Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Stručná poznámka k inauguračnímu projevu Miloše Zemana

Miloš Zeman při své spontánní procházce starobylými prostory Vladislavského sálu, pod hřmot slavnostních fanfárů si jistě připadal jako král. Na své cestě k trůnu udělal několik symbolických gest. Pojďme se společně podívat na jejích bizarnost:  

 

1)      Jako politik políbil tlapku femme fatale českého mediálního dvoru Lucii Bílé

2)      jako tolerantní ateista se pomodlil bohu

3)      "minimálně vzdělaný" a "maximálně sebevědomý novináře" označil za „vymývače mozků“ a ve svém loutkovém divadle je zařadil na poličku mezí bezohledné mafiány a neonacisty.

 

Ad1) Tímto gestem demonstrativně ukázal, že patří mezi mediální hvězdy a v prvé řadě MEDIÁLNÍ SYMBOLY české porevoluční scény. Když Miloš Zeman políbil ruku Lucii Bílé, zachoval se jako by si ji políbil sám sobě. Ano, pane Bedřichu Marjanko, máte absolutní pravdu, byla to Lucie Bílá a ne žádná bojovnice za lidská práva nebo vdova účastníka protifašistického nebo protikomunistického odboje. Dodat k tomu můžeme jen to, že Miloš Zeman je také český zpěvák. Jeho žánrem, ale není játraryvný zpěv, nýbrž politický pseudolevicový rap.  

Ad2) Tolerantní ateista, který se pomodlil bohu přinejmenším připomíná katolického kněze, který se rozhodl si to při vánoční mši přede všemi udělat rukou.

Ad3) Mnozí novináři jsou nekompetentní, to je pravda. Dvacet procent novinářů kompetentní ale jistě jsou, a jsou také vzdělaní. V České republice existuji fakulty, které chovají všestranně vzdělaný mediální experty a píšící novináře. Samozřejmě i mezí nimi se najdou Michaely Dočkalovy, schopné zevšeobecnit studenty na ty, které „se stále vzhlíží v čistě pravicových stranách,“ což je přinejmenším příliš subjektivní poznámka pro tak vzdělanou mladou dámu. Dovolte se ohradit Michaelo, tak to není. Studovala jste stejnou kombinaci oborů jako já, na stejné fakultě. Zrovna obor mediální studia by Vás měl zasvětit do kouzelné moci levicových teorii fungovat jako teoretická mapa pomáhající verifikovat a vyvrácet kapitalistický terén, jehož jste součásti. Zpět k Miloši Zemanovi a jeho logickým protimluvům.

 

Pane Miloši Zemane: novináři, kteří jsou minimálně vzdělaní a maximálně sebevědomí nejsou pravděpodobně schopní někomu promývat mozky. Pokud tu někdo mozky skutečně promývá, tak jsou to dobře vzdělaní manipulátoři. Stejně dobři jako vy, Miloši. Takže aspoň své soupeře neponižujte a bojujte čestně. 

Ať jsou jakékoli, novináři mezí neonacisty a bezohledný gangstery nepatří. Proti lživým novinářským perům se lze ubránit před soudem. Před kanády neonacistů a před krvavým imperativem gangsteru nikoli! 

Autor: Sabir Agalarov | sobota 9.3.2013 17:52 | karma článku: 19,20 | přečteno: 1159x
  • Další články autora

Sabir Agalarov

Mají "romská média" nějaký smysl?

Před nedávnem v souvislosti s kauzou Romano hangos, kterou svým veřejným pokusem o diskreditaci těchto tradičních českých novin otevřel bývalý zaměstnanec Společenství Romů na Moravě (SRNM) Pavel Pečínka, vznikla v kruzích mediálních odborníků na Romy diskuse na téma, zda mají tzv. romská média nějaký smysl. Z této diskuse nepřímo vyplynul závěr, že nemají, neboť jsou „planým roubem do romské kultury, který se ne a ne uchytit“. V této souvislosti je potřeba si položit několik otázek. Co jsou to vlastně média? Proč označujeme některá média za „romská“ a zda se takovým označováním nedopouštíme latentní diskriminace samotné podstaty demokracie. A třetí otázka, která napadá v této diskusi je, jestli mají vůbec nějaká média v České republice smysl? Je potřeba si také připomenout fakt, že média nejsou jenom noviny, ale jsou to také rádia, televize a internetové zpravodajské a publicistické portály po celém světě. Nyní se tedy pobavme výhradně o tištěných médiích, o novinách v ČR.

27.3.2015 v 12:52 | Karma: 10,52 | Přečteno: 1329x | Diskuse| Média

Sabir Agalarov

Třináct závěrů Satanovského o roli Ruské Federace

Ukrajinské povstání na Majdánu způsobilo vyostření konfrontace názorů odborné i široké veřejnosti nejen na Západě. Mezí ostře propagandistickými texty, ale vznikají i snahy ruských odborníků na mezinárodní vztahy „objektivně“ vysvětlit mocenské rozložení a ukolébat tak pozornost čtenáře takřka z „vyšší analytické perspektivy“. Jedním takovým textem je i čerstvá stať Jevgenije Satanovského, prezidenta Institutu Blízkého Východu. Jeho článek „Všechno teprve začíná“ v prvé řadě ukotvuje nedávno realizovaný referendum na Krymu jako legitimní danost a jeho výsledky jako objektivní realitu. Větou „Pokud demokracie je výraz vůle národa, pak referendum na Krymu je bezpochybně demokratický,“ zahajuje svůj text a zároveň tím vymezuje cílovou skupinu na kterou se obrací. Veřejnost, která s průběhem připojení Krymu cestou referenda nesouhlasí s akademickou laskavou korektnosti označuje autor jako „krymoskeptiky.“

21.3.2014 v 17:38 | Karma: 10,62 | Přečteno: 754x | Diskuse| Politika

Sabir Agalarov

Putin – the Judgement Day se blíží.

Metoda provedení a propagandistický doprovod anexe Krymu měly tolik stejných rysů s anexi Sudet, že porovnání dvou diktátorů dnes již zcela zevšednilo – Hitler jako Putler. Současná ukrajinská krize ale ještě jednou ukázala nakolik bezvýznamné je škatulkování jednotlivých totalitních proudů. Současný ruský putinismus, který ke své životaschopnosti používá kombinaci sovětsko - nacistického propagandistického jazyka se bohužel úspěšně realizuje v heslech „bratrská pomoc“, „boj s fašistickými živly“, „ochrana obyvatelstva“, „jednota národa“, „ideologie vůdce“, „skupiny zrádců“, jen zesiluje pocit duchovní a dějinné spřízněnosti dvou euroasijských vůdců. Oba svého času hodili rukavici globalistům, zednářům, atlantistům a satanistům ze zbytku světa. Historické podobenství mezí oběma profily je nabíledni, avšak k lepšímu porozumění probíhajících událostí je potřeba se všímat i rozdílů mezí srovnávanými jevy.

14.3.2014 v 17:08 | Karma: 24,95 | Přečteno: 1515x | Diskuse| Politika

Sabir Agalarov

Komunikační šumy současnosti. Díl 1: Ostré podpatky

Tato pilotní stať je první, ze série textů věnovaných rezonujícím a alarmujícím polohám kultury, kterou jsme vytvořili.

11.3.2013 v 19:32 | Karma: 10,36 | Přečteno: 879x | Diskuse| Společnost

Sabir Agalarov

Cejl

Je něco po deváté večer a na brněnském Cejlu je stále hodně lidí. Studenti, vychází z koleji Wind Point a míří do hospod. Pracující neoproletarát se vrací z odpolední směny a spěchá do Inter Sparu pro nákup. Bílá masa se mísí s hlavními obyvateli této bizarní ulice – s cikány.

9.3.2013 v 21:01 | Karma: 13,85 | Přečteno: 1039x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Bitva o Kolumbijskou univerzitu. Policie udeřila na zabarikádované studenty

1. května 2024  7:08,  aktualizováno  8:32

Newyorská policie vyklidila v noci na středu budovu Kolumbijské univerzity, kde se před tím...

Úprava pravidel čištění odpadních vod v EU bude mít zřejmě vliv na cenu léků

1. května 2024  8:09

Na čištění městských odpadních vod by se od roku 2045 měly podílet největší znečišťovatelé, tedy...

Role digitálních služeb České televize bude posilovat, říká její nový ředitel

1. května 2024

Jan Souček stojí od října v čele veřejnoprávní televize. V kandidátském projektu uvedl mimo jiné...

Česko si letos během oslav prvního máje připomene i dvacet let v EU

1. května 2024

Sledujeme online Začínají každoroční oslavy prvního máje. V Praze pořádají tradiční setkání strany hnutí a spolky,...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 884x
Žiji a pracuji v České republice jako novinář na volné noze. Rád píšu a natáčím nevšední reportáže.

Seznam rubrik