Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Babiš je čisté zlo, Petr Pavel čisté dobro. Bude pan Halík navrhovat jeho kanonizaci? Na serveru "Manipulátoři" by měla být především označeny veřejnoprávní media, která nejprve kandidáty zařadila do první a druhé ligy až z toho vyšli tito dva nevolitelní kandidáti.

1 0
možnosti
Foto

Česko zatím nemělo prezidenta, který by měl ve funkci dvojí občanství a který získal českou státní příslušnost až dodatečně. Pokud by nadcházející druhé kolo voleb hlavy státu vyhrál Andrej Babiš, stal by se prvním prezidentem, který byl původně cizincem a má dvojí státní příslušnost. Po rozdělení Československa mu zůstalo slovenské občanství, to české získal po víceletém podnikání v Praze. Babišovu cestu k občanství usnadnila změnu zákona, která výrazně ulehčila získávání českého občanství lidem pocházejícím ze Slovenska. Podle návrhu byla určená hlavně pro Romy, kteří neměli zdejší občanství nebo trvalý pobyt.Pro Andreje Babiše byla zřejmě důležitější jiná podstatná změna, kterou nová úprava umožnila - aby cizinci získávali české občanství bez toho, že by se museli vzdát svého původního. Do té doby to bylo možné jen při získání občanství narozením nebo sňatkem.Nová úprava umožnila, aby české státní občanství mohli dostat lidé, kteří byli občany Slovenska, zároveň ale od roku 1992 žili trvale na území Česka. Nebylo přitom potřeba dokládat úřední povolení k trvalému pobytu, stačilo pobyt prokázat jiným způsobem. Odpadly také ostatní podmínky k udělení občanství.

4 0
možnosti

Pokud vyhraje druhé kolo generál, jako že opravdu vyhraje, budeme mít premiérově první dánu s titulem RSDr. Ona ani generál se z pochopitelných důvodů nijak nechlubí tím, že vystudovala Vojenskou akademii Klementa Gottwalda v Bratislavě.

1 0
možnosti

ÚV KSČM vydal jasnou směrnici: Volte Babiše! Tak o čem tu diskutovat?

6 0
možnosti
Foto

A65l74e71š 67M38e50r36t56a

24. 1. 2023 19:03

Myslím, že máte špatné informace.

2 1
možnosti
Foto

Pane Merto neházejte flintu do žita a hoďte to Baštovi! Když přeškrtnete jméno kandidáta, tak mu navíc odeberete hlas. Takže optimální je vzít lístek Pavla, škrtnout jeho jméno (mínus jeden hlas pro něj) a napsat tam Bašta. Určitě vás bude hodně a k něčemu to povede!

1 0
možnosti
Foto

A38l12e81š 65M78e62r23t40a

24. 1. 2023 19:01

My balíci z venkova volíme jen Mirka Dušína:-)

1 2
možnosti

P58e63t41r 53L91o45r43e90n29c

24. 1. 2023 18:06

Pane Merto, když porovnávám ty vámi zde uváděné "ČECHO-SLOVÁKY", musím jako pamětník a nepříznivec předchozího režimu, jenž si od něj užil své (počínaje zákazem studia) a který tudíž jeho vrcholné představitele měl v trvalé a oprávněné neoblibě, musím uznat, že Husák sice měl určitou charakterovou a osobnostní vadu, jenže

- co řekl, mělo hlavu a patu a mrazivě, drtivě a dlouhodobě platilo v dobrém i zlém, popř. naplnilo svůj avizovaný význam v blízké budoucnosti;

- uměl logicky mluvit i v pro něj nečekaných a překvapivých situacích;

- o jeho projevech se vyplatilo přemýšlet a "číst mezi řádky", ať už z obav nebo s maličkými nadějemi.

Prostě doktor Solfernus, vyslanec temna, vždy na úrovni, první třída.

- - - - - - - -

A ten druhý? Nic sem o něm nenapíšu.

9 0
možnosti
Foto

Konstatovat ten úpadek ve smyslu Vámi uváděném je i pro mne nepříjemné.

1 0
možnosti
  • Počet článků 271
  • Celková karma 26,23
  • Průměrná čtenost 1979x
Mediální prostor je plný zajímavých názorů, ale možná v něm chybí ten můj.

Seznam rubrik