Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane Řeháčku - skvělá úvaha. Dodal bych ještě, že paralelně s tím, co jste uvedl, cítím, že jednou z možností, jak tomu dát jakýsi "lidský" rozměr, je stoupající zájem o duchovní stránku života u mladých lidí, kterým už prostě nestačí naskakovat do jedoucího vlaku, řízeném starými strojvůdci. On ten vlak ještě nějakou dobu pojede setrvačností, ale dle mého už vyčerpal svou energii a musí nutně přijít cosi jiného. Hromadění materiálních statků už nejspíše nebude hlavním cílem.

S Vaší poslední větou bouřlivě souhlasím.

Přeji Vám hezký sváteční den.

4 0
možnosti
JT

Jen chci vyjádřit souhlas s Vaším komentářem a samozřejmě rád jsem si přečetl zajímavou úvahou autora. Vnímám to tak nějak podobně. Je zajímavé to dění pozorovat a nepodělat se z toho. Díváme se na kůrovcem napadené stromy a nevidíme, že dole už bují nový les, tak snad to nové nastupující generace zvládnou líp než my.:-)

2 0
možnosti

Nepřestane mne udivovat Tvůj nadhled i přehled!

.

Tohle jsem si potřeboval přečíst. Člověk tak nějak cítí, že se na něj cosi řítí ... a je lepší se probrat dřív, než budeme v ... v rýmu.

9 0
možnosti
MP

R^ Přesně. A já už se bál, že teď všechen čas tráví s myšimama ;-).

1 0
možnosti
  • Počet článků 403
  • Celková karma 18,33
  • Průměrná čtenost 925x
Devátý nejhorší kuchař na světě, odpůrce politické překorektnělosti, začínající marťan, neúnavný konzument točeného kyslíku a jazykový dobrodruh ab incunabulis. Člen Analytického piva a Gustavu pro jazyk český. Správce Vojensko-českého slovníku.