Vidění budoucnosti

„Zatroubil třetí anděl, a zřítila se z nebe veliká hvězda hořící jako pochodeň, padla na třetinu řek a na prameny vod. Jméno té hvězdy je Pelyněk. Třetina vod se změnila v pelyněk a množství lidí umřelo z těch vod …“ Tak zní část poslední biblické knihy Zjevení svatého Jana.

Kněžna Libuše věští budoucí slávu Prahy

Těžko srozumitelný text z konce 1.století se okamžitě rozjasní, když zjistíme, že s Pelyňkem se pojí druhové jméno Černobýl. Vidění a popis černobylské jaderné havárie jazykem starověkého proroka je jedním z mnoha vizí budoucnosti, která se později vyplnila. Vizím budoucnosti bych se chtěl věnovat v tomto článku. Projdu historií. Poté se zamyslím nad tím, jak jasnovidnost funguje a také se zmíním, že nejen lidé, ale i zvířata dokáží a často mnohem lépe než my lidé vnímat budoucnost.

 

Biblická proroctví

Starý zákon obsahuje knihy Proroků. Popisuje Proroky jako lidi, kteří více než jiní si uvědomovali stinné stránky své doby a jejich důsledky pro budoucí život židovského národa a okolního světa. Součástí jejich daru byly i vize pro ně vzdálené budoucnosti. Popisovali příchod Krista do židovské země. Popsali, ale i naší současnost, jako dobu konce věku ve kterém žili, konce který může být spojen s velkými přelomovými událostmi.

Nový zákon vedle prorockých slov Ježíše obsahuje již výše zmíněné zjevení svatého Jana. Na první pohled se jedná o těžko srozumitelný text plný alegorií a symbolů popisující především naší současnou dobu, jak ukazují i vize ukrajinského Černobylu. Apokalypsa, jak se text jinými slovy nazývá popisuje zápas mezi dobrem a zlem, těžké rány osudu které na lidstvo přicházejí. Války, nemoci a ekologické katastrofy. Totalitní praktiky mocných této doby, potlačování pravdy a svobody. Text končí optimisticky. Pravda a dobro nakonec zvítězí a země vstoupí do tisícileté éry míru symbolizované obrazem nového Jeruzaléma. Český král Karel IV na základě vize nebeského Jeruzaléma budoval i Prahu, jako budoucí duchovní centrum světa v nové éře.

Nesrozumitelný text nám bude daleko srozumitelnější když se seznámíme s naukou o cyklech, známou všem vyspělým starověkým národům a proroctvími těchto národů. O naší dnešní současnosti totiž mluví proroci všech těchto kultur. Je to proto, že žijeme na přelomu dvou cyklů Platónského roku trvajícího 25000 let, tedy v době,  kdy se vždy v dějinách země a civilizace vyskytovaly zásadní přelomové události. Končí doba kterou označují staré kultury jako věk duchovní zimy – železného věku a pomalu začíná období duchovního jara -zlatý věk  nazvaný v Bibli tisíciletou říši míru.

 

Nostradamus (1503-1566)

Asi nejznámějším prorokem uplynulých 2000 let byl francouzský lékař a astrolog Michael de Nostradamus [1]. Slávy dosáhl již za svého života, kdy předpověděl několik událostí které se v době jeho života staly.

Zajímavější jsou, ale popisy události vzdálenějších budoucích dob. Nostradamus budoucnost nepopisoval přímo. Využíval nejrůznějších šifer a budoucí události nepopisoval chronologicky za sebou. Jen ten komu se podařilo šifry rozkrýt mohl z Nostradamových knih čerpat poznání. Většině se to nepodařilo. A tak když se podíváme na minulé události, jasně vidíme pravdivost proroctví , zatímco v předpovědích budoucnosti naprosto selháváme a texty zpravidla mylně interpretujeme.

Nostradamus jednoznačně předpověděl francouzskou revoluci, kdy revolucionáře popsal trefnými slovy idioti bez hlav. Hitlera pojmenoval slovem Histler. Předpověděl vraždu Kennedyho, teroristický útok 11.9. a celou řadu dalších událostí včetně těch které se ještě nestaly. I on hovoří v alegoriích o apokalypse a příchodu nového věku míru éry Vodnáře. V této souvislosti prorokoval i zrod významné duchovní bytosti na 50.rovnoběžce, jejíž ideje budou nosné v novém věku. 

Na konci svého života předpověděl i znesvěcení vlastního hrobu a tragický osud znesvětitele. Tři opilí francoužští vojáci za francouzské revoluce se rozhodli napít vína z Nostradamovy lebky. Když otevřeli jeho rakev s kostrou spatřili vojáci destičku s datem znesvěcení, rokem 1791. Když se jeden z vojáku z jeho lebky skutečně napil, po chvíli se skácel mrtev zasažen zbloudilou kulkou.

 

Gerard Croiset (1910-1981)

Croiset byl jedním z nejznámějších a nejslavnějších jasnovidců moderní doby. Jeho  schopnosti zkoumala řada holandských, německých, italských, francouzských, švýcarských a amerických psychologů. Mnoho let spolupracoval s policií při hledání zločinců i pohřešovaných lidí. Jeho schopnost předpovídat byla studována na tzv. židlových testech. Namátkou se zvolilo číslo židle v nějaké místnosti, kde se mělo za nějakou dobu konat určité shromáždění. Croisetovi se číslo židle sdělilo. S velkou přesností popsal vzhled a charakteristiku osoby, která na této židli měla sedět. Často popsal osobu dříve, než se rozhodla  určitého shromáždění zúčastnit. Tyto židlové testy byly provedeny téměř 400x, vždy za přísné kontroly a s úspěchem.  Jednou např. správně popsal rozmístění všech lidí s jednou chybou. Chyba byla způsobena tím, že daný muž si zprvu sedl na židli kterou Croiset předpověděl, ale po chvíli místo z galantnosti uvolnil ženě.

 

Proroctví na palmových listech

Nejpozoruhodnější proroctví vznikla již před více než 5000 lety v Indii [2]. Sedm rišiů ( mudrců ) popsala na palmové listy nejen naší současnou dobu a vývoj civilizace, ale na desítkách tisíc listů i osudy lidí z Indie a jiných zemí světa, kteří knihovnu i v dnešní době navštíví.  Na listech jsou popsány minulé životy dotyčných, údaje tohoto života jako je práce či zdravotní stav, rady do života a jejich pravděpodobný budoucí osud až do smrti. Proroctvím z palmových svitků jsem se již také věnoval v jednom ze svých minulých článků s názvem Spiritualita a vyspělá technika starověké Indie.

 

Je budoucnost dána?

Je náš osud již dán, nebo máme svobodnou vůli? Myslím si, že pravdu mají oba názory [3].

To, že existují úspěšné předpovědi proroků a jasnovidců dokazují to, že náš osud je již dán. Byl tady před naším narozením a bude tu i po smrti. Jinými slovy my ve svých životech pouze postupně procházíme v bezčasovosti existující děj. Jasnovidec je tak člověk který má schopnost vnímat to co bylo či bude.

Na druhé straně se domnívám, že mají pravdu i ti, kteří tvrdí, že existuje svobodná vůle. Ne všechna proroctví a vize se vyplní. A nemusí to být vždy jen omylem či podvodem proroka. I dnešní fyzika hovoří o různých paralelních rovinách existence a života. Svým postojem a rozhodováním přecházíme mezi různými rovinami osudu. Každý máme jiný osud a každý osud má i různá rozpětí. Někdo moc možnosti nemá, jiný má manévrovací schopnosti výrazně větší. To platí i pro svět a civilizaci. Všichni proroci hovoří o naší době, jako době přechodu-transformace. Podoba přechodu podle chování lidstva může být však hodně rozdílná od děsivé katastrofy která zničí život na zemi až po relativně mírný přechod spojený jen s větší četností přírodních katastrof a společenského neklidu.

Nejlepšími proroky a jasnovidci jsou ti, kteří dokáží nejen vidět budoucnost, ale i odhadnout tu správnou osudovou rovinu po které půjdou budoucí děje a těch opravdu není mnoho. V této souvislosti bych vzpomněl českého spisovatele Karla Čapka. Ten ve svých románech a dramatech popsal různé možné paralelní  scénáře  budoucnosti velmi výstižně. Připomeňme román Krakatit = zneužití ničivých sil přírody hlavně jaderné energie. Válka s mloky= totalitární praktiky světa. RUR= rozvoj přetechnizované a odličtěné civilizace. Bílá nemoc= epidemie smrtící nemoci.

 

Techniky vidění budoucnosti

To co se stane v budoucnosti alespoň někdy tušilo asi většina z nás. Podobně, jako většina lidí měla občas sny, které se více či méně v budoucnu vyplnily.

Existují různé způsoby předpovědí budoucnosti. Nejznámější je astrologie. Na základě postavení planet v budoucnosti je možné popsat budoucí osud člověka či čehokoliv jiného. Je to možné proto, že myšlenka osudu je podle zákona souvztažnosti a analogie „Jak nahoře, tak dole“ vyjádřená jak pohyby nebeských těles, tak událostmi lidského či jakéhokoliv jiného osudu. K předpovědi budoucnosti je možné použít také karet, křišťálové koule, či jakéhokoliv jiného prostředku, přes který se napojíme na osud dotyčného.

K poznání budoucnosti nám může pomoci také hypnóza. Během ní se nám otevírají brány hlubokého podvědomí a v něm můžeme prožívat minulé i budoucí události života. Je možné poznávat minulé, ale i budoucí životy, často i ve velmi vzdálené budoucnosti.

Správnost předpovědí má jistě své limity. Jednak zde existují výše zmíněné osudové roviny. A také se u běžných lidí často do vizí budoucnosti míchají různá podvědomá přání, touhy a boční myšlenky. Proto je v tomto oboru tolik mylných předpovědí  a jen velmi málo špičkových proroků a jasnovidců. Příklady Nostradama a dalších však navzdory hlasů skeptiků dokazují, že budoucnost skutečně vidět lze

 

Prorocké schopnosti zvířat

Jasnovidné a prorocké schopnosti nejsou dány jen lidem, ale i zvířatům. Zvířata mají v tomto výhodu. Jejich intuice (cit ) nebyla potlačena rozumem a racionalitou, jako je tomu u většiny dnešních lidí.

Vzpomeňme na krysy, které opouští loď několik dní před jejím potopením. Při záplavě na Moravě v roce 1997 hlemýždi a myši našli záchranu tak, že před příchodem vody vylezli do korun stromů[4]. V roce 2004 těsně před tsunami v jihovýchodní Asií zvířata hojně utíkala do vnitrozemí a jen jediný tvor zůstal na místě. Člověk moudrý ( homo sapiens sapiens ).

 

Zdroje:

[1] film Nostradamova proroctví, http://www.youtube.com/watch?v=GoYsiJKThrc

[2] Přednáška Poselství palmových listů pro dnešek, http://www.dub.cz/cs/prednaska-poselstvi-palmovych-listu-pro-dnesek.php

[3] Josef Zezulka Bytí- životní filozofie  kapitola Osud,

http://www.dub.cz/cs/josef-zezulka-byti-zivotni-filosofie-online-kniha.php

[4] V hluboké pokoře před vodou, http://www.youtube.com/watch?v=GoYsiJKThrc

 

Autor: Petr Bajnar | pátek 14.2.2014 13:51 | karma článku: 16,16 | přečteno: 1807x
  • Další články autora

Petr Bajnar

Atentát na Fica

19.5.2024 v 10:10 | Karma: 0

Petr Bajnar

Co měsíc duben 2024 dal?

28.4.2024 v 12:10 | Karma: 0

Petr Bajnar

Chcimírové a chciválkové

3.3.2024 v 11:20 | Karma: 8,49