Poslední papež

Římský papež Benedikt XVI rezignoval. Krátce po ohlášení tohoto kroku se nad Římem a Vatikánem spustila silná bouře. Jeden z blesků přitom udeřil i do nejposvátnějšího místa katolické církve-kopule baziliky svatého Petra, přímo nad místem hrobu sv. Petra. Tato událost, jakoby symbolicky vyjádřila to, co předpověděl již jeden prostý irský mnich sv. Malachiáš ve 12 stol. Rezignace současného papeže je jedním ze znamení konce nejen papežství, ale i jedné epochy lidské civilizace. 

Úder blesku do Vatikánu dne 11.2.2013z internetu

Svatý Malachiáš nebyl jediný z proroků, který ve svých proroctvích se věnoval papežům. Proslul v tom i Nostradamus. A v neposlední řadě lze charakteristiku papežů  najít i v starodávných proroctvích palmových listů, která jsou uložena v Indii a jejichž stáří je odhadováno až na 5000let. Jistý Němec Ritter napsal o těchto proroctvích knihu vydanou v roce 1996 „Proroctví o Evropě“. V knize jsou obsaženy i řádky věnované papežům: 

O papeži Janu Pavlu II, kterého charakterizoval svatý Malachiáš přezdívkou „zrozen z námahy slunce“( narodil se v době zatmění slunce) je na palmových listech údajně m.j. psáno:

Týden po největším křesťanském svátku zemře nejvyšší představitel této církve, který stál v jejím čele více než 20 let .( Jan Pavel II zemřel po velikonocích v dubnu 2005) 

O papeži Benediktu XVI, kterého Malacháš charakterizoval přízviskem „sláva olivy“ ( olivovník je symbolem benediktinů ) autor palmového svitku m.j. píše

Nový hlavní představitel této církve bude pocházet z Německa a jeho jméno bude Požehnaný. Zůstane v nejvyšším úřadě po dobu asi osmi let“ 

Papeže, který bude pravděpodobně zvolen v březnu 2013 charakterizuje sv. Malachiáš přezdívkou Petr II a jeho vládu charakterizuje slovy :

Během extrémního pronásledování svaté římské církve bude sedět na stolci Petrus Romanus, který bude pást své stádo  uprostřed mnoha soužení; po jejich skončení bude město na sedmi pahorcích zničeno a obávaný Soudce bude soudit svůj lid

A co o době vlády posledního papeže a jeho konci píše autor palmového svitku.

Ve velkých městech bude docházet k nepokojům... Cílem nespokojených davů se stanou i veřejné budovy a úřady. Zvlášť krvavé boje vypuknou v Paříži a Římě, ale také v Madridu, Londýně a Praze. V Římě vezmou lidé útokem i sídlo hlavy katolické církve. Papeži se podaří zprvu uprchnout, nakonec ale padne do rukou povstalců, kteří na něho nastraží léčku

Ne ve všem a úplně přesně se proroctví palmových svitků shoduje s proběhlými událostmi. Na rok 2012 předpovídaly kolaps finančního systému USA, což se nestalo. Na druhé straně ke státnímu bankrotu USA nedošlo jen díky neomezenému tisku dolarů FEDem.

I proto bychom neměli brát starodávná proroctví na lehkou váhu, i když se nemusí přesně do puntíku naplnit. Ekonomické, společenské a ekologické problémy současného světa jsou velmi vážné. Jen když se podíváme na obří nezaměstnanost hlavně na jihu Evropy, nelze nevidět reálnou hrozbu vypuknutí obrovského sociálního výbuchu, který smete současnou společensko-ekonomickou strukturu. Měli by si to uvědomit především mocní tohoto světa, kteří stále ignorují a podceňují hloubku sociálních problémů ve společnosti.

 

Závěrečná úvaha 

Papežství je staré téměř 2000 let. Prvním papežem byl apoštol Petr. Člověk kterého si vybral Ježíš jako svého pokračovatele. Jeho úlohou bylo strážit čistotu nauky,  rozšiřovat Ježíšovo učení a na konci života předat „vedení“ dalšímu pokračovateli. V průběhu staletí se, ale linka k Ježíšovi přerušila. Papeži již nebyli strážci čisté Ježíšovy nauky, ale dogmatů, které mnohdy neměli s původním Ježíšovým učením mnoho společného. A tak je to bohužel až dodnes.

Domnívám se, že tato éra nyní pomalu končí. Nový věk Vodnáře, který začal podle Mayů 21.12.2012 přinese konec starých již notně prohnilých struktur politických, ale i náboženských. Nebude to, ale konec náboženství jako takového. Právě naopak. Spíše to bude jistý návrat ke kořenům. Vrátíme se k tomu co skutečně učil Ježíš, Mojžíš, Abrahám tedy k původní čisté nezkreslené duchovní pravdě, kterou s železnou pravidelností co cca 2000let přinášejí ti, kteří mají dar vědění. Proto není důvod se budoucnosti obávat, ale daleko spíše se k ní obracet s nadějí. 

 

Autor: Petr Bajnar | úterý 12.2.2013 12:32 | karma článku: 37,27 | přečteno: 8777x
  • Další články autora

Petr Bajnar

Atentát na Fica

19.5.2024 v 10:10 | Karma: 0

Petr Bajnar

Co měsíc duben 2024 dal?

28.4.2024 v 12:10 | Karma: 0

Petr Bajnar

Chcimírové a chciválkové

3.3.2024 v 11:20 | Karma: 8,49