Za útoky na ČSSD nehledejme ODS, ale nesplnitelné sliby socialistů

Top zpráva středečního nudného odpoledne? Místopředseda ČSSD a jihomoravský lídr strany do parlamentních voleb dostal "na budku." Dnešní zpráva? Ohořela socialistická budka... Boudo, budko, kdo za to může? Nehledejme viníky v ostatních stranách, ale tam, kde se slibuje nejvíce a plní nejméně - v ČSSD.

Idnes.cz

Můžeme lidumilsky odsuzovat jakoukoli formu násilí a ohánět se frázemi, co ještě do slušné demokracie patří a co už ne. Pravdou je, že s násilím se někdy setká každý z nás - buď jako oběť, jako útočník, či jako "pouhý" divák. Je proto logické, že se i politici, jako vzorek naší společnosti, s násilím též setkají. Přitom socialisté svou "kampaní pro obyčejné lidi" a buranstvím svého předsedy spadají ne do sféry intelektuální, ale ryze hospodské a méně ideově náročné. Koneckonců - správní chlapi v hospodě si na pár fyzických výměn názorů snad musí zvyknout. Pivo za 2 koruny přece nenaláká slušné sympatizanty strany, ale pouze individua, kterým o hlavní část programu předvolebního setkání příliš nejde.

Ačkoli Bohuslav Sobotka patří dlouhodobě k populárnějším z politiků, stal se cílem nespokojenosti jednoho z našich spoluobčanů právě on. Domnívám se, že hlavním spouštěčem podobné agresivity však není jeden konkrétní politik jako fyzická osoba, ale spíše celkový obraz, který reprezentuje. A Sobotka nereprezentuje nic jiného, než nesplnitelné sliby, populismus a jednoduchost. Několik billboardů občanských demokratů s mottem "ČSSD proti Vám" a návratem Elvise sílu příliš nás ovlivnit nemá, stovky výhružek varujících před jinými stranami, kterými ČSSD oblepila republiku však ano.

Přeplácanost, megalomanství a útoky na nejnižší lidské pudy se ČSSD vrací - strana musí počítat nejen s masovou podporou takto ovlivněných voličů, ale zároveň s pocity vysloveně negativními. A s pocity přichází příslušné skutky.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Vladimír Barák | čtvrtek 6.5.2010 13:45 | karma článku: 35,52 | přečteno: 1950x