„Nehodící se škrtněme!“ Podpis : Klaus, Václav Klaus…

Aby příště už pan prezident nedostal od ústavního soudu další pomyslnou facku, bije za změnu pravomocí Ústavního soudu... Nádhera!

Mělo by to spíš být obráceně - prezident by měl mít o dost méně možností zasahovat do politického dění ve státě. VŽDYŤ JE NADSTRANICKÝ, ne? Bohužel, u nás pan Klaus reprezentuje pouze pana Klause, nikoliv národ.

Je jedno, jestli jde o Ústavu ČR nebo Ústavní soud. Když politikům něco nevyhovuje - je na čase to změnit. Vždyť je to PRÝ vůle lidu, prohlásil (potichu) pan Paroubek. No, mezi lid se počítám a nic o takové své vůli nevím. A asi nebudu sám.

Přinejmenším nevím, kdo dal k takovému jednání politikům mandát. Ve svých volebních programech o tom nemluvili a voliče na to ani neupozornili. A že budou chtít měnit Ústavu ve jménu národa - už teprve ne. Jak by to asi bylo přijato v USA, kdyby politici chtěli změnit třeba Deklaraci nezávislosti? Na naše poměry je právě Ústava takovým dokumentem. K tomu by snad mělo existovat minimálně cosi jako referendům.

Minimálně nyní, když jsou volby definitivně odloženy, budou muset strany jasně a nahlas povědět, jaký úmysl s naší ústavou a Ústavním soudem mají. Podle toho budou i volební výsledky nejspíš vypadat.

Takže soudruzi, napříč politickým spektrem včetně prezidenta - ukažte svou skutečnou tvář, o co Vám jde. A o koho...

A my, lid, se pak rozhodneme, kdo bude pro tuhle zemi menším zlem na další 4 roky. My máme právo být - a budeme - TI, kdo "nehodící se" budou škrtat !!!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Aleš Baloun | pátek 11.9.2009 7:05 | karma článku: 21,44 | přečteno: 1048x