Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

O citlivcích a senzibilech

Jsme lidí různí. Každý člověk je poněkud jinak zaměřen. U někoho dominuje vůle a racionální rozum. Jiný má daleko nižší hodnotu IQ, má však dar jiný. Je citlivý a intuitivní. Díky tomu někdy dosáhne větších životních úspěchů než člověk s podstatně vyšší rozumovou inteligencí.

Domnívám se, že nežijeme jen jednou. Většina z lidí má za sebou mnoho životů v lidském rodě a předtím jako zvíře či rostlina. Tito nižší tvorové mají nižší inteligenci než my, zdaleka ne však citlivost. Ve svých dvou minulých článcích o telepatii a jasnovidnosti jsem psal o mimořádných schopnostech rostlin a zvířat. Dokáží vnímat myšlenky lidí a dalších tvorů, tušit budoucnost, vnímat geopatogenní zóny ( kočky je vyhledávají cíleně ), poznat kde člověka něco bolí ( psi často olizují lidem jejich bolestivá místa) atd.

Člověk své intuitivní schopnosti svým rozumem potlačil, přestože jeho úkolem bylo je dál rozvíjet. Naštěstí se tak nestalo úplně a tak i mezi námi žijí silní citlivci, kteří svým darem společnosti hodně pomáhají. Dle poznání duchovní filozofie, jak jí předložil v dnešní době český filozof Josef Zezulka jsou citlivci lidé vývojově někde uprostřed vývoje bytosti v lidském druhu. V  prvních zrodech jsou lidé převážně hmotní a rozvíjejí hlavně schopnosti spojené s hmotou. V druhé etapě vývoje rozvíjejí více cit a schopnosti s ním spojené ( umění, proutkařství, jasnovidnost). Třetí etapa je již doménou filozofie a aktivní duchovní cesty. Ale i lidé tohoto stupně někdy mohou padnout a stát se třeba černými mágy využívajícími své schopnosti ke zlu. Člověkem vývoj nekončí, ale bude pokračovat dál ve vyšších vývojových druzích než je člověk. Jen my si občas v nevědomosti myslíme, že jsme ti nej.

Citlivci mají více než jiní schopnost mimosmyslového vnímání. Mimosmyslový vjem vzniká přímo v příslušné oblasti mozku, která normálně zpracovává daný vjem. Pokud člověk vidí auru, nevidí jí očima, ale vjem vzniká přímo v zrakovém centru v mozku. Pokud člověk má tzv. jasnočich ( vnímá kvalitu energií v podobě čichového vjemu), pak vjem nepřichází z nosu, ale opět vzniká v mozkovém centru, které zpracovává čichové vjemy. Existuje celá škála toho, co citlivci dokáží vnímat a poznávat. Patří zde informace o složení zemské kůry a energiích proudících ze země. Diagnostika fyzického a psychického stavu člověka. Vidění minulosti a budoucnosti. Telepatické schopnosti a komunikace s nevtělenými bytostmi.

Citlivci se liší i úspěšností. Většina z nich je podprůměrná až průměrná. A jen jednotlivci z miliónů podávají vždy správné výsledky. Je to proto, že na mysl citlivce působí nepřeberné množství nejrůznějších vlivů. Je přitom krajně obtížné odfiltrovat jen ten správný. Proto tolik omylů a chyb v této oblasti.

 

Geologie a citlivci

První z oblastí, kde citlivci mohou být hodně prospěšní je geologie. Pomocí virgule či kyvadla, případně přímým vjemem je možné odhalit podzemní vodu, rudné ložisko, podzemní chodby či na organizmu škodlivě působící geopatogenní zóny-oblasti tektonických zlomů. Někteří lidé se domnívají, že k ohnutí proutku dochází vlivem vnější síly. Tak tomu, ale není. Proutkařovo podvědomí zaregistruje příslušný vjem přítomnosti toho co hledá, vjem vytvoří v mozku příslušný nervový signál, který se pak přenese do ruky proutkaře a ohne proutek.

V české republice se stal nejznámějším proutkařem dr.Evžen Andrés, který zároveň vystudoval Geofyziku na UK. Spojil tak práci senzibila používající proutek s prací vědce používajícího měřící přístroj. Dokázal tak ušetřit nemalé finanční prostředky. V roce 1986 ušetřil statisíce korun kdy spolu s několika dalšími proutkaři zmapoval podzemní štoly středověkého dolu v Horním Slavkově. V letech 1986 až 1994 se Evžen Andres podílel na výzkumu domů v okrese Rakovník. Ve středočeském kraji patřil k území s největším výskytem nádorových onemocnění obyvatel. Tehdejší vedoucí pracovníci okresního úřadu chtěli vědět, proč tomu tak je. Evžen Andres zjistil, že ze 398 zkoumaných domů bylo kolem 72 % postaveno na tektonických poruchách a v téměř polovině domů byla zaznamenaná zvýšená radioaktivita. Samotné geopatogenní zóny jsou samozřejmě spornou záležitostí, která vyvolává četné kontroverze. Oficiální věda je neuznává a skeptické spolky se k celé problematice staví negativně. Podle Evžena Andrese takové názory vyslovují lidé, kteří nepřekročili práh středověkého způsobu myšlení. Ve středověku byla geomancie považována za čarodějnictví, za něž mohl dotyčný být i upálen. V současnosti je podle Andrese již známo, že země není homogenní, a tektonické poruchy, vyzařující anomální fyzikální pole, jsou vlastně ony dotyčné geopatogenní zóny.

 

Diagnostika a citlivci

Další doménou citlivců je lékařská diagnostika. Někteří diagnostici využívají i zde kyvadla či virgule. Jiní vidí auru a v ní poškozená a chorobná místa. Někteří se dokáží napojit vnitřně na jiného člověka a z tohoto napojení pak čerpat diagnostické informace.

Nejlepším a nejslavnějším diagnostikem u nás byl páter František Ferda narozený roku 1915. "Náhle jsem ucítil, že se se mnou točí svět, zdálo se mi, jako bych se kamsi propadal, už jsem ani tělo necítil, ale mysl byla jasná. Pojednou jsem přesně věděl, že pacientka trpí ledvinovými kameny a rozpoznal jsem jejich počet i umístění" - tak páter Ferda popsal svůj první jasnovidný zážitek, kterého se mu dostalo v roce 1964. Od tohoto okamžiku, prakticky až do posledních dnů jeho života, nastala pro něho neúnavná služba trpícím a nemocným.Diagnózu dokázal určit podle očí, podle fotografie, či dokonce jen tak - pouhým soustředěním. "Mám pocit jako bych ze sebe vyslal paprsek zelené barvy, který se rychle klikatě pohybuje, a pak se naráz zastaví. Tak dojde k mému spojení s tím člověkem", popsal před lety Ferda svoji specifickou diagnostickou metodu.

Otec Ferda se zúčastnil vědeckých kongresů v Moskvě a v italském Miláně, kde na přání odborníků diagnostikoval pacienty. Diagnózy se laboratorně prověřovaly. Přítomné páter ohromil přesnými údaji, které pak přístroje následně zjistily - např. počtem krvinek, stupněm krevního tlaku, lokalizací zánětů, apod. Ferdova schopnost sahala do minulosti, přítomnosti i budoucnosti a byla klasifikována jako nejpozoruhodnější fenomén v parapsychologii.."

 

Média a prostředníci

Lidé a bytosti všeobecně můžeme rozdělit na ty co momentálně mají a nemají tělo. Ty první vidíme, ty druhé ne. Existují ale lidé kteří je vidět dokáží, či s nimi dokáží komunikovat jinak. Jsou to média, nebo prostředníci mezi tímto naším hmotným světem a světem duchovním.

Jsou zde média fyzikální. V tranzu uvolňují část své bioenergie, kterou potom využívají nevtělené bytosti k psychokinetickým, teleportačním či materializačním fenoménům.

Jiní jsou prostředníky v průtoku léčivých a duchovních sil mezi duchovním a lidským světem. Takovými prostředníky bývají i někteří kněží při obřadu mše, který by měl posilovat věřící na duchu i na těle pokud je vše, jak má být.

Řada prostředníků předává vzkazy a poselství od bytostí z onoho světa. Někteří tak činí skrze automatickou a mediální kresbu. Ač často neumějí vůbec malovat, jako prostředníci jsou schopni nakreslit fenomenální umělecká díla. Jiní vezmou do ruky tužku a napíší text, který se naprosto shoduje s rukopisem jiného již zesnulého člověka- automatické psaní.A nakonec jsou tu ti, kteří předávají lidem telepaticky přijímané vzkazy a poselství.

V Čechách byl spiritismus v 19.stol. rozšířen hlavně v Podkrkonoší. Později bylo centrum v Ostravě Radvanicích. Fašisté a komunisté však spiritismu nepřáli a tak se od nás vytratil. Velice úrodnou půdu našel v Brazílii. Vzpomněl bych brazilské médium Chiko Xaviera. Jeho knihy se staly předlohou filmu Náš domov, který je možné si stáhnout na Ulozto. Je to film, který velice dobře popisuje jednu z podob, jak vypadá život po naší smrti v duchovních sférách.

 

Učitelé lidstva

Citlivci jsou i přes své často mimořádné schopnosti jen prostředníky podle své kvality nižších či vyšších bytostí duchovního světa. Podle mnohých se na zemi občas rodí ti, kteří jsou již ti vyšší bytosti než my lidé, jsou schopni se přímo napojit na Boha a lidem dávají přímé nezprostředkované učení. Patří zde např. Ježíš, Mojžíš, Abrahám, Noe a další.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Bajnar | úterý 18.3.2014 7:30 | karma článku: 15,32 | přečteno: 818x
  • Další články autora

Petr Bajnar

Co měsíc duben 2024 dal?

Duben roku 2024 se pomalu blíží ke svému konci a mně napadlo zamyslet se nad tím, co se v tomto období ve světě a v našich luhách a hájích stalo.

28.4.2024 v 12:10 | Karma: 0 | Přečteno: 18x | Diskuse| Společnost

Petr Bajnar

Reportáž z času velikonočního

Je boží hod velikonoční, den kterým vrcholí oslava velikonoc, svátků které již tradičně připadají vždy na první víkend po prvním jarním úplňku.

31.3.2024 v 9:48 | Karma: 0 | Přečteno: 35x | Diskuse| Společnost

Petr Bajnar

Chcimírové a chciválkové

Minulý týden uplynuly dva roky od zahájení ruské invaze na Ukrajině. Z projevů které k výročí zazněly, nejvíce vzbudil pozornost projev slovenského premiéra Roberta Fica.

3.3.2024 v 11:20 | Karma: 8,08 | Přečteno: 80x | Diskuse| Společnost

Petr Bajnar

Rok 2024: rok zásadních změn

Rok 2024 začal. Někteří lidé jej přivítali s nadějí, že půjde o lepší rok než 2023, jiní se do budoucna dívají s obavami.

1.1.2024 v 10:18 | Karma: 0 | Přečteno: 83x | Diskuse| Společnost

Petr Bajnar

Zřiďme pro politiky speciální ZOO!

Po krátké přestávce jsem se letos vrátil k učitelskému povolání. A to víte, není to vždy snadné. Jsou žáci klidní a hodní, někteří však zlobí. Občas se stávají v hodinách i nejrůznějšími zvířátky.

31.12.2023 v 9:06 | Karma: 5,63 | Přečteno: 107x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fica stále operují. Padlo pět výstřelů, ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  21:31

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica, který byl terčem atentátu, je mimořádně vážný....

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

VIDEO: V Istanbulu vzplála Atatürkova oblíbená restaurace, oheň zasáhl i bazar

15. května 2024  21:43

Znamý Egyptský bazar v Istanbulu ve středu zasáhl požár. Plameny se začaly šířit z komína více než...

Fica stále operují. Padlo pět výstřelů, ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  21:31

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica, který byl terčem atentátu, je mimořádně vážný....

Všechny nás to zasáhlo. Situace je napjatá nejen na Slovensku, reagoval Fiala

15. května 2024  21:29

Premiér Petr Fiala ve středu večer na CNN Prima News ohledně atentátu na slovenského premiéra...

Na Děčínsku narazil vlak do spadlého stromu, trať do Německa stála

15. května 2024  18:10,  aktualizováno  20:44

Vlak jedoucí z Drážďan do Prahy narazil v Dolním Žlebu na Děčínsku do stromu. Cestující se museli...

Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA
Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA

Na cestě mateřstvím se potkáváme s různými výzvami. V případě výživy našich nejmenších představuje kojení ten nejlepší základ. Pokud však kojení...

  • Počet článků 607
  • Celková karma 2,69
  • Průměrná čtenost 1405x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.