Stručná poznámka k inauguračnímu projevu Miloše Zemana

Miloš Zeman při své spontánní procházce starobylými prostory Vladislavského sálu, pod hřmot slavnostních fanfárů si jistě připadal jako král. Na své cestě k trůnu udělal několik symbolických gest. Pojďme se společně podívat na jejích bizarnost:  

 

1)      Jako politik políbil tlapku femme fatale českého mediálního dvoru Lucii Bílé

2)      jako tolerantní ateista se pomodlil bohu

3)      "minimálně vzdělaný" a "maximálně sebevědomý novináře" označil za „vymývače mozků“ a ve svém loutkovém divadle je zařadil na poličku mezí bezohledné mafiány a neonacisty.

 

Ad1) Tímto gestem demonstrativně ukázal, že patří mezi mediální hvězdy a v prvé řadě MEDIÁLNÍ SYMBOLY české porevoluční scény. Když Miloš Zeman políbil ruku Lucii Bílé, zachoval se jako by si ji políbil sám sobě. Ano, pane Bedřichu Marjanko, máte absolutní pravdu, byla to Lucie Bílá a ne žádná bojovnice za lidská práva nebo vdova účastníka protifašistického nebo protikomunistického odboje. Dodat k tomu můžeme jen to, že Miloš Zeman je také český zpěvák. Jeho žánrem, ale není játraryvný zpěv, nýbrž politický pseudolevicový rap.  

Ad2) Tolerantní ateista, který se pomodlil bohu přinejmenším připomíná katolického kněze, který se rozhodl si to při vánoční mši přede všemi udělat rukou.

Ad3) Mnozí novináři jsou nekompetentní, to je pravda. Dvacet procent novinářů kompetentní ale jistě jsou, a jsou také vzdělaní. V České republice existuji fakulty, které chovají všestranně vzdělaný mediální experty a píšící novináře. Samozřejmě i mezí nimi se najdou Michaely Dočkalovy, schopné zevšeobecnit studenty na ty, které „se stále vzhlíží v čistě pravicových stranách,“ což je přinejmenším příliš subjektivní poznámka pro tak vzdělanou mladou dámu. Dovolte se ohradit Michaelo, tak to není. Studovala jste stejnou kombinaci oborů jako já, na stejné fakultě. Zrovna obor mediální studia by Vás měl zasvětit do kouzelné moci levicových teorii fungovat jako teoretická mapa pomáhající verifikovat a vyvrácet kapitalistický terén, jehož jste součásti. Zpět k Miloši Zemanovi a jeho logickým protimluvům.

 

Pane Miloši Zemane: novináři, kteří jsou minimálně vzdělaní a maximálně sebevědomí nejsou pravděpodobně schopní někomu promývat mozky. Pokud tu někdo mozky skutečně promývá, tak jsou to dobře vzdělaní manipulátoři. Stejně dobři jako vy, Miloši. Takže aspoň své soupeře neponižujte a bojujte čestně. 

Ať jsou jakékoli, novináři mezí neonacisty a bezohledný gangstery nepatří. Proti lživým novinářským perům se lze ubránit před soudem. Před kanády neonacistů a před krvavým imperativem gangsteru nikoli! 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Sabir Agalarov | sobota 9.3.2013 17:52 | karma článku: 19,20 | přečteno: 1159x
  • Další články autora

Sabir Agalarov

Cejl

9.3.2013 v 21:01 | Karma: 13,85