6+1 = 7 statečných

Tak tohle mě baví. Vymyslet si něco podle své představy a ještě k tomu dostanete zadání. I já se tedy připojuji se svými šesti oblíbenými postavami.

1. Symbol ženskosti – Snídaně u Tiffanyho

Začneme zlehka, nerada bych vás otrávila již v počátku. Takže mou první volbou je léty prověřená klasika, Holly Golightlyová neboli Audrey Hepburnová v úžasném snímku Snídaně u Tiffanyho. Proč? Protože pokud chcete vidět to nejroztomilejší stvoření, které při každém pohybu ukazuje, že přesně takhle má žena jednat, hýbat se, mluvit a chodit, jste na správném místě. Holly je dokonalost sama. Tak dokonalá jako by každá z nás chtěla být.

2. Symbol vkusného smyslu pro humor - Zvíře

Přejdeme k další nenáročné postavě, která jistě nikoho neurazí. Michel Gocher neboli kaskadér Jean-Paul Belmondo v dvojroli svého života. Domnívám se dokonce, že v té nejlepší dvojroli na filmovém plátně, jakou jsem mohla kdy zhlédnout. Jeho vtipům není nikdy konec a okamžitě se do tohoto rádoby šovinistického ranaře s duší kluka musíte zamilovat. Bruno Ferrari taky dobrý, ale víte co, to už není ono.

3. Symbol mužské síly a zásadovosti - Predátor

Přitvrdíme. A hned zostra, není na co čekat. V podstatě je jedno, kterou z jeho rolí vyberete, i když já osobně dávám obvykle přednost majorovi Dutchovi Schaeferovi (Arnold Schwarzenegger). Nepohrdám ani mravenečkem v lese, co těžkou kládu nese a má silný rodičovský pud (plukovník Matrix, Komando), ale přeci jen, hrdinská závěrečná scéna s budíkama na ruce, pralesem plným plamenů a jednou oškliváckou příšerou s „pěknou držkou“ je jen jedna.

4. Symbol inteligence a umění „kličkovat“ - Obhájce

Další kalibr v podobě právníka, který úřaduje ve svém fáru a poradí si s každým případem (nakonec i tím hodně zapeklitým), to je Michael “Mick” Haller (ztvárnil Matthew McConaugh). Primárně zbožňuju i Matthewa, takže spojení s Mickem byla jasná tutovka pro mé oko.

5. Symbol boje s větrnými mlýny – Defendor

Nemám moc ráda snímky, kde je někdo dlouhodobě za pitomce a nic se mu nedaří. Tady jde ale vše stranou, i když tenhle hrdina zpočátku takhle působil. Arthur Poppington (Woody Harrelson) je jako superhrdina totiž bezkonkurenční. Jeho odhodlání měnit svět je úžasné a žádná překážka není zas tak velkou, aby se o to alespoň nepokusil.

6. Symbol duševní čistoty, snaživosti a šikovnosti

Néééééééé, šest je opravdu prostě pekelně málo. Takže, prosím, prosím, já sem dám dvě z jednoho soudku a vy se na mě nebudete zlobit, jo? A proto, tramdádádá, na závěr mého klání s mými představami, mám tu čest vám spojit nespojitelné: galantní prasátko Babe (ve skvostném dabingu Aťky Janouškové) a Road Runnera, který vždycky převezl nenažraného kojota.

 

 Tak to je mých šest (+ tajná jedna), mohli bychom tomu skromně říkat sedm statečných. 

Autor: Barbora Benešová | pátek 8.2.2013 19:04 | karma článku: 7,72 | přečteno: 402x
  • Další články autora

Barbora Benešová

Kočár je symbol

14.1.2013 v 9:19 | Karma: 8,90

Barbora Benešová

Facebook je mor!

12.1.2013 v 18:08 | Karma: 25,24