Letošní houbařská sezona (fotoblog)

Ať jsou k jídlu nebo ne, houby jsou nejhezčí sochařina přírody. Podělím se s vámi o pár kousků které se mi letos připletly do cesty.

Nejvíc hub potkáte na vycházce bez košíku a nože.

Když jsou příliš malé tak je nechte ještě poporůst, určitě je nesebere nikdo jiný.

Všechny houby jsou jedlé, jen po některých můžete umřít.

Houbaření je mamon. Jen málokdo všechny sebrané houby opravdu sní.

Když roste hodně hub, bude válka. Letos to bylo špatné, takže do příští sezony můžeme být klidní.

Houby by měli jíst společně všichni v rodině, jinak je pak smutné když umře jen někdo.

Podpapírák není houba!

Nemyslím, že houby jsou těžké na žaloudek. Spíše na košík.

Kdo dřív přijde, ten dříve zvedne, ale ta ranní rosa.

Jíst v restauraci cokoliv na žampionech by měla být pro Čecha urážka.

Maso chudých.

Ideální pár? Ona nerada sbírá a on nerad krájí.

Houby vezdejší dej nám dnes.

Zvednutí houby je houbařovo vyvrcholení.

Odřezky z hub si schovejte a pohoďte tam, kam se chcete příště vrátit. Ostatní houbaři si budou myslet, že je vysbíráno.

Na houby oblečte košili pro případ, že by košík nestačil, se lépe zavazuje do rance než triko.

A nakonec perlička - Křemenáč bělostný. Ohrožený druh-zařazen v Červeném seznamu hub ČR.

 

Autor: Jiří Anderle | pátek 7.10.2011 8:41 | karma článku: 21,15 | přečteno: 1244x