Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vláda v nedohlednu a Zeman se směje

Hašek se Sobotkou se dohadují jako dva manželé a Zeman se u toho směje. Dál vládne Rusnokova vláda a v nejbližší době sestavení lidmi zvoleného kabinetu nehrozí. 

Zdálo se, že sociální demokracie byla jednou z mála českých stran, které se ještě nepodařilo naštvat úplně všechny své voliče. Teď to tedy dohání, seč jí síly stačí. Před volbami se na sebe Hašek se Sobotkou přátelsky šklebili, slibovali jednotu a jasné zítřky. Ještě v sobotu v podvečer chtěl Hašek udržet Sobotkovu hlavu na svém místě, padat prý nebude. Pak na něj ale asi přišlo prozření v podobě rady dobrého prezidenta Zemana a najednou byl předseda ČSSD nepoužitelný pro vedení strany a už vůbec neměl nárok jednat o sestavení vlády. A tak se teď hádají. Člověk musí až stydlivě odvracet oči od trapnosti, která spor provází. Jako dva manželé u rozvodu.

Zatím se ale Zeman směje. Je to rozhodně chytrý král Jelimán, ten náš prezident. Kamarádovi Michalovi poradil, ať do toho jde, ať toho hrozného Sobotku sesadí. A Hašek šel a vyvolal konflikt, protože když si Zeman myslí, že je to dobrý nápad, tak asi je. Jenže zatímco se ČSSD hádá, vládne nám Zemanova/Rusnokova vláda a co víc si přát. Prezident odhaduje sestavení vlády někdy na začátku nového roku a do té doby se může smát. Představuji si ho na Hradě v pracovně, jak se svíjí hysterickým smíchem v křečích.

Před volbami se mluvilo o tom, že lidé jsou znechucení politikou a přijdou volit proti tradičním stranám. Stalo se. Občanská demokratická strana se ztratila v oparu prachu, který za sebou při raketovém stoupání nechával Andrej Babiš. Sociální demokracie si mohla nechat o toužených třiceti procentech jen zdát. Zato hnutí ANO v čele s miliardářem Babišem se zdá zaskočené obrovskou podporou a neví, co si počít.

Jestli se vládu nakonec povede sestavit, to je ve hvězdách. Nemusí mít ale dlouhého trvání. V příštích předčasných volbách budou naštvaní už i voliči ČSSD a Babiš se bude třeba muset poprat s větším soustem, než je účast ve volbách. Premiér Babiš. Že si ho StB vedla jako svého agenta nevadí, protože Lustrační zákon nepočítá se tím, že by mohl mít někdo takovou drzost se estébáckým škraloupem hnát až na nejvyšší posty. 

Autor: Adéla Beranová | úterý 29.10.2013 12:13 | karma článku: 18,34 | přečteno: 699x
  • Další články autora

Adéla Beranová

Kotletovi Lovci: Masakr podle nejdivočejších snů

Tvrdé fanouškovské jádro čekalo na novou knížku Františka Kotlety v křečích každodenních diskusí o tom, kdy už to sakra vyjde. A pak to konečně vyšlo. Lovci mají koule a nebojí se je použít.

12.7.2015 v 22:32 | Karma: 8,33 | Přečteno: 353x | Diskuse| Kultura

Adéla Beranová

Recenze: Kingsmani vraždí v kostele, milují anální sex s princeznami a vy se musíte smát

Od akční novinky Kingsman: Tajná služba očekávali filmoví fanoušci mnohé. V porovnání s tím, co je v kině k vidění jsou ale i ty nejdivočejší představy směšné. Matthew Vaughn vypustil do světa perfektní mix vtipu a nadsázky, akce a scénáře. Smát se nepřestanete, bavit taky ne a když už to vypadá, že lepší to být nemůže, přijdou dva šoky. Colin Firth vyvraždí kostel a švédská princezna nabízí výměnou za vysvobození anální sex. Kingman se s přehledem řadí rovnou do kategorie kultovek, které uvidíte dvacetkrát a nepřestanou vás bavit.

20.2.2015 v 16:30 | Karma: 7,16 | Přečteno: 326x | Diskuse| Ostatní

Adéla Beranová

Recenze: Islámská rozpínavost nezná mezí

Kritický pohled na islám a důraz kladený na jeden z aspektů tohoto v současnosti nejdiskutovanějšího náboženství, rozpínavost, to slibuje anotace knihy Islámská rozpínavost s podtitulem Včera, dnes a zítra. Už v úvodu ale Martin Janeček coby autor upozorňuje, že nejde o objektivní pohled na islám, protože vyvážených názorů je údajně dostatek. Ani tahle zmínka však čtenáře nepřipraví na to, co bude následovat. Jednostrannost, neobjektivita, zkratkovitě popsané dějiny ve velmi pochybném kontextu, chybějící  pevnější podloženost některých názorů je pak už jen do očí bijícím završení knihy, která nemá s objektivním výkladem islámské rozpínavosti nic společného. 

15.2.2015 v 22:51 | Karma: 9,14 | Přečteno: 1443x | Diskuse| Kultura

Adéla Beranová

Z Padesáti odstínů šedi se chce plakat, je to smutný příběh

Oprostit se od všech představ, pokusit se dívat nekriticky, zapomenout na knižní předlohu a vyrazit do kina alespoň po dvou skleničkách vína. Jen tak se dá Padesát odstínů šedi vydržet až téměř do konce. Ať se člověk snaží být, jak chce nezaujatý, příšernost téhle jedné velké mediální bubliny ho dostane na kolena. A pak hodně rychle z kina. 

12.2.2015 v 22:51 | Karma: 13,10 | Přečteno: 1492x | Diskuse| Kultura

Adéla Beranová

EXODUS zapadá do dlouhé řádky historických velkofilmů

Megalomanské, velkolepé, dechberoucí, monumentální, trochu krvavé, šokující a hodně špinavé. Tenhle soubor slov by asi mohl popsat každý historický velkofilm. Megalomanské jsou záběry na obrovské armády, velkolepé kulisy, dechberoucí pohledy z výšky, monumentální paláce, trochu krvavé boje. Diváka čas od času šokuje, jak zbytečně naturalisticky lze některé scény natočit a špína k historii podle všeho tak nějak patří. Ridley Scott v tomhle směru nepřináší nic nového. Jeho pojetí Exodu z řady bohužel nevykročilo.

26.12.2014 v 0:08 | Karma: 8,06 | Přečteno: 662x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Kamion na Rozvadovské spojce skončil ve svodidlech, vyprošťovali ho jeřábem

30. dubna 2024  11:59

Pražští hasiči v úterý v noci vyprošťovali kamion, který na Rozvadovské spojce na západě Prahy...

Měl jsem dát do stanov TOP 09 právo zakladatele ji rozpustit, píše Kalousek

30. dubna 2024  11:12,  aktualizováno  11:57

Zakladatel TOP 09 Miroslav Kalousek, tvrdě zkritizoval vedení strany a na sociální síti X dokonce...

Na Prachaticku se zřítil paraglidista, na louku spadl asi ze třiceti metrů

30. dubna 2024  11:52

K nehodě paraglidisty vyjížděli v pondělí záchranáři k obci Kahov poblíž Prachatic. Muž se zřítil...

Strach před africkou diktaturou a boj o důchody. SOCDEM slavila Svátek práce

30. dubna 2024  11:44

Zástupci sociální demokracie (SOCDEM) se v úterý společně s odboráři sešli na Střeleckém ostrově v...

  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1052x
Žurnalistiku jsem studovala, abych se zdokonalila, politologii abych se zorientovala, a teď se to pokouším dát dohromady. K tomu si přimíchávám fotografování metodou pokus omyl a cestuji, abych měla co fotit. Bez sportu by mi mozek brzy vynechával, bez knížek by byl můj život ochuzený a bez přátel nudný.

Studium: Mediální studia a žurnalistika na Masarykově univerzitě v Brně
Zaměstnání: Odpovědná redaktorka a PR specialista v Kulturním centru Turnov