Chcete ztloustnout? Zeptejte se mě jak

Zaoblené linie předurčují pohodovější vizáž. Štíhlí lidé vypadají přísněji a dravěji. Otylost je přednost, kterou si uvědomují i ti, jež do oblosti čeká sice dlouhá ale naštěstí vcelku pohodlná cesta. Kdo je dnes št

Doba se změnila, myslím, že uzrál čas nevybočovat z masy. A hlavně přestat poslouchat poznámky typu. „Měl bys více jíst". Nebo... „Ty se nepotíš?" Začínám podstatou rychlého nabrání tuku, tedy změnou jídelníčku za použití pravidla...."Co je povoleno těm, kteří hubnou, je pro mě tabu."

Čaje jsou spařené listí. Po pivu cítím lenost a dobře se po něm spí. Po čajích jsem nemohl usnout a během dne mne příliš aktivovaly. Sladké nápoje jsou chutné, dávají energii mozku a tělo se naopak hodí do klidu. Musím více pít, pořád se o tom píše. Čím více do sebe naliju tekutin, tím více se mi roztáhne břicho, střeva, prostě všechno se v pase začne roztahovat. Takže jsem sebou začal nosit PETku s pitím. Tučňáci, za nedlouho patřím mezi vás!

Zelenina je pro kozy. Maso má lepší chuť, lépe se kouše. Mile mne překvapilo tlusté maso, které se mi dosud eklovalo. Spečené je chutné a navíc - do krku klouže samo. Zalité pivem je kombinace navozující moment kdy víc už v životě nechci (a nemůžu). Dřív jsem jedl ryby nebo kuře. Pěkná otrava, samé kosti. Hubené a nebezpečné jídlo. Flákota se nařeže a tak jak leží tak se sní. Může se i hltat.

Ovoce? Neříkám, že není špatné, ale: vyplavuje vápník z těla, překyseluje žaloudek a...... fakt po něm hubnu. Čisté ovoce nahradím ovocnými řezy, pohárky s pudingem a čokoládami.

Množství vyřeší změna nákupního chování. Hypermarkety vůbec nejsou blbost. Je to ideální, trochu větší krám, umožňující lidem pohodlně se zásobit. Až s rozhodnutím ztloustnout jsem objevil kouzlo slev a velkých košů na kolečkách. Dosud jsem chodil nakupovat do malých krámků, kde jsem vybíral podle ceny, protože tak malé slevy nemají valný efekt a také jsem nenakupoval moc, abych se s tím nemusel tahat. Do krámků jsem samozřejmě chodil pěšky, což tedy určitě ublížilo mojí postavě.
Velký vozík umožňuje brát z regálů celá plata. Dostavuje se příjemný pocit ze získávání množství. Já si to mohu dovolit! Slevy jsou naštěstí hlavně na potravinách po kterých se tloustne. Uzeniny, mléčné výrobky, mouky, mražené knedlíky....beru to po několika kilech od druhu. Když totiž nakoupím opravdu hodně, nutí mne to jíst, abych neprošvihl záruční lhůtu. Navíc už mám po pár dnech cukání opět držet v ruce madlo vozíku, takže musím udělat místo v ledničce. Potom mi zase dělá radost ji zaplňovat. Prostě pocit zabezpečeného budoucna. Co kdyby se něco stalo.

Jak jsem se mohl dosud tak omezovat. Domů jsem přinášel jen to, co jsem skutečně potřeboval. Jedl jsem jen když jsem měl hlad...taková pitomost. I doktoři říkají, že k pocitu hladu by vůbec nemělo dojít. Jsem člověk se solidním příjmem a přitom beru z ledničky poslední kousek sýra, který krájím na kousek chleba a zajídám jablkem zbylým v košíku. Daní za takové chování je štíhlost. Dnes chodím do ledničky a do špajzu kdykoliv - hlad, nehlad. Jídlo se stalo první pomocí. Mám stres? Dám jogurt nebo dva. Mám velký stres? Ten zabouchnou švestkové knedlíky. Chce se mi jít na procházku? Nejdřív se naprásknu a ono mne to přejde. Díky tomu mohu trávit více času u počítače a napsat třeba o jeden blog více. Zjišťuji, že tloustnutí je užitečné.

Výměna restaurací probíhá hladce, naštěstí je v Česku dost takových, které vaří zlatou českou kuchyni. Žádné studování lístku, všechna ta jídla si dobře pamatuji. V dobách hranatého stylu jsem se jim bláhově vyhýbal. „Dal bych si něco hutného pro hladového hosta." „Jasně, knedlíky." „ A maso je na oleji nebo na sádle?" „Pro vás bude na sádle." „Moučníček?" „Jedině ten se šlehačkou a kafe taky omaštěné." Na to, abych úspěšně ztloustnul v Česku, nepotřebuji americký blevajzy.

Sport, a teď už to mohu konečně otevřeně přiznat - je pakárna. Než se donutím, než se obleču, pak zase svleču, pak pod sprchu, to je hrozně moc pohybů, které mají jediný efekt - jsem hubenej. Chce to radikální změnu životní dynamiky. Musím se učit pohybovat nejen málo ale i vláčně. Rychlé pohyby napínají šlachy a svaly což vede ke zbytečné spotřebě energie. Když sport, pak jedině v televizi. Výsledky se dostavují. Musel jsem začít nosit pásek, protože kalhoty už mi nesedí na bedrech. Je ideální pomůckou ukazující průběh mého přibírání. Takže když si chci udělat radost z dobrého průběhu otučňovací kůry tak ho přitáhnu o dírku, když větší radost tak o dvě. A kochám se tím, jak břicho krásně přepadá přes jeho horní okraj.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Anderle | úterý 13.10.2009 9:38 | karma článku: 25,53 | přečteno: 3314x