Dalšího ČECHO – SLOVÁKA už ne !

Tento slogan, portrét Gustava Husáka a znetvořená tvář Andreje Babiše zdobí billboard spolku Dekomunizace.

Zdá se mi to poněkud diskriminující vylučovat z adeptů na naše nejvyšší státní funkce naturalizované Slováky či ty, kteří jsou plody smíšených manželství, ale naši antikomunisté jsou ochotni se snížit i k takové ubohosti, když účel světí prostředky. Přitom vůbec nevadí, že tito antikomunisté bojují v podstatě za zvolení jiného exkomunisty, ale holt v některých lidech se soudný člověk nevyzná. Prezidentská kampaň nám vůbec pěkně graduje a přiostřuje se nejen rétorika obou finalistů, ale hlavně jejich podporovatelů, kteří často vypustili do veřejného prostoru i prohlášení, kterými svému favoritovi spíše ublížili, než pomohli. O aktivitách některých příznivců Andreje Babiše se asi není třeba ani zmiňovat, vždyť blogů, které si je berou na paškál je zde přehršel. Ovšem je vidět, že nervy tečou i na druhé straně a tak jsme se po zveřejnění výsledků prvního kola voleb dočkali i pěkných špinavostí od příznivců generála Pavla, který si sám vytváří image Mirka Dušína. Nejsou to přitom jen anonymní diskutéři, ale i známé osobnosti. Například šéfredaktor periodika Fórum24 dal po prvním kole volby na vědomost, co si myslí o voličích Andreje Babiše slovy: „Proti nám, západně a svobodomyslně orientovaným lidem, povstala vesnice se svými socialistickými a východními sklony," a dodal, že hodlá rozeslat domácnostem 2,5 miliónu výtisku zvláštního vydání svého plátku, aby těm pomýleným vysvětlil, koho mají volit. Holt, volíš dle svých priorit, dle svého rozumu, tak jsi nesvéprávný.

Tak to i podal jeden kolega bloger zde na tomto blogu, když si zafilozofoval nad otázkou, zda by nebylo vhodné odebrat některým voličům volební právo, jestliže si dovolují volit jiného kandidáta než toho, kterého podporuje mainstream. Nebylo vůbec překvapivé, že k jeho názoru se připojilo v diskusi i mnoho zdejších taky demokratů, kteří mají asi za to, že platí heslo: Praha a láska zvítězí nad vsí a nenávistí. My tady v Praze máme totiž patent na rozum a venkovští balíci mají kydat hnůj a neplést se do věcí, kterým nerozumějí, si nejspíše říkají. Ono je vůbec zajímavé, že když generál Pavel mluví o sjednocování národa a slušnosti, tak z konání mnoha jeho podporovatelů je spíše vidět, že jim jde o konfrontaci, než sjednocování a slušnosti se jim často také příliš nedostává. Tu to slíznou důchodci, tu to slíznou venkované, tu dokonce Čechoslováci, prostě kdo nejde s námi je geront, venkovský balík, inostraňec, hlupák, který má sedět doma a nechodit k volbám. Z důvodu, které jsem zmínil výše byli tedy příliš horliví anti – babišovci jemně umravněni a bylo jim řečeno, aby se zdrželi útoků na ty skupiny voličů, které by se daly potencionálně zviklat a přesvědčit, aby podpořili kandidáta podporovaného vládními stranami, ale jak dodal starosta Řeporyjí, tak po volbách přijde čas na účtování, pak to těm sockám nandáme, pak už totiž o hlasy užitečných idiotů přece nebude nikdo stát.

Zdroj: https://nazory.aktualne.cz/komentare/praha-a-laska-musi-zvitezit-nad-vsi-a-nenavisti-povysenci-tl/r~a45be3fc965311edba5b0cc47ab5f122/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Aleš Merta | úterý 24.1.2023 17:22 | karma článku: 25,57 | přečteno: 717x