Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

operni zpevacka skvela, o tom zadna

ale jsou lide, kteri proste neprehlednou, nebo neprivrou oci nad jeji podporou Putina a politiky RF

ale o tom vam vykladat nema smysl

11 5
možnosti
LH

A jakpak jste to měl s Lidou Baarovou, Natašou Gollovou....

4 3
možnosti
DR

Pražští političtí papaláši na čele s plzeňským turistou se prostě opět "hrdinně" předvedli.

11 7
možnosti
Foto

Paní Netrebko invazi na Ukrajinu „odsoudila“ svým oděvem ozdobným ruským nápisem „Na Berlín“ a symbolem Z.

21 4
možnosti
PK

Tím je řečeno vše. Není třeba dodat byť jen jedinou další větu. A kdo věří, že paní Netrebko náhle prozřela, je velký naivka.

11 4
možnosti
MS

Vidíte, vy byste chtěla její zpěv a já bych zase bral vysvětlení jejího regulérního politického aktivismu v minulosti. Například by mohla bez okolků rovnou vysvětlit smysl nápisu "na Berlín" v kombinaci se svatojitřskou stuhou, nebo pózování u vlajky novoruska. Kde si ona tedy představuje, aby končila hranice Ruska? Nebo smysl finančního daru proruským separatistům. To by bylo mnohem smysluplnější gesto, než odsouzení války, které za těchto okolností nevyzní moc důvěryhodně. Byl nějaký herec za protektorátu až takhle "aktivní"?

9 2
možnosti
PK

Je mi nakonec úplně jedno, zda někdo někde nechá zpívat či sportovat kohokoli.

Sám mám morální hodnoty nastavené tak, že bych na rusáka či jeho podporovatele nešel a nezaplatil ani korunu.

Miluji metalovou muziku. Na třídenním festivalu hraje x kapel a mám tyhle akce rád. Kdyby však tam byla jedna jediná ruská, nejsem ochoten platit vstupné.

Že to někdo dá? Nemám s tím problém. Jsou to jeho peníze a především jeho svědomí. Nemám potřebu komukoli diktovat, co má dělat.

Jednu věc, ale vím. Rusák vede agresivní válku na Ukrajině a my jsme zemí, kde jsme si svobodně zvolili vládu, která tíhne k západu, demokracii, svobodě a míru. Nechceme se zařadit po bok ruska a schvalovat vraždění civilního obyvatelstva.

Chceme svobodu a tak nechť jí má klidně Netrebko či třeba Nohavica. Tím spíše, pokud se nám zde toulají dětičky a kamarádi ruských elit, napojených přímo na tuto válku.

Za mě tedy jde jen o to, že jsem silně jen proti tomu, aby z našich společných peněz, šla na podobné koncerty, byť jen jediná koruna.

Koncert je soukromá akce. Promotér, nechť si spočítá, zda se mu to vyplatí. Divák, nechť klidně zaplatí deset tisíc. Je to jejich věc. Ale žádné dotace či zdarma veřejný prostor.

3 0
možnosti
LH

A on to někdo platil z našich peněz?

1 0
možnosti
PK

Nic není sto nebo nula. Ale tentokrát jsem musel souhlasit s glosou paní Machalické ve včerejších Lidovkách - kdyby"strana", pardón strany, koncert milostivě povolily - tak se Jiří Pospíšil přivazoval k Obecnímu domu ...

2 0
možnosti
Foto

"Umělci jsou na světě, aby ho zkrášlovali". A lékaři jsou na světě proč? Aby léčili lidi, není - liž téměř pravda? A právníci, aby dali spravedlnosti průchod? Judr. Urválek? Dr. Mengele?

Občas se to zvrtne. Zvrhne. Není -liž pravda?

Takže někteří umělci jsou na světě, a někdy velmi úspěšně , aby si lidé všimli, jak je možné se zvrhnout s pasákem . Prasákem.

4 4
možnosti
Foto

Tu Madlu taky přepínáte? Kristiána? Dívku v modrém? A jak to máte s Chartou 77, jejímž spoluautorem je Pavel Kohout?

5 1
možnosti
Foto

J11i92r61i 71C61i63z

17. 8. 2023 23:02

Vy neznate Annu Netrebko, ja ji znam. Je spolu s Elinou Garanca nejlepsi mezosopranistka na svete a treba uzasne zpiva arii Rusalky A.Dvoraka. Ta arie je v cestine, ale ona se ji naucila celkem srozumitelne a mela s ni uspechy po celem civilizovanem svete (poslechnete si ji na YouTube, uzasne). Mozna ji mela v repertoaru i zde, jenze to uz se nedovime. Ano, opera v New Yorku ji zrusila smlouvu, ovsem zpivat muze stale bez vetsich omezeni, navic zije v Österreich a nevzpominam si, ze by ji tam nekdo zakazal vstup. Ti herci v dobe Protektoratu nataceli zabavne filmy (Oldrich Novy: Zavrete oci, odchazim..) a tvrde doplatili na cistky v r.45. Vlasta Burian dokazal rozesmat obecenstvo a patril k tomu nejlepsimu, co zde v herectvi bylo. Dnes se podivate do programu TV stanic a najdete spolehlive socialisticke serialy plne komunistickych hercu, nebo ruske filmy na ktere nejsou zadne sankce uvaleny. Trapne a nechutne co se tady deje. A to nepustil ten zmetek s vyvalenymi bulvami ani tenisovou slecnu na turnaj v Praze, i kdyz teniste z Ruska hraji na svetovych turnajich bez omezeni, jen bez uvedeni narodnosti. V tomto state je 33let prevleceny bolsevik kam se clovek podiva a to je ta tragedie.

13 6
možnosti
Foto

Teď jsem její Rusalku poslouchala, FB bzučí. Děkuji.

3 0
možnosti
LP

Heslo dneška:

Plány dezolátů zhatí, naši vepři boubelatí

3 0
možnosti
Foto

J88o15s88e11f 88B34á76r58t57a

17. 8. 2023 22:21

Inteligentní karma, jak jinak.

11 0
možnosti
  • Počet článků 461
  • Celková karma 27,40
  • Průměrná čtenost 1708x
Češtinářka a spisovatelka, tisková mluvčí Společnosti učitelů ČJL

Knihy:

Soukromý nebe (2004)  - pohádka o jedné krásné porodnici, rizikových těhotenstvích a lásce v mnoha podobách. A o Čaroději Gralovi, který v té porodnici pomohl mnoha budoucím maminkám.

Češtinářky 1. 9. 2022

Češtinářky jsem psala od roku 2014 do roku 2021. Snad je to román o českém školství, učitelích studentech a literatuře. A témata? Zásadní - láska, přátelství, souboj jedince s mocí a systémem a reakce nadřízených (mobbing a bossing)... V knize si nejvíc cením hovorů o literatuře ve třídách - ani jsem si nemusela moc vymýšlet, moji bývalí studenti vědí. Nejvíc jsem se bála při psaní kapitol o čertech a ďáblech a při učitelských poradách. Nejvíce jsem hlídala slůvka při rozhovorech s Čarodějem. A nejvíc jsem se nadřela při komponování věrohodné Kristovské paralely. Inspirací k ní mi byl skutečný příběh z jednoho gymnázia na Moravě.

Dost jsem si vymýšlela. Ale situaci v českém školství jsem snad zachytila podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. 

Kdo se odchyluje, musí často z kola ven. Boj se systémem bývá fatální. A v posledních letech se to zhoršuje...

Moje stránky:
https://www.cestinarky.cz/

mail: ver.valikova@seznam.cz