Fórky ministerstva financí a Rumcajs na Googlu

"Pane, co to děláte?" "Hledám hodinky. Vypadly mi  z kapsy a teď je ne a ne najít..." "A kde jste je ztratil?" "Támhle-kus zpátky, na louce..." "A proč je hledáte tady?" "Ony šly trochu napřed..." (případně varianta: "...tam to je moc zarostlé-tady se mi líp hledá...")  

 Možná vám pointa nepřipadne  nijak úžasná. Taky se z ní nepotrhám smíchy. Ale  Ministerstvo financí se   v ní natolik shlédlo, že z ní dokonce udělalo zákon. Ano-mluvím o nové úpravě zákona o DPH.

 

"Dobrý den, my jsme kontrola z Finančního úřadu a jdeme vám doměřit dlužné DPH za rohlíky."

"DPH? Já žádné DPH nedlužím.Ano-rohlíky, ty občas jíme. Ale ty jsme si poctivě koupili  v supermarketu."

"To my víme. Jenže supermarket zkrachoval.  Majitel byl  lump a přišel na buben. A zbytek rozkradl. Už nemá ani vindru a dluží nám DPH. Tak si pro ty dluhy jdeme k vám. "

"Proč ke mě? Vždyť vám říkám, že jsem ty rohlíky normálně koupil.Zaplatil za ně. Já je neukradl. Já už DPH zaplatil!"

"To je jedno. K vám to máme nejblíž.  Vy tady bydlíte blízko. A sám jste přiznal, že tam rohlíky kupujete. Měl jste si dát pozor a jestli nekrachují a nekradou. Je to vlastně vaše vina. Dělá  to  6,5 milionu. ...a prosím do 8 dnů. Nashledanou..."

 

Když už stát se svými institucemi není schopen dohledat viníka tak si ho prostě zvolí jinde. 

Na Googlu se dnes objevil obrázek loupežníka  Rumcajse. Docela trefně. Samozřejmě jakákoli spojitost loupežníka s chováním státu je čistě náhodná. On byl taky Rumcajs docela hodný loupežník... 

 

Tak zkusím na závěr lepší vtip. To se pobavíte: 

Zloděj a lump a neodvedl  státu DPH. Porušil zákon . A víte co udělal stát? Našel ho a potrestal...  Chachááááá!!! Dobrý, co?  ...k popukání  :-)

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: František Novotný | úterý 5.4.2011 22:03 | karma článku: 12,29 | přečteno: 855x