Ženám

Děsí mě, kolik žen se snaží svou hodnotu v rodině nebo ve společnosti vydobýt skrze výkony a výsledky ... a jak velkému počtu lidí to přijde úplně normální. A proto jsem vám, milé ženy, napsal dopis.

Milá ženo. Miluju tě. Miluju tě, za všechno to, čím jsi uvnitř. Za tvou jemnost a něžnost. Za tvou sílu i vnitřní žár. Za to, jak v tobě nezkrotně pulzuje život. Miluju tě za to, jak vášnivě tančíš v proudu života. Miluju tě za to, jak lehce pluješ city tam, kde já se těžce brodím řekou svých myšlenek. Miluju tvoje oči, vlasy i smích. Miluju tvoje slzy i vztek. Miluju tě celou. Podívej se na mě. Vidíš se? Přál bych ti, aby ses na sebe mohla dívat mýma očima. Tu krásu, kterou bys viděla …
Nechci od tebe nic víc, než aby si byla sama sebou. Vážím si tě za tvoje pravdivé city, ne za uklizený byt, uvařenou večeři a poslušný sex. Vážím si tě za tvou divokou svobodu, ne za to, kolik peněz nosíš domů. Vážím si tě za tvůj kouzelný vnitřní svět, ne za to, kolik toho uděláš a zvládneš. Miluju tě jako ženu, ne jakou automat na výsledky a výkony. Vážím si tě pro tvoje čisté srdce a mysl plnou nápadů.
Nenech se prosím lapit do pavučiny iluzí, že si mě musíš zasloužit, získat nebo jakkoli koupit. Nenech se lapit do pavučiny, že tvoje hodnota jako ženy a člověka leží kdekoli mimo tebe. Někde venku. Tvoje hodnota se nedá měřit koši vyžehleného prádla, ani počtem mých orgasmů za noc, ani zlatem nebo lichotkami.
Vzpomeň si, že čím víc se toho snažíš stihnout a udělat, aby tě druzí milovali, přijali a respektovali … tím víc ztrácíš sebe sama a svou hodnotu jako ženy. Tím více se pro ostatní stáváš služebním robotem.
Ty jsi ta největší hodnota. Proto tě miluju. Zastav se a vnímej to. Přetni srpem života pavučinu lží a jen vnímej sebe. Svou duši. Svou hodnotu. Vnímej svoje nitro a svou podstatu. Tam je pravda. Tam je všechno. Tam jsi všechno. Dovol mi prosím ti připomenout pravdu, kterou stejně znáš … nejsi automatická pračka. Nevybral jsem si tě proto, jak moc jsi výkonná. Nevybral jsem si tě, protože umíš rotovat při 1000 otáčkách za minutu.
Vybral jsem si tě, protože čím víc tě znám, tím víc tě miluju. Tak odlož žehličku a začni zase zářit. Prosím.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Aleš Vavřinec | úterý 15.5.2018 6:44 | karma článku: 28,51 | přečteno: 1289x