Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Covid nás svlékl do naha!

Jen málokterá doba nám ukazuje bez příkras jak na tom člověk a lidská společnost ve skutečnosti je, jako ta současná covidová.

Když se v létě roku 1989 mezi lidmi přehrávaly magnetofonové pásky s vystoupením Milouše Jakeše na Červeném hrádku, mnozí se smáli a kroutili hlavou nad úrovní tehdejších politiků.

Kdo by v listopadu 1989 věřil, že i tato laťka bude v budoucnu ještě překonána. Covidová pandemie o nás odhalila mnohé, ukázala naše dobré i stinné stránky. Nejvíce však odhalila prohnilost systému a neschopnost a nekompetentnost politiků tváři v tvář krizi.

Již několik měsíců je v rozhodování vlády chaos. Jsou přijímaná mnohá nelogická a nesmyslná rozhodnutí. Na jedné straně vidíme až trestuhodné nedostatky v logickém myšlení i tak vysoce postavených lidí jako jsou ministři vlády. Na straně druhé stále dokola podléhání  byznysovým a úzce politickým stranickým zájmům, které degradují a znedůvěryhodňují nejen vládní, ale i opoziční politiku.

Příkladem je antigenní testování žáků ve školách, které má být spuštěno 12.4. Již nyní z řady zdrojů je zřejmé, že jde o pochybný projekt, který ničemu nepomůže, jen přinese problémy a těžkosti. Spolehlivost testů, které by mimochodem měl správně provádět jen vyškolený lékařský personál, údajně nepřevyšuje ani 20%. Za testy budou zbytečně vyhozeny obrovské sumy finančních prostředků, které by se jistě daly utratit mnohem efektivněji. Testování bude spojeno s obrovskými organizačními těžkostmi, povede ke stresu  a bude mít negativní dopad na psychické zdraví zvláště malých dětí. Proč to tedy děláme? Abychom předstírali, jak houževnatě bojujeme proti covidu a pandemii, nebo za tím stojí korupce a tučné provize dodavatelů testů?

Dalším tématem je vakcinace. S názorem, že  se jedná o tu jedině správnou cestu k životu normálu nesouhlasím. Díky stále novým mutacím viru očkování pravděpodobně problém dlouhodobě nevyřeší. Ale budiž, názor propagátorů vakcinace respektuji. Nechápu však jak je u mnohých zastánců vakcinace zvláště z řad opozičních politiků odmítána vakcína Sputnik V. Že, je neověřená a nebezpečná? Používá se přece v mnoha zemích světa bez toho, že bychom slyšeli o vedlejších účincích!  Jistě i ony budou jako u každé vakcíny. Ale nepíše se o nich na rozdíl od  schválené Astra Zenecy. O té se píše v souvislosti s vedlejšími účinky neustále, možná i nespravedlivě, v kontrastu s mlčením o vedlejších účincích genetických vakcín od Pfizeru a Moderny. Že Sputnik V ještě není schválen evropskou lékovou agenturou? Proč nestačí schválení SUKLem, zvláště když podle slov ministra zdravotnictví si jí žádá 10% populace a i podle Romana Prymuly se jedná o mnohem důmyslnější vakcínu, než je ta od firmy Astry Zeneca? Není tím hlavním důvodem, že je z Ruska a Rusko je naším úhlavním nepřítelem?

 Epidemie Covidu je spojena s šířením strachu. Lidé podléhající strachu schopni mnohého. V zájmu „veřejného blaha“ udávat druhé i vzdát se dobrovolně principů demokracie a svobod. Smutným příkladem je Izrael. Ač mainstreamovými médii vychvalován jak zvládá vakcinaci, stal se kolébkou jedné z nejhorších podob diskriminace skupiny obyvatel od dob apartheidu. Jak se na situaci v Izraeli dívá neočkovaný člověk, jsem na internetu hledal jen velmi obtížně. Až po čase jsem objevil zpověď mladé dobrovolně nenaočkované izraelské ženy. Její zpověď je varování před tím, k čemu by v brzké době mohlo dojít i u nás.

Jen několik měsíců po památném projevu Jakeše se zdegenerovaný komunismus zhrotil. Stejně zákonitě se musí zhroutit i tento dlouhodobě neživotaschopný a ztrouchnivělý systém. Pak postupně přijde proroky všech kultur předvídaný zlatý věk. V něm již žádné pandemie nebudou. Ne však proto, že by ze světa zmizely patogenní bakterie a viry, nebo že lidé budou důsledněji nosit roušky, dodržovat rozestupy a dezinfikovat ruce. Bude to díky bolestné zkušenosti a novým duchem doby probuzené moudrosti lidské společnosti založené na rovnováze rozumu a citu, jejíž kultura a životní styl bude účinnou prevencí před masivním šířením těchto a ještě nebezpečnějších nemocí.

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petr Bajnar | neděle 11.4.2021 10:07 | karma článku: 20,28 | přečteno: 640x
  • Další články autora

Petr Bajnar

Atentát na Fica

Ve středu 15.5. ve slovenském městě Handlová, krátce po zasedání slovenské vlády 71 letý spisovatel J.C. postřelil slovenského premiéra Roberta Fica

19.5.2024 v 10:10 | Karma: 0 | Přečteno: 15x | Diskuse| Společnost

Petr Bajnar

Co měsíc duben 2024 dal?

Duben roku 2024 se pomalu blíží ke svému konci a mně napadlo zamyslet se nad tím, co se v tomto období ve světě a v našich luhách a hájích stalo.

28.4.2024 v 12:10 | Karma: 0 | Přečteno: 21x | Diskuse| Společnost

Petr Bajnar

Reportáž z času velikonočního

Je boží hod velikonoční, den kterým vrcholí oslava velikonoc, svátků které již tradičně připadají vždy na první víkend po prvním jarním úplňku.

31.3.2024 v 9:48 | Karma: 0 | Přečteno: 35x | Diskuse| Společnost

Petr Bajnar

Chcimírové a chciválkové

Minulý týden uplynuly dva roky od zahájení ruské invaze na Ukrajině. Z projevů které k výročí zazněly, nejvíce vzbudil pozornost projev slovenského premiéra Roberta Fica.

3.3.2024 v 11:20 | Karma: 8,08 | Přečteno: 80x | Diskuse| Společnost

Petr Bajnar

Rok 2024: rok zásadních změn

Rok 2024 začal. Někteří lidé jej přivítali s nadějí, že půjde o lepší rok než 2023, jiní se do budoucna dívají s obavami.

1.1.2024 v 10:18 | Karma: 0 | Přečteno: 83x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Na mokré silnici nevybral zatáčku a auto utopil v rybníce, vylovil ho jeřáb

22. května 2024  10:24

Na dně rybníka skončila ranní cesta do práce řidiče červeného opelu. Ve Stříteži na Jihlavsku...

OBRAZEM: Zlámané turbíny, z domů třísky. Tornádo zpustošilo městečko v Iowě

22. května 2024  10:22

Městečko Greenfield v americkém státě Iowa v úterý zpustošilo silné tornádo. Vyžádalo si nejméně...

Norsko, Španělsko a Irsko uznají Palestinu. Terorismus se vyplácí, reaguje Izrael

22. května 2024  9:47,  aktualizováno  10:11

Norsko, Irsko a Španělsko formálně uznají Palestinu jako stát. Bez uznání palestinského státu...

Carlsona vysílají v ruské televizi. V pořadu řešil klíšťata jako biozbraň USA

21. května 2024  17:46,  aktualizováno  22.5 10:07

Na ruské státní televizi Rossija 24 se objevil pořad amerického moderátora Tuckera Carlsona. Jeho...

  • Počet článků 608
  • Celková karma 2,02
  • Průměrná čtenost 1391x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.