Krvelačný Tibet

   Letní olympijské hry se blíží a mnoho sportovců se již těší na to, jak celému světu ukáží svoje dovednosti, na které se již celé měsíce, ba někdy i celé roky připravují. Soutěž přejatá ze slavných dob starého Řecka má zkrátka svůj věhlas.

   Ale najednou se ke sportovcům donese, že možná žádné olympijské hry nebudou. Ale proč? Co komu provedli? Ne, ne. Vinna je agresivní Čína, která okupovala Tibet, a není proto vhodná pro pořádání olympijských her.

   Není ale agresivní spíše Tibet? Symbolem olympijských her je přece posvátný smír a žádné země nesmí být v době konání s nikým ve válce. A v posledních dnech jediná země porušivše mír byl Tibet, který jenom sprostě zneužil významu olympijských her k tomu, aby na sebe upozornil. Takhle blízko před hrami, kdy by měl  být smír vlastně dodržován, Tibeťané pobíhají v ulicích měst a vraždí čínské obyvatele. Ani se nedivím čtrnáctému Dalajlámovi, že uvažuje o odstupu ze své funkce. Ať již Čínu máme nebo nemáme rádi, chyba není na jejich straně.

   Především bych doporučil obyvatelům Tibetu se nad sebou zamyslet a olympijskému výboru doporučil včas zvážit svoje rozhodnutí o místě konání her.

Autor: Adam Vaněk | středa 7.5.2008 10:25 | karma článku: 14,69 | přečteno: 1059x