Jsem na ČT právem pyšná

 Jsem na naši televizi hrdá! Zatímco si lidi doma šijou roušky, protože jim nic jiného nezbývá, Česká televize učí děti. UčíTelka je naprosto skvělá. Od nápadu k realizaci uplynulo jen pár dnů, a je tady jedinečný pořad.

Nejen UčíTelka, ale i Odpoledka a Škola doma

V době krize se ukáže, jak kdo přemýšlí, jak se snaží pomoct, a kdo nemyslí jen na sebe.

V televizních krejčovnách místo kostýmů šijí roušky pro zaměstnance, především pak pro štáby, které jsou denně v terénu.

I já jsem si roušku ušila. V ruce, z povlaku na polštář. Při šití jsem si pustila Českou televizi a spolu se školáčky si opakovala učivo od první do páté třídy. Znám zázemí Kavčích hor jako svoje boty, pracuju tam léta, a tak vím, že učebna je v jedné ze zkušeben. Dekorace je krásně a důvtipně vymyšlená, náplň televizního vyučování je zábavná a naprosto perfektní, učí bezva učitelky. Do takové školy bych hned chodila. Odpoledne si uvařím kafe a budu koukat na Školu doma. Neuškodí mi oprášit si školní vědomosti.

Česká televize dlouhodobě čelí útokům z řad politiků a i tady, na našem blogu, se najde pár blogerů, kterým je ČT trnem v oku. Snad se všem, kteří volají po likvidaci veřejnoprávní televize, snad se jim rozsvítí a pochopí, že nelze mít všechno soukromé, nelze všechno měřit jen penězi. V téhle době se opravdu ukazuje, co je důležité a na které straně je lidskost a rozum.

Milá televize, milí moji kolegové, klobouk dolů!

fotky jsou z webu České televize

 

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Zuzana Zajícová | úterý 17.3.2020 13:22 | karma článku: 29,15 | přečteno: 948x