Dobře, bude to prima den!

Dopiji ranní kávu, zběžným pohledem překontroluji vypnuté spotřebiče, rozloučím se schouleným kocourem, který dospává v křesle. A tradá do práce ... no, do právě probíhající rekonstrukce obchodu na kancelář.

Tak se stalo, že národní internetový prodej zvítězil nad místním bastlením. Proto jsem obchod zavřela a stala se z ní místnost pro přijímání dodavatelů, speditérů, zákazníků a mnoha jiných činností. A protože jako taková není až tak důležitá, pustila jsem se do postupné rekonstrukce nejen samotného obchodu, ale také třeba jeho nábytku a doplňků.

        ***

Vůbec si nechci stěžovat.  Také na co, když takové to tady je. A již několik dní přemýšlím, má-li význam publikovat. Ale to malé, bezvýznamné a třeba i škodolibé, něco v mé hlavě, mi dnes u ranní kávy pošeptalo, „Jo, napiš to.“

Takže nejdříve to začalo tím, že jsem, jako registrovala firmu do systému EET a to hned ve třech provozovnách. Časem se ale ukázalo, že dvě z nich vůbec nepotřebuji.

Jednu stálou – kamennou, kterou jsem zavřela, neboť maloobchod neprosperoval. Podotýkám, že v EET provozovna zůstala aktivní, zrušena byla z pohledu konečného zákazníka a navíc jsem se rozhodla jí rekonstruovat a rekonstrukce bude nadále pokračovat.

Následně mobilní, ale tu jsem také zrušila, neboť nebylo možné organizačně zajistit dostatek zaměstnanců na DPP (dohodu o provedení práce) při prodeji ve stáncích. A mobilní prodej jsem zrušila tak jako tak.

Dále e-shop provozovnu a tu jsem také zrušila, protože zákazníci platí bankovním převodem předem a při platbách bankou není nutná registrace aktivní EET provozovny.

Takže shrnuto a podtrženo, existuje aktivní maloobchodní provozovna v EET systému, která je dočasně pro rekonstrukci zákazníkům uzavřena a funguje e-shop, který přijímá platby bankou, pro EET zrušená stejně jako mobilní provozovna. Je patřičné zmínit, že další tržby plynou z příjmů, pro které ještě neplatí další vlny EET, tedy tržby z nich plynoucí do EET nezasílám.

Z pohledu živnostenského zákona provozovna dočasně uzavřena a řádně označená. Doplněná o informaci, že provozovna je v rekonstrukci a požadavky zákazníků se vyřizují telefonicky s uvedením telefonního čísla.

Z pohledu EET jsou registrovány 3 provozovny, dvě zrušené, jedna aktivní, pro veřejnost uzavřená a přesto podezřele registrovala za celý rok pouze tři tržby.

Maloobchod probíhá tak, že potřebuje-li někdo nakoupit ze zásob spotřebního materiálu, který byl pořízen ještě před 2. vlnou EET, mile ráda mu jej donesu a prodám. Tento zaplatí a já eviduji tržbu v EET. Netroufnu si totiž určit, zda se jedná, či nejedná a minoritní příjem, tak raději tržby eviduji v EET.

Ano, kontrola se dostavila pro systémem vygenerované podezřelé tři tržby za rok. A já ani nevím, co napsat závěrem. Do dnes to nevím, co ale cítím, je smutek. Den jsem ukončila se sklenkou bílého a pachutí čehosi, co snad ani nelze napsat. Určitě to prima den nebyl!

Pro předem jasné podezření se vydala kontrola v počtu dvou osob na kontrolu aktivní provozovny. Asi to mělo být překvapení ... něco jako hra "Na babu". A skutečně nechci používat ani sarkasmus, natož vulgarity.  Je mi líto, těch, kteří jsou na kontroly vysíláni, a divím se, že v 21. století a v době internetu by mohlo být efektivnější se třeba dotázat elektronicky a zbytečně nejančit.

Proč? Protože je to sakra podezřelé a podezřelosti nám tady generuje systém.

A já jsem zvědavá, co bude následovat.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Dita Baušová | pátek 5.10.2018 2:00 | karma článku: 16,47 | přečteno: 452x
  • Další články autora

Dita Baušová

den třetí … "Doba svíčková"

31.10.2018 v 15:13 | Karma: 10,76

Dita Baušová

den druhý … "Kolik vrátí?"

14.10.2018 v 18:26 | Karma: 17,04

Dita Baušová

den první ... "Ne, to nechceš!"

12.10.2018 v 22:01 | Karma: 15,65

Dita Baušová

Rodné číslo, jenom číslo

6.12.2016 v 20:26 | Karma: 23,77

Dita Baušová

Hospodská hádanka

6.12.2016 v 0:03 | Karma: 14,12