Soudruzi a jejich facebookový život

Příznivci KSČM dlouhodobě hledají místo, kde by se mohli sdružovat, vyměňovat si své hvězdné názory a hledat nové kamarády. S příchodem sociálních sítí, se jim proto naskytla skvělá příležitost. Na facebooku, je totiž dokonce i oficiální stránka strany, kde jsou názory typu- "Ať žije budoucí Sovětský svaz" vítány. Na facebooku je také možné najít spřízněné duše, které vás ve vašich třešničkových názorech podpoří. Na co čekáte? Dejte pouze jeden blbej "lajk".

Na hlavní straně ční grafická podoba Jiřího Dolejše a jeho prohlášení o roku 1939. Je to spíše takový epitaf k tehdejším komunistům, kteří za vlast prý položili své životy. Zajímavé je, že v ten den nikdo z politiků nezemřel. Komunistická domoobrana tedy zřejmě existovala pouze v tajných spisech, které neviděli ani historikové.

Nic to nemění na faktu, že prohlášení pana Dolejše má obrovský úspěch. Dokonce 86 sdílení. Na to, že grafika onoho prohlášení je naprosto děsná, spíše připomíná billboardy z roku 2000, je to neskutečný úspěch. Na kvality facebooku Jardy Jágra snad nikdy nedosáhnou, není ale pochyb o tom, že se od voleb velice zlepšili. Přibrali minimálně 1000 nových fanoušků a každý týden přiberou 20 nových, to je slušné číslo, na komunisty.

Nejzajímavější částí, jsou ale diskuse prostých rádoby soudruhů pod sděleními. Nebudu zde tedy zmiňovat jména autorů prohlášení. Pro ty chytřejší jsou stejně lehko dohledatelná. Jen, ať máte představu, co jsou schopni lidé v 21.století tvrdit. Všechny názory se nacházejí pod zmíněným "billboardem" pana Dolejše.

Tvrzení číslo jedna:

"Zatím každá generace poznala válku a její hrůzy. Moji prarodiče první, rodiče i já druhou. Nepřeji si, aby tato generace poznala třetí. Mnozí už zapomnněli  miliony obětí válek a mladí lidé vidí černobíle. Nevychází z vlastních zkušeností a tak co je od nás na západ je super a co na východ je komunistické. Rozpínající se fašismus na východě je hrozbou nám všem, stejně jako vojenská agrese v jiných zemích ze strany USA pod záštitou mírových misí. Proto nesmíme nikdy zapomenout."

Komentář:Nejsem si jistá, zdali tomu zcela rozumím. Ano nezažila jsem válku a ano, jsem za to ráda. Tím tedy nespadám do komentáře, jelikož jsem se podle autora ještě nenarodila. Ve škole jsem se díky dějepisu naučila, že ve válkách umírali lidé. Nebyli to ovšem jen občané z východu, ale i němci a britové ze západu, američani na vlastním kontinentě a podobně. Ve válkách se prostě umírá. Jsou způsobeny lidmi to je bez diskuse. Autor ale zřejmě nebude hovořit špatně o okupaci Československa Sovětským svazem. To bylo totiž naprosto v zájmu naší společné budoucnosti, asi. Proto se není čemu divit, že český národ opravdu nezapomněl a drží se od soudruhů z Ruské federace dál, alespoň prozatím. Co se týče aktivit USA, byly tady vždycky. Američané mají potřebu se neustále do všeho vměšovat. Vzpomeňme ropu v Lýbii. Pokud se nás to přímo netýká, nemůžeme podle mě hovořit o americké agresi. Kdyby skutečně existovala, američanům již dávno patří celý Blízký východ.

Tvrzení číslo dvě:

"A to je to oč tu běží...Putin nikdy nepřipustí, aby se v Rusku opakoval rok 1941 tzn. zákeřnou okupaci nacisty, nebo podobného agresora!!!!"

Komentář:

Podle autora nám tedy chybí dostatečná morální síla. No jo kolego, nezbývá ti, než se přestěhovat do Ruska, kde ti tvůj milovaný vůdce splní všechny tvá přání. P.S. Stejně pochybuju o pevné pozici Putina ve federaci.

Tvrzení číslo tři:

"Souhlas, a co říkáte na dnešní fašistickou vládu na Ukrajině kterou připravovala dlouhé roky USA a postoji vládě v Čr?"

Komentář:

Konec je trochu zmatečný. Autorovi se buhužel na komentář nikdo nevyjádřil, chudáček. Má ale pět "lajků" , takže asi tak špatně jej lidé nevnímali. Zajímavá je poznámka o plánování vlády na Ukrajině. Dostáváme se tedy opět ke konspiračním teoriím, které nám spíše řeknou nic než něco. Dokonce to chápu tak, že jsme se na celé akci podíleli, jelikož jsme nepřímo souhlasili s Majdanem. Což by mě opravdu překvapilo a zároveň i trochu potěšilo, jelikož nás pravidelně všichni ze všeho vynechávají.

 

Jak jsem již avizovala výše. Nová živná půda pro aktivní komunisty právě vznikla. Pokud má někdo pocit, že má k tématům co říci. Neváhejte, zaregistrujte se na facebooku, vyhledejte si oficiální stránky KSČM, dejte "lajk" a diskutujte. Neberte to ale jako reklamu, rozhodně ne. Spíše přijďte přispět jiným názorem, ať ten život facebookovým soudruhům trochu osladíme.

 

Autor: Aneta Machová | pondělí 17.3.2014 17:52 | karma článku: 15,92 | přečteno: 910x