Česká televize, nedokonalost a Lukáš Pavlásek

Dokonalost! Všude samá dokonalost. Moderátorky a moderátoři čehokoli jsou krásní lidé, často modelky. V televizi nevidíte vrásku, a pokud ano, dostanete ihned návod, jak ji zlikvidovat, natož pak špek na břiše.

Žena, které bradavky nevypichují oči, je odsouzená k nezájmu. Pokud lehce přibere na váze, je odsouzená k takovému zájmu, že se nestačí divit. Média ji propírají sem a tam - je tlustá, proč ztloustla, má deprese, co je za tím, atd. Stáří jakoby neexistovalo a pokud nejsi dokonalý, mladý, krásný a perspektivní, věz, že to nikam nemůžeš dotáhnout.

Normální člověk nebo třeba i normální žena, která má nějaké kilo navíc, obličej zmačkaný jako papír od svačiny, místo poprsí uši kokršpaněla (no dovolte, proč si myslíte, že mluvím o sobě?), aby se z toho zbláznil(a).

Pak si přijde Česká televize s pořadem StarDance. A k nám do obýváků se dostaví břitký humor Marka Ebena, krása Terezy Kostkové a taneční umění profesionálů i různých celebrit z řad herců, zpěváků a dalších. A mezi nimi je i někdo z druhé strany spektra.

Není ani krásný a dokonce ani pohyblivý.

Co ten tady dělá?

Jak k tomu ostatní přijdou?

To je výsměch!

Ale já mu fandím. Ano Lukáši Pavláskovi.

Sama také nejsem kdovíjaká tanečnice, hudbu necítím a na valčík klidně skáču polku. Fakt! Stydím se tančit, a proto jsem naposledy kroužila po parketě před patnácti lety se synem na jeho maturitním plese. S Lukášem Pavláskem soucítím a líbí se mi, že do toho šel, klidně se ztrapňuje před televizními diváky a ještě si z toho dokáže dělat legraci. Svým vyděšeným pohledem a dřevěnýma nohama nám dává lekci. Učme se od něj nebrat věci příliš vážně.

Je mi jedno, jestli ostatní říkají, že je trapnej, a že to vzal jako formu reklamy. Aby se zviditelnil. Mezi námi, ten je tak viditelnej, že si ho pamatuju i já, naprostý ignorant. Ale proč ne? Reklamu potřebuje každý, kdo se živí zájmem veřejnosti.

A jestli za to má nějaký honorář? Přeju mu ho. Zaslouží si ho úplně stejně jako všichni ostatní.

Všem tanečníkům soutěže přeju hodně štěstí, a neberte se moc vážně.

 

P.S.: SMS neposílám!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zuzka Součková | úterý 27.10.2015 14:57 | karma článku: 38,03 | přečteno: 3914x
  • Další články autora

Zuzka Součková

Historka vskutku fekální

30.12.2021 v 18:27 | Karma: 28,76

Zuzka Součková

Je svět v pořádku?

3.5.2020 v 19:05 | Karma: 24,72

Zuzka Součková

V ortopedické čekárně

27.4.2019 v 19:48 | Karma: 36,39

Zuzka Součková

Jsem nemohoucí, ale bojuju

17.4.2019 v 12:48 | Karma: 28,93

Zuzka Součková

Vytrácí se slušnost?

25.3.2019 v 18:09 | Karma: 42,19