Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Putin – the Judgement Day se blíží.

Metoda provedení a propagandistický doprovod anexe Krymu měly tolik stejných rysů s anexi Sudet, že porovnání dvou diktátorů dnes již zcela zevšednilo – Hitler jako Putler. Současná ukrajinská krize ale ještě jednou ukázala nakolik bezvýznamné je škatulkování jednotlivých totalitních proudů. Současný ruský putinismus, který ke své životaschopnosti používá kombinaci sovětsko - nacistického propagandistického jazyka se bohužel úspěšně realizuje v heslech „bratrská pomoc“, „boj s fašistickými živly“, „ochrana obyvatelstva“, „jednota národa“, „ideologie vůdce“, „skupiny zrádců“, jen zesiluje pocit duchovní a dějinné spřízněnosti dvou euroasijských vůdců. Oba svého času hodili rukavici globalistům, zednářům, atlantistům a satanistům ze zbytku světa. Historické podobenství mezí oběma profily je nabíledni, avšak k lepšímu porozumění probíhajících událostí je potřeba se všímat i rozdílů mezí srovnávanými jevy. 

Na rozdíl od Putina, Hitler nebyl multimiliardářem. Hitler ve svém týmu neměl v Londýně vlastního člověka-peněženku Romana Abramoviče, kterého nedávno obral o dvě miliardy amerických dolarů ukrajinský oligarcha a „židobanderovec“ Kolomojský. Hitler byl na rozdíl od Putina opravdovým maniakem germánské rasy a světové pangermánské nadvlády. Moc jej tedy zajímala pouze jako nástroj realizace této chiméry. Přestože krymská operace je na první pohled velmi podobná sudetskému zahájení budování tisícileté říše, existuje několik „ale“.  

 

Putin má jiné motivy než Hitler a pro lepší pochopení logiky jeho dalších kroků je potřeba se pokusit je rozluštit.  Zkusme si představit, že Putin není maniak, který chce uskutečnit tolik opěvovaný nebo naopak obávaný plán reintegrace Sovětského svazu. Před deseti lety na své tiskové konferenci Putin zcela upřímně vysmál se nápadu připojit Krym k Ruské federaci. Dokonce před čtyřmi měsíci si byl Putin zcela jistý tím, že podplaceným stornem asociačních dohod mezí Ukrajinou a EU na dlouhá léta zajistil fungování banditského kapitalismu, který spolu s brigádou z kooperativu Ozero a drážďanskou rezidenturou úspěšně dobudoval ve svém Rusku.

 

Pardoxem je, že ačkoli sám ke kormidlu se dostal jako slepý k houslím, jen a pouze díky Berezovskému, Abramovičovi, Vološinovi, Jumaševovi a Djačenko, kteří v té době již rozdmýchali ozbrojený konflikt s Čečenskem, dnes maniakálně sleduje jen jednu ideu – zůstat u moci. Putinovi je zcela jasné, že v případě přechodu Majdanu do Moskvy, konkrétně on ztratí všechno – majetek, svobodu, snad i život. Úspěch antikriminální a protikorupční revoluce v Kyjevu, které říkáme Majdan je pro něj tedy smrtelně nebezpečný. Podívejme se jak jednoduše a bez servítek o tom mluví jeden z kremelských propagandistů Sergerj Markov:

 

„Opoziční hnutí v Rusku, určitě použije úspěšnou metodu a technologii protestu Euromajdanu. Za použití této metody a s finanční podporou Západu, pokusí se opozice uskutečnit vlastní revoluci v Moskvě. Cílem této revoluce bude ukončit vládu Vladimíra Putina…Útočné kroky Putina, který nečekal na útok ze strany opozice lze tedy chápat jako správné a adekvátní. Mnozí na Západě hovoří o tom, že reakce Kremlu byla paranoidní. To stejné ale hovořili i Židé o možnosti útěku z fašistického Německa v roce 1934. Většina z nich myslela na to, že je v bezpečí a zůstali v Německu i po té když přišel Hitler k moci. Hořce známá Křišťálová noc, jedná z ranních fázi konečného řešení židovské otázky proběhla až za pět let po jeho nástupu. Za čtyři roky budou v Rusku prezidentské volby a existuje velké risiko, že podvratné živly uvnitř Ruska a za hranicemi země se pokusí provést převrat a zničit Putinovou vládu, samozřejmě s použitím již připravené platformy na Ukrajině. Ptáte se jestli bude válka na Ukrajině? Obávám se, že ano.“

 

 

Podle Markova a Putina je tedy válka nevyhnutelným nástrojem udržení moci, čili vítězství ve volbách 2018. Hlavním úkolem Kremlu je dnes úplné potlačení a diskreditace ukrajinské revoluce. Krym je Rusům hozen  jen jako dětská hračka, která má odvést jejích pozornost. Cílem totiž není Krym, ale Kyjev. Krym je jen halucinogenní pseudoimperialistická droga podaná svým poddaným pro udržení reitingu vůdce.

 

Putin tedy není Hitler. Řízený strachem ztratit moc a život, Putin jen rozmývá mantinely vědomí svého národa. Maska má ale kouzelnou vlastnost přirůstat k obličeji. Existuje ještě jeden důležitý rozdíl. Hitler neměl jaderný kufřík. Putin ano. Můžeme si být téměř jistí, že Putin své jaderné tlačítko mačkat nebude. Zahrát si ale partii jaderného pokeru, je ale jiná věc. Příklad Kim Čong-una, který s jedním kýblem jaderných odpadů nutí celý „civilizovaný svět“ okolo něj tančit dává Putinovi naději na přežití.

 

Tak či onak, putinismus vstupuje do závěrečné a maximálně ostudné a nebezpečné pro celý svět fáze své evoluce. Putinovi se nepodařilo vyřešit vnitřní antagonismus Ruska. Patologická nenávist vůči Západu, kterou Putin v průběhu mnoha let diplomaticky přikrýval se obnažila a je dnes prezentovaná jako totální ideologie. Vedle této nenávisti však existuje naprostá existenciální závislost náčelníků režimu na západním systému, na jehož kapitalistických plodech jsou plebejsky závislí a v jehož bankovním systému ukrývají své nakradené bohatství.

 

 

Text je inspirován prácemi Vitalie Portnikova a esejem Andreje Piontkovského "Poslední zastávka", jehož volným překladem částečně je. Timto jim také děkuji za jejích práci. 

 

Sabir Agalarov 

redaktor 

www.jadumagazin.eu

Autor: Sabir Agalarov | pátek 14.3.2014 17:08 | karma článku: 24,95 | přečteno: 1515x
  • Další články autora

Sabir Agalarov

Mají "romská média" nějaký smysl?

Před nedávnem v souvislosti s kauzou Romano hangos, kterou svým veřejným pokusem o diskreditaci těchto tradičních českých novin otevřel bývalý zaměstnanec Společenství Romů na Moravě (SRNM) Pavel Pečínka, vznikla v kruzích mediálních odborníků na Romy diskuse na téma, zda mají tzv. romská média nějaký smysl. Z této diskuse nepřímo vyplynul závěr, že nemají, neboť jsou „planým roubem do romské kultury, který se ne a ne uchytit“. V této souvislosti je potřeba si položit několik otázek. Co jsou to vlastně média? Proč označujeme některá média za „romská“ a zda se takovým označováním nedopouštíme latentní diskriminace samotné podstaty demokracie. A třetí otázka, která napadá v této diskusi je, jestli mají vůbec nějaká média v České republice smysl? Je potřeba si také připomenout fakt, že média nejsou jenom noviny, ale jsou to také rádia, televize a internetové zpravodajské a publicistické portály po celém světě. Nyní se tedy pobavme výhradně o tištěných médiích, o novinách v ČR.

27.3.2015 v 12:52 | Karma: 10,52 | Přečteno: 1329x | Diskuse| Média

Sabir Agalarov

Třináct závěrů Satanovského o roli Ruské Federace

Ukrajinské povstání na Majdánu způsobilo vyostření konfrontace názorů odborné i široké veřejnosti nejen na Západě. Mezí ostře propagandistickými texty, ale vznikají i snahy ruských odborníků na mezinárodní vztahy „objektivně“ vysvětlit mocenské rozložení a ukolébat tak pozornost čtenáře takřka z „vyšší analytické perspektivy“. Jedním takovým textem je i čerstvá stať Jevgenije Satanovského, prezidenta Institutu Blízkého Východu. Jeho článek „Všechno teprve začíná“ v prvé řadě ukotvuje nedávno realizovaný referendum na Krymu jako legitimní danost a jeho výsledky jako objektivní realitu. Větou „Pokud demokracie je výraz vůle národa, pak referendum na Krymu je bezpochybně demokratický,“ zahajuje svůj text a zároveň tím vymezuje cílovou skupinu na kterou se obrací. Veřejnost, která s průběhem připojení Krymu cestou referenda nesouhlasí s akademickou laskavou korektnosti označuje autor jako „krymoskeptiky.“

21.3.2014 v 17:38 | Karma: 10,62 | Přečteno: 754x | Diskuse| Politika

Sabir Agalarov

Komunikační šumy současnosti. Díl 1: Ostré podpatky

Tato pilotní stať je první, ze série textů věnovaných rezonujícím a alarmujícím polohám kultury, kterou jsme vytvořili.

11.3.2013 v 19:32 | Karma: 10,36 | Přečteno: 879x | Diskuse| Společnost

Sabir Agalarov

Cejl

Je něco po deváté večer a na brněnském Cejlu je stále hodně lidí. Studenti, vychází z koleji Wind Point a míří do hospod. Pracující neoproletarát se vrací z odpolední směny a spěchá do Inter Sparu pro nákup. Bílá masa se mísí s hlavními obyvateli této bizarní ulice – s cikány.

9.3.2013 v 21:01 | Karma: 13,85 | Přečteno: 1039x | Diskuse| Společnost

Sabir Agalarov

Stručná poznámka k inauguračnímu projevu Miloše Zemana

Miloš Zeman při své spontánní procházce starobylými prostory Vladislavského sálu, pod hřmot slavnostních fanfárů si jistě připadal jako král. Na své cestě k trůnu udělal několik symbolických gest. Pojďme se společně podívat na jejích bizarnost:

9.3.2013 v 17:52 | Karma: 19,20 | Přečteno: 1159x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Počkej na mě! Vyprovodil tátu do války, jeho fotka otevírala peněženky

1. května 2024

Seriál Jeho rozzářená tvář bývala za druhé světové války vystavena v každé třídě a kanadským žáčkům...

Bijec migrantů živoří. Salvini zamrzl v minulosti, spásu hledá v bájném mostu

1. května 2024

Premium Někdejší hvězda italské krajní pravice Matteo Salvini politicky živoří. Jeho strana Liga před...

Strach z problémového nájmu? Majitelé bytů mají získat garanci za nájemníky

1. května 2024

Premium Stát chce motivovat majitele nemovitostí k poskytování bydlení i rizikovým nájemcům. Pronajímatelé...

Dvacet let v Unii řečí čísel. Češi dominují v kaprech, letí také Erasmus

1. května 2024

Dvě dekády po vstupu do Evropské unie je co se týče peněz Česko více než bilion korun v plusu. Z...

  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 884x
Žiji a pracuji v České republice jako novinář na volné noze. Rád píšu a natáčím nevšední reportáže.

Seznam rubrik