Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Zavřeme neočkované do koncentráku?

I přes veškerou mediální masáž je stále v ČR i okolních státech významná část obyvatel, která se k očkování nenechala přemluvit. 

V tom je pravděpodobně hlavní důvod toho, proč se mocenské struktury rozhodli přitvrdit a i když očkování experimentálními vakcínami zůstává stále formálně dobrovolné, všemi možnými prostředky k němu dosud nenaočkované lidi donutit. 

V pátek ministr zdravotnictví Adam Vojtěch oznámil, že bude usilovat o to, aby lidem již v blízké budoucnosti nebyly propláceny covidové testy. Pokud by se tak nenaočkovaný občan rozhodl i nadále navštěvovat pravidelně restaurace, kulturu či sport, život by se mu pořádně prodražil. A aby snad v restauraci nemohl podvádět, povinnost kontrolovat zda je naočkovaný, bude mít sám hospodský. 

Neočkované čekají i velké restrikce při cestování. Pokud bude chtít vyrazit na Slovensko, čeká ho nejdříve desetidenní karanténa a teprve pak se bude moci po zemi svobodně pohybovat.

Jestli si někdo myslí, že tímto omezení nenaočkovaných končí, pravděpodobně se mýlí. Jak bude vypadat další trend  v diskriminaci neočkovaných nám může napovědět komentář slovenského novináře Petra Schutze, který vyšel 1.7. v  deníku SME. Za použitý jazyk by se jistě nemuseli stydět ani nejvyšší pohlaváři SS. Co říkáte? 

„Na neočkovancov sa nedá ísť iba cukrom, ale treba aj poriadne dlhý bič...neočkovaní by mali kvičať ako svine na bitúnku...Nie je jasné, čo bráni povedať, že to nie sú ľudia, ale dobytok, keďže len ich bezohľadnosť a teľacie IQ budú príčinou, že v septembri/októbri/novembri – na staré kolená – na mňa štát uvalí zákaz vychádzania,“

V politice existuje po tisíciletí osvědčená taktika. Když jako vládce čelíš krizi, je užitečné ukázat  na vybraného viníka a tím nasměrovat hněv lidu jiným směrem. 

Když v roce 64 zničil Řím požár, šeptalo se mezi lidem, že město zapálil císař Nero. Aby obvinění unikl předložil lidu jako viníka křesťany. Tím zabil dvě mouchy jednou ranou. Nejen, že byl odhalen viník, ale lidé ještě dostali v té době oblíbenou zábavu. Počestní Římané se mohli chodit dívat na dramatická představení, při kterých v aréně odsouzení křesťané sváděli nerovné souboje se lvy.

Od středověku až po minulé století byli vítaným terčem lidové nespokojenosti židé. Kolik to jen bylo protižidovských pogromů?

Teď máme začátek léta roku 2021. A již nyní se vedou vážné debaty o tom, že nás možná čeká další covidová vlna a s ní na podzim další lockdowny. To by jistě v lidech vyvolalo obrovský hněv. A aby nedopadl na vlády byl by viník toho všeho okamžitě nalezen. Co naplat, že přenašeči viru mohou být i bezpříznakoví naočkovaní, kteří nebudou mít povinnost se testovat. Vinen bude ten neočkovaný dobytek.  

 Co se bude dále dít  s nenaočkovanými dál můžeme jen spekulovat. Bude jím zakázáno navštěvovat obchody a jezdit MHD, nebo by jím bude rovnou dán zákaz vycházení? A nebo dojde na slova filipínského prezidenta, který navrhl všechny neočkované jednoduše zavřít do vězení (koncentračního tábora)? Každopádně jedno je jisté. Současný trend dělení společnosti na naočkované a neočkované je cestou do pekel!!

Osobně si myslím, že jedinou rozumnou cestu zvolil před pár dny Singapur. Vláda země oznámila, že začne vnímat covid jako chřipku a přestane počítat nemocné. Covid tady bude již stále a musíme se s jistou obezřetností s virem naučit žít. Kdo se chce nechat naočkovat, nechť se naočkuje, ostatní do toho netlačme ani cukrem, ani bičem!

Delta mutace je sice hodně nakažlivá, ale není tak nebezpečná než původní virus. Může však přijít další virus, či mutace původního, proti kterému nebudou stávající vakcíny účinné. To vyvolá potřebu další vakcinace, které bude následována další mutaci viru. Vstoupíme tak do začarovaného kruhu, kdy postupně bude dál další a další vakcinací oslabována stále více obranyschopnost lidského druhu. Až pak při pohledu na haldy mrtvých si snad uvědomíme, jak  naivní bylo spoléhat se na očkování jako na spásnou cestu a začneme zamýšlet nad tím, co změnit v našich životech, aby jsme vystoupili z tohoto začarovaného kruhu. 

Dnes tu máme již vážné indicie o umělém původu viru. Paní Peková měla pravdu. Možná pro začátek by tak bylo dobré položit si sám sobě otázku: "Je tu vakcina proto, aby nás zbavila viru, nebo je tu virus, aby jsme dostali vakcinu?" 

 To, že covidová krize jen tak nezmizí ve své nové předpovědi zmiňuje i britská jasnovidka Deborah Davies, která již v roce 2019 předpověděla  propuknutí pandemie. 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Bajnar | neděle 4.7.2021 8:34 | karma článku: 33,72 | přečteno: 1234x
  • Další články autora

Petr Bajnar

Co měsíc duben 2024 dal?

Duben roku 2024 se pomalu blíží ke svému konci a mně napadlo zamyslet se nad tím, co se v tomto období ve světě a v našich luhách a hájích stalo.

28.4.2024 v 12:10 | Karma: 0 | Přečteno: 14x | Diskuse| Společnost

Petr Bajnar

Reportáž z času velikonočního

Je boží hod velikonoční, den kterým vrcholí oslava velikonoc, svátků které již tradičně připadají vždy na první víkend po prvním jarním úplňku.

31.3.2024 v 9:48 | Karma: 0 | Přečteno: 35x | Diskuse| Společnost

Petr Bajnar

Chcimírové a chciválkové

Minulý týden uplynuly dva roky od zahájení ruské invaze na Ukrajině. Z projevů které k výročí zazněly, nejvíce vzbudil pozornost projev slovenského premiéra Roberta Fica.

3.3.2024 v 11:20 | Karma: 8,08 | Přečteno: 79x | Diskuse| Společnost

Petr Bajnar

Rok 2024: rok zásadních změn

Rok 2024 začal. Někteří lidé jej přivítali s nadějí, že půjde o lepší rok než 2023, jiní se do budoucna dívají s obavami.

1.1.2024 v 10:18 | Karma: 0 | Přečteno: 83x | Diskuse| Společnost

Petr Bajnar

Zřiďme pro politiky speciální ZOO!

Po krátké přestávce jsem se letos vrátil k učitelskému povolání. A to víte, není to vždy snadné. Jsou žáci klidní a hodní, někteří však zlobí. Občas se stávají v hodinách i nejrůznějšími zvířátky.

31.12.2023 v 9:06 | Karma: 5,63 | Přečteno: 107x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

S babičkou nepřežila nehodu ani vnučka. Její orgány zachránily tři jiné děti

6. května 2024  12:02,  aktualizováno  13:46

Nehoda z Čáslavic na Třebíčsku si vyžádala druhou oběť. Auto tam minulý čtvrtek zatím z...

Napadení a hajlování. Policisté v rámci derby pražských S zadrželi šest lidí

11. května 2024  22:15

Po skončení dnešního utkání fotbalistů Sparty a Slavie na stadionu na pražské Letné museli...

V Tbilisi pokračují protesty proti vládě, pochodu se zúčastnilo 50 tisíc lidí

11. května 2024  20:40

Ulicemi gruzínské metropole Tbilisi v sobotu prošlo asi 50 tisíc lidí při pokojném protestu proti...

Milion Čechů pije denně alkohol, adiktologové žádají více peněz od státu

11. května 2024

Premium Navýšit od vlády rozpočet o dalších 300–400 milionů korun ročně chce Asociace poskytovatelů...

„Jen jsem bral peníze. Na loď chtěli oni.“ Jak BBC našlo iráckého pašeráka lidí

11. května 2024  19:08

Sedím v iráckém nákupním středisku tváří v tvář jednomu z nejnechvalněji proslulých pašeráků lidí v...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 607
  • Celková karma 2,69
  • Průměrná čtenost 1405x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.