Přinašeč z Prahy

Je tomu již 18 let, co jsem poprvé na jedné z prvních přednášek biotronika Tomáše Pfeiffera zaslechl informaci, že ten který je očekáván jako přinašeč (avatár ) nového věku vodnáře se již narodil, v Praze prožil svůj život, splnil úkol a odešel.

Praha-Petřínz internetu

Po čase, kdy jsem se dovtípil koho tím T.P.  myslel, zachvátila mně hluboká pochybnost. Proč bych tomu měl věřit? Vždyť je zde tolik falešných proroků.

Nakonec to, ale nebyly ani zázraky které vykonal, ani hlas z hůry, který by mně o tom přesvědčil. Bylo to studium životní filozofie Bytí, hloubka, jednoduchost a přitom tak geniální logická provázanost jeho myšlenek co za čas rozpustilo veškeré mé pochybnosti.

Až do letošního roku, i když mnozí jeho jméno tušili nebyla totožnost nového přinašeče jeho pokračovatelem T.P. zveřejněna. Teprve nyní dne 30.3. u příležitosti 100 let od jeho narození a zároveň v roce počátku nového platónského roku zahajovaného érou vodnáře byl poprvé vydán jeho životopis. Nese název Život přinašeče a je k dispozici v knižní i internetové podobě.

Minulé dva články Ježíšův příběh a O štěstí jsem věnoval odkazu posledního ze tří židovských přinašečů Ježíšovi, který žil před 2000 lety v Izraeli a Palestině. Dnes bych svůj článek chtěl věnovat prvnímu z českých  přinašečů, jehož příchod naplnil starodávná proroctví o duchovním významu Čech a Prahy pro budoucí generace.

 

Ohlédnutí do historie

Podíváme-li se do historie vidíme, jak  již od počátku národních dějin jsme připravováni na tuto událost. Na naše území se po staletí rodila, či zde přicházela z ciziny řada osobností velkých myslitelů, filozofů, umělců, vědců  jejichž životy a dílo ovlivnili nejen toto naše území. Připomeňme z těch našich svatého Václava, Karla IV, Husa, Komenského, Masaryka, Čapka. Z těch cizích například kněze a filozofy Konstantina a Metoděje, vědce Keplera, Einsteina či Teslu, kteří zde v Praze prožili část svého života.

Byla to kněžna Libuše která jako první svojí slavnou věštbou „Vidím město veliké, jehož sláva hvězd se dotýká“ předpověděla budoucí roli Prahy jako světového duchovního centra.

O pár století později Karel IV buduje Prahu jako nový Jeruzalém, podle předlohy zjevení svatého Jana.

V 16.stol. slavný prorok Nostradamus, ve svých verších o budoucnosti světa zmiňuje i někoho, kdo má změnit naše osudy a zrodit se na 50 rovnoběžce, kde se nachází i území Čech.

„ Pak vzejde ze svého rodu, který byl tak dlouho neplodný, ten, jenž se narodí na 50. rovnoběžce a obnoví celou křesťanskou církev. Nastane mír, jednota  a porozumění mezi lidmi, kteří byli zmateni a odděleni.“

Je to ale i Tibet, odkud k nám  dorazilo  tajemné poselství o duchovní úloze naší země.

 

Příběh přinašeče z Prahy

Je 30.březen roku 1912 a v Brně přichází na svět dítě, které dostává jméno Josef. Ještě v šestinedělí se jeho matka spolu s manželem a dítětem vrací od známých do Prahy kde mají trvalé bydliště a kde  také Josef Zezulka prožívá zbytek svého života.

Mladý Josef je velice nadané, ale jinak normální dítě. O náboženské a duchovní otázky se nijak zvlášť nezajímá.

Vše se mění o velikonocích 1945, přesně v den jeho 33 narozenin, kdy najednou jako blesk z čistého nebe přichází  zvláštní zážitek rozšíření vědomí a poznání, že mnohé z toho co lidé mají za pravdu je úplně jinak.  Hledá vysvětlení své náhlé zkušenosti. Ale ani buddhista ani kněz za kterými se vypraví o radu mu vysvětlení  nejsou schopni poskytnout. Až časem osudem je doveden do malé uzavřené duchovní společnosti, ke které prostřednictvím média promlouvá vysoká duchovní bytost. Zezulkovi vysvětlí, že má dva dary: Dar ducha a dar léčitelský“. Jednotlivým členům skupiny pak bytost popíše jejich minulé životy až na Zezulku. K životu přinašeče patří, že on to o sobě nikdy neví, že jím je. Každý kdo se jím prohlásí sám, je tak logicky vždy podvodníkem.

Dar ducha je schopnost, díky které je schopen vnímat životní ( duchovní )pravdu přímo napojením na podstatu Bytí, bez prostředníků. My lidé tuto schopnost nemáme. Jsme tedy v našem poznávání světa a hledání té správné cesty odkázání na přinašeče. Díky svému daru ducha postupně vytváří J.Z životní filozofii- Bytí, která obsahuje výklad životních zákonitostí a dává odpovědi na všechny  základní životní a filozofické otázky, které si jako lidé klademe..

Díky druhému daru zakládá nový léčitelský obor-biotroniku a začíná bezplatně léčit nemocné bioenergetickým působením. Úspěšně léčí rakovinu a řadu dalších nemocí, jejichž příčina tkví v nedostatku a poruše vitálních sil.

Většinu života prožívá v době hluboké totality a má velké problém. Je sledován státní bezpečností, je mu vyhrožováno. Jako příslušník prozápadního odboje za války je také po únoru 1948 jistou dobu vězněn. Pracuje jako dozorce v muzeu za 455Kč měsíčně.

Přesto, ale díky svým úspěchům se stává známým a jeho práce z oboru biotroniky jsou publikovány i  v zahraničí. Léčí i řadu známých osobností u nás doma včetně bývalého prezidenta Ludvíka Svobodu. Dokonce na krátký čas na popud tehdejšího předsedy akademie věd Kožešníka je mu umožněno prokázat výsledky biotroniky ve Vimperské nemocnici. Výsledkem je rozsáhlá lékařská dokumentace jednoznačně prokazující úspěšnost  biotronické léčby.  Přesto je nakonec výzkum na popud nového ministra zdravotnictví zastaven a dodnes o tyto výsledky nejeví odborná lékařská obec zájem.

Obrovské celoživotní nasazení a těžký život se nakonec projevuje na jeho zdraví. Umírá v 80 letech dne 13.12.1992 na velice bolestivé onemocnění pásový opar trojklanného nervu.

Krátce před odchodem předává učení svému žáku Tomáši Pfeifferovi, který se tak stává jeho pokračovatelem.

I přes schopnosti které měl vždy vystupoval velice skromně. Vždy o sobě mluvil, jako o obyčejném člověku. Když si poslechnu jeho hlas, či shlédnu film Utajovaný léčitel ve kterém promlouvá, nevidím žádnou stopu po jakékoliv povýšenosti či vlastní důležitosti. I to podtrhuje velikost jeho osobnosti.

Před pár dny jsem seděl u řeky a v hlavě se mi začali honit myšlenky jestli jsem náhodou v minulém životě nebyl nějakou významnou postavou. Po chvíli jsem si představil, že se setkávám s panem J.Z, líčím mu své úvahy a on na mi s klidem odpovídá.  „No já jsem byl v minulém životě osel, který dýchal na Ježíše“(prý toto o sobě s humorem, který mu byl vlastní říkával ). Hned jsem si uvědomil , jak směšná je moje pýcha a všechny mé úvahy o vlastní významnosti a důležitosti.

 

Životní filozofie

Snad bych mohl zde dát prostor několika myšlenkám z díla J.Z.

Je mnohem víc, než co nám dává poznání našimi slabými pěti smysly. Jsme jako slepci, potácející se v nepoznaných pravdách života. Lépe prožívá své bytí ten, kdo pozná jeho hloubky, na které hmotné vnímání nestačí. Učení, jak je přinesli v minulosti ti, kteří měli nadání pronikat svým vědomím před podvědomí k podstatě bytí, se postupem dlouhé doby a nevhodnými lidskými zásahy značně poškodilo a jeho výklady jsou zamlženy lidským smlouváním s pravdou. Vnímám pravdu jako jednoduchou a srozumitelnou. Nezajímám se o dřívější učení, nečtu, neposlouchám. To, co předkládám, přijal jsem přímo jako prosté vědění a snažím se své „vím“ vyjádřit slovy. Nechci, aby bylo pouze uvěřeno. Pravda je logická, jedno vyplývá z druhého, vše je na sebe vázáno v jasných vztazích. Rozdělené části zapadají přesně do sebe, nikde není mezera nebo dohady. Vždyť poznání pravdy je nekonečně rozsáhlé a její platnost je lidsky nevyjádřitelná. Velký zákon života je takový, jaký je, a ne takový, jaký ho lidé chtějí mít.

Až pochopíš sám sebe jako nedílnou součást všeho, tj. vesmírných i nad-vesmírných forem, pak se ti rozevře plně pochopení smyslu života, a to je smyslem i účelem duchovního snažení. Pak pochopíš, že na prvém místě tvého životního zájmu má být každý druhý tvor (nejenom člověk), a pak teprve ty sám. Pak se staneš služebníkem, který bude pracovat na všem kladném v Tvůrčím díle a nebudeš chtít být vládcem nad nižšími. Vzpomeň na národ, který byl pro minulých 6 000 let vyvoleným, ale který tím, že chtěl vše ovládat a vše si porobit, připravoval si jen stálé utrpení a zkázu. Vyspělý člověk, který pochopil, nutně svým přesvědčením je ochráncem a služebníkem všeho nižšího.

Živou bytost je možno zničit, ale není možno mrtvou vzkřísit. Proto nikdy nenič životy. Nezabíjej a nebuď příčinou zabíjení. ..Ve vyšších a nedeformovaných náboženských učeních je kladeno na první místo nejezení masa. A zcela právem.

Važ si každé základní filozofické moudrosti. Člověku bylo již mnoho zjeveno. Lidstvu byly dány již velké pravdy. Chyba je jenom v tom, že je lidé nedovedli vždy plně a čistě přijmout, a také v tom, že je přenášením do dalších generací víceméně deformovali. Někdy byly dány prostě, jindy v krásné básnické formě, a obsahují plno vědních pravd, ale i nežádoucí lidské nánosy. Vše zvaž svojí kritikou, logikou, poznanou souvztažností a analogií. Jasné a logické podrž, buď poznanému věrný a jiným předávej a dále objasňuj.

Životní filozofii Bytí vděčím za mnohé. Dala mi jasnou a logickou odpověď na všechny základní filozofické otázky, které jsem si od mládí kladl a dala mému životu jasný směr a cíl.

 

Věk vodnáře

Příchod přinašeče byl očekáván až po roce 2000. Přišel však dřív. A to proto, aby novou éru připravil.

V tomto roce stojíme na jejím prahu. Myšlenky které přinesl J.Z., se zdají v této chvíli, kdy zdánlivě ve světě má navrch temnota a zlo neprosaditelné.

Je to, ale jen klam. Již během krátké doby dojde ve světě k velkým změnám. Staré dostředivé politické i náboženské systémy padnou a my vstoupíme do nového vodnářského věku, který zahájí 6000 let dlouhé období duchovního jara- indicky satyajugy ( zlatého věku pravdy a moudrosti). Bude to doba, kdy naše země bude světových duchovním centrem, tak jako jím byl za uplynulých 6000 let Izrael a Jeruzalém. Ještě 2x se zde zrodí ti, kteří mají dar ducha a mají nás vést na cestě, tedy boží přinašeči.

Na blízký příchod nového věku poukazují i všichni velcí proroci současnosti  i minulých dob.

"Však Země nová, z moří zrozená, suchá, čistá, měkká a svobodná, zbavená špíny lidstva a jeho mizérie, stane se nového člověka dynastie. Už druhé děti, jež ta pokolení přinesou, pochopí věci přirozeně tak jak jsou. Dorostou spanilé, skromné a docílí počátek Zlatého věku nových dní." - Matka Shiptonová

"Nákazy a války zmizí... Po dlouhou dobu budou země obývány v míru. Lidé budou bezpečně cestovat vzduchem, moři i vlnami." - Nostradamus

"Vidím jedinou vlajku - bílou. Uprostřed Evropy - věž. Mapa Evropy je bílá, nikde více už žádná krev." - Madame Sylvia

"Ctižádostivých duší bude ubývat, zatímco počet lidí dobrého srdce, kteří žijí se Zemí v harmonii, bude narůstat, až do doby, kdy se Země zbaví zla. Pokud mají Hopi pravdu, bude nový svět dokonalý a Země znovu rozkvete." - Indiáni Hopi

"Ve věku šestého slunce bude objeveno vše, co bylo pohřbeno. Pravda se stane zdrojem života a synové šestého slunce budou cestovat hvězdami." - aztécké proroctví

Šťasten, kdo má očištěné srdce: před ním se otevírá věčný život a brány nebeského města, venku zůstanou pohlavně nevázaní, zvrhlíci, šarlatáni, vrazi a všichni, kdo dávají čemukoli přednost před Bohem a libují si v podvodech." - Bible, Zj. 22:14,15

"Všechno, co připomíná staré (nynější) časy, se zhroutí. Brzy spatříte nový svět, novou koncepci světa, novou organizaci, nové zákony." - Madame Sylvia

proroctví z článku na  http://jaroslavkrejci.blog.idnes.cz/c/161580/Predpovidaji-proroci-k-roku-2012-zahubu-Ne.html

 

Zdroj :

www.dub.cz

 

 

Autor: Petr Bajnar | neděle 8.4.2012 8:40 | karma článku: 17,63 | přečteno: 2145x
  • Další články autora

Petr Bajnar

Atentát na Fica

19.5.2024 v 10:10 | Karma: 0

Petr Bajnar

Co měsíc duben 2024 dal?

28.4.2024 v 12:10 | Karma: 0

Petr Bajnar

Chcimírové a chciválkové

3.3.2024 v 11:20 | Karma: 8,49