Gumy v posilovnách

Rád bych napsal něco málo na obranu nás, pravidelně trápících těla v posilovnách. Nějaký ten pátek již tyto zařízení pravidelně navštěvuji a trochu mne mrzí, jak se na posilovny a lidi v nich dnes v Česku ještě pořád nahlíží.

Klasický argument člověka, který brojí proti fitness centrům a tělocvičnám je, že se jedná o smradlavá doupata plná svalnatých, zpocených, plešatých, potetovaných indiviuí. Steroidy tam skáčou na každého příchozího snad již ve dveřích, kloudně se tam pobavit není s kým, protože ty gorily tam zajímá jen "kolik dáš na benč" a na "mrtvolu".

Ten, kdo vám bude takové věci tvrdit, je za a)žena, b)člověk, který v posilovně nikdy nebyl, jen to slyšel od babičky, c)člověk, který v posilovně sice byl, ale protože se příliš nechytal a neměl zájem nic zlepšovat, cítil se trapně a do posilovny už nezavítal.

Se ženami nehne nic. Ty mají svůj vlastní názor na posilování obecně (nezkoušejte tento názor měnit, je to zbytečné).

Variantu za bé a za cé zkuste někdy vzít do posilovny - uvidíte, že jakkoli se bude zpočátku tvářit nervózně a protivně (hlavně když slečna vedle nich zvedne o pár kilo více než oni), je šance, že je to nakonec také chytne. Stačí zjistit, že je opravdu nikdo nesleduje a neposmívá se jim a opravdu osazenstvo není IQ menšího než houpací koník.

Skutečně, představte si, co může dělat člověk, který například vyznává antickou krásu, nebo ho jen baví cvičit? Samozřejmě jít do nejbližší posilovny, fitka, nebo tělocvičny. A takový člověk přece nemusí být nutně "guma", může to být úplně normání muž nebo žena, může plynně číst, psát, někdy i počítat, mít střední, ba dokonce i vysokou školu... A garantuji vám, že takových je v posilovnách většina.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Adam Janák | úterý 19.6.2012 22:22 | karma článku: 11,23 | přečteno: 1530x
  • Další články autora

Adam Janák

Španělský (ne)fotbal

18.6.2012 v 23:55 | Karma: 4,34

Adam Janák

Nabitý diář pravého fanouška

18.6.2012 v 15:09 | Karma: 5,26

Adam Janák

Holandské (Nizozemské) zklamání

18.6.2012 v 11:04 | Karma: 8,65

Adam Janák

Baroše nebereš?

14.6.2012 v 10:52 | Karma: 7,15