Je Kraken Rasputin? Anebo průměrný Čech nepozná koho má v bedně

Nenaříkej ale dvakrát měř. A nezapomeň... jak tam vlezou, je těžké je odstranit.      Je smutně zábavné poslouchat všechny nářky a číst ty blogy či diskuse kritizující naše politiky. 

Chci říci, vaše chyba - lidi. Jaké jste si pustili politiky do vedení, takové máte. Bohužel politickou elitu u nás nevybírá inteligence ale nějaká šedá masa, které se ten „chlap s gulema“ zamlouvá, protože jeho hláška je podobná jejich myšlení.      

     Silná inercie, nízká inteligence nebo nefunkční odezva? Proč Češi čekali dlouhé roky na zprávu z médií např. z iDnes pod názvem Proč už ČSSD nestojí o „krakena“ Ratha. Od doby, co pan Rath vešel do politiky bylo jasné, že to je komplikovaný zakomplexovaný egoista. Vždyť stačilo si ho jen poslechnout! Jeho projevy byly směsí silného emočního ega nepraktického inteligenta kříženého se zupákem. Myšlenkově nula. Proč tam vůbec byl? A dokonce několik let až ho určitá sveřepost vynesla na post hejtmana kraje. Nikdy jsem to nepochopil. Připadá mi, že Češi mají stejně jako Rusové zvláštní fandovství pro úchylky. Je Rath třeba novodobá varianta Rasputina?     

     Ale není to jen Rath, který se bez problémů dostal do vysoké funkce v politice. Zamyslel se vůbec někdo třeba nad panem Topolánkem? Nevýrazný politik sice schopný vykecat z kozy tele pokud jde o preference voličů, ale neobratný resp. nepřínosný jako hospodář země. Například autor výroku desetiletí že krize se nás netýká v době kdy by správně každá střední a větší firma měla na popud vlády ucítit pod nohama ekonomické zemětřesení. V neschopnosti vidět na dva metry dopředu je stejně užitečný jako auto, které má jen zpátečku.       

     A co pan Langer? Jehož snahy udělat z ČR policejní stát ostře kontrastovaly s jeho výroky typu „Tak už nám neuteče“ zatímco pan Krejčíř mu mával z JAR. Myslím si, že Langerova éra vejde do dějin kriminalistiky jak éra úspěšných útěkářů a policajtů kteří špehují, jestli si domů někdo nenese pytel s moukou. A také bohužel ostudnou imigrantskou politiku. Kromě toho se neumí chovat.  

    Kritika Evropské unie na předsednictví ČR v EU je oprávněná a za to že ČSSD shodila ODS je vina ODS. Díky tomu mohli občané třeba zjistit, že ODS zcela chybí sebereflexe. Předvedli vládu zamlžování nekoncepčnosti a výmluv. V USA by neobstáli před národem ani týden. A teď nejsem pro někoho nebo proti někomu.     

     Žijeme v zemi kde mezi přáním a činy je keramický pancíř. Nutno dodat že tak je to i ve většině zemí našich východních slovanských bratrů.  A národ si řekne – je to dobré, nekradou a nelžou. To že ty gule nejsou v hlavě a mnohem níže už není v tom případě tak podstatné.

 

Autor: Jiří Anderle | sobota 4.7.2009 15:47 | karma článku: 15,02 | přečteno: 1273x