Proč se malý a tenký nevyplácí

Krátká paměť může pomoci ke sportovní postavě. Nebo pomůže na chvíli zapomenout na všechny starosti kromě jedné, předmětu zapomění.

Je po deváté večer a potřebuji si zavolat. Mobil právě není vedle počítače, tak bude na ledničce. Tam také není, takže bude v kapse u kabátu. Také ne. Zbývají kalhoty, tam ho sice nenechávám, ale kde jinde by byl. Nebyl tam. Rychlý úsudek…, sakra někde mi vypadl. Naposledy jsem byl s mobilem mimo domov včera večer, kdy jsem seděl se sousedem v jeho autě. Takže mi tam asi vypadl z kabátu.

Oblékám se a zvoním u sousedů. Sousedka volá Mirka, který pochopil situaci, obléká se a jdeme do auta. Náhle si, ve chvíli kdy stojíme před autem, vzpomínám jak jsem si vzal, když jsem byl dnes ráno běhat, výjimečně mobil sebou, protože jsem čekal volání. A potom jsem ho asi položil na pařez, aby mi nepřekážel při cvičení, které dělám na obvyklém místě v přestávce běhu.

Omlouvám se Mirkovi a zvažuji, jestli jít do lesa pro mobil teď, nebo až ráno. Je to trochu dilema riskovat případné zničení mobilu vodou (obloha je zatažená) nebo se obléci a dát si před usnutím čtyři kiláčky. Ovšem při pomyšlení na ztrátu kontaktů, které nemám zálohovány, mě polilo horko. Takže se převlékám do sportovního a s baterkou vyrážím do kopců.

Běží se mi dobře. Hnán vidinou konečného vyřešení jsem za chvíli stanul na známém místě, kde bez problémů nacházím onen pařez. Ale mobil tam není. Okamžitě mi blesklo hlavou, že ho sebralo nějaké zvíře. Odtáhly ho myši, pomyslel jsem si, ale vzápětí mi podvědomí našeptalo, že není dobré sledovat filmy pro děti. Nicméně jsem prohrabal dubové listí kolem pařezu. Nic. Už jsem pochyboval o všem, hlavně o své soustředěnosti. Té už nevěřím takže bude třeba zapojit techniku. Nemarnit čas a zkusit prozvonění.

Vrátil jsem se, abych po jedenácté večer vytáhl kamaráda z postele a požádal ho o mobil. Před půlnocí jsem u pařezu zahájil prozvoňování. No konečně.!!!! Jak příjemné je slyšet vyzvánění svého mobilu....dokonce velmi, velmi blízko.... v kapse bundy, kterou jsem měl na sobě.

No jasně, proto jsem tolik času věnoval nákupu mobilu. Tak dobře vybíral aby byl co nejlehčí-plastový, a co nejmenší. Mohu být spokojen, vybral jsem opravdu dobře.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Anderle | čtvrtek 18.6.2009 11:55 | karma článku: 15,74 | přečteno: 1078x