z mnoha pražských minimarketů. Celý karton jsem ale neviděla, tak jsem se optala kde bych ho našla?

17.6.2013 v 19:03 | Karma: 9,11 | Přečteno: 369x | Diskuse| Ostatní

Zdenka Bellingerová

Déšť

"Zas prší do ulic – je doba kapucí a svetrů pod bundou" ... já si vždycky myslela, že to je spíš taková podzimní písnička, ale asi to byl nadčasový song. Každopádně vyvedu autora snadno z omylu, ono neprší jen do ulic, ale taky do bot – což se ukázalo vlastně jako výhra, protože mi do nich teče a ještě je stihnu včas reklamovat.

31.5.2013 v 13:30 | Karma: 9,45 | Přečteno: 255x | Diskuse| Ostatní

Zdenka Bellingerová

Pastičky

Různé pastičky líčil ve svém večerníčku už Človíček, takže je vlastně úplně jasné, že na ně narážíme do dnes. A všechny nejsou tak přímé - jako již z dálky viditelný chybějící kovový rošt nad kanálkem u vchodu do domu, který někdo pod rouškou temnoty buď odvezl do sběru nebo použil na páteční grilovačce. Některé jsou maskované do duhových barev a o to jsou zákeřnější, protože udeří nečekaně.

27.4.2013 v 14:43 | Karma: 10,65 | Přečteno: 462x | Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Záplavy na jihu Brazílie si vyžádaly desítky obětí, přehradám hrozí kolaps

3. května 2024  6:23

Rozsáhlé záplavy, které v těchto dnech sužují jih Brazílie, mají nejméně 29 obětí. Dalších 60 lidí...

Soud poslal na čtyři roky do vězení kapitána lodi, na které uhořelo 34 lidí

3. května 2024  6:14

Americký soud poslal na čtyři roky do vězení kapitána lodi, při jejímž požáru zahynulo v roce 2019...

iDNES Premium jen za 49 Kč na 3 měsíce. Získejte i vstupenky na MS v hokeji

3. května 2024

Před blížícím se mistrovstvím světa v hokeji přichází iDNES Premium s mimořádnou akční nabídkou....

Poslanci omezí prodej půdy cizincům, změní zákon po havárii na Bečvě

3. května 2024  5:16

Sněmovna má v pátek na programu vyšší ochranu nejlepší zemědělské půdy, novelu vodního zákona...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1264x
I když tančíš s ďáblem, ďábla nezměníš