Tři jsou do páru moc

Manželka mi nerozumí. Rozvedu se, ale ještě musím splatit hypotéku. Víš, jak na mě visí dcera, ale až vyroste, hned odejdu. Musím vyřídit firemní záležitosti nebo mě ta mrcha o všechno obere. Chci být s tebou. Miluju tě.

...slýchají milenky ženatých mužů, svobodné, rozvedené, bezdětné i matky. 

Jsou osamělé. Vánoce, dovolené, víkendy tráví s rodiči nebo samy. Se svým milým se scházejí potají. Zatím jim utíkají roky a neúprosně tikají biologické hodiny. Věří, že ten jejich to brzy rozštípne. Jen co vyřídí formality, odrostou mu děti, splatí dům či vyřeší jiné neodkladné záležitosti, rozvede se a společně stráví zbytek života. Vzhledem k nepříznivým okolnostem musí trpět v nešťastném svazku se ženou, která ho dusí v rozletu a brání mu žít.

Mezitím utrhuje chvilky, kdy si odskočí za svojí láskou, která jediná mu rozumí. Scénář setkání je ve všech případech stejný nebo alespoň velice podobný.

On jakože odjíždí na služební cestu, to je lepší varianta, mají pak pro sebe i několik dní. Nebo doma nahlásí přesčasy, povinnosti v práci či pracovní schůzku se zákazníkem. Sejdou se u ní doma. Auto zaparkuje o dva bloky dál, nepřichází v úvahu, že by šli spolu do kina nebo na večeři do stejné restaurace, do které vodí právoplatnou manželku. Uvaří mu dobré jídlo, užijí si sex a rychle pospíchá domů, vždyť děti na něj čekají. Mezitím nezapomene zdůraznit, jak mu manželka nerozumí, a jak strašně moc touží být s ní. Buch, dveře se zabouchnou! Zůstává sama!

Se svými výčitkami (beru dětem tátu!), pláčem (proč zrovna já?), osamocená a bezradná. Chvíli ho nenávidí, chvíli miluje. Zmítají jí pochybnosti, a nevěří mu ani slovo. Hledá sílu, která by jí pomohla tento vztah ukočit.

Uprostřed noci přijde zpráva - Miluju tě! Stýská se mi po tobě!

Pak ho zahlédne v práci a nohy se jí podlomí.

Přestože ho nenávidí, nemůže se dočkat až bude mít zase "jednání nebo služební cestu".

Kolotoč lásky a nenávisti se točí a roztáčí a ona ho neumí zastavit.

Čeká a čeká! Roky jí utíkají, stárne. Chtěla by děti, ale on už je má. Už není tak krásný, štíhlý, vypadávají mu vlasy, má břicho a dokonce bere léky na tlak. Přesto je pořád s ním. Ukončit dlouhodobý vztah neumí, nechce, neví jak a bojí se samoty. Ano, té samoty, ve které už roky žije, a která je zamaskovaná a schovaná pod ukradenými chvilkami štěstí, rozkoše a slasti.

Jen čas, ten nepřítel utíká! Na nikoho nepočká!

Autor: Zuzka Součková | úterý 26.5.2015 15:04 | karma článku: 42,46 | přečteno: 13021x
  • Další články autora

Zuzka Součková

Historka vskutku fekální

30.12.2021 v 18:27 | Karma: 28,76

Zuzka Součková

Je svět v pořádku?

3.5.2020 v 19:05 | Karma: 24,72

Zuzka Součková

V ortopedické čekárně

27.4.2019 v 19:48 | Karma: 36,39

Zuzka Součková

Jsem nemohoucí, ale bojuju

17.4.2019 v 12:48 | Karma: 28,93

Zuzka Součková

Vytrácí se slušnost?

25.3.2019 v 18:09 | Karma: 42,19