DVB-T2 znemožnila sledování televizoru osobám s postižením sluchu

S příchodem nové technologie vysílání v listopadu 2019 jsem musel zakoupit Set Top Box. Jenže ani s ním, se nedalo vysílání sledovat, zejména kvůli "rychlotitulkům". Set Top Boxů jsem vyzkoušel 5 různých.

Dokonce s ověřením a u všech byly v různé míře "rychlotitulky", nebo jiné vady. Zakoupil jsem tedy nakonec, jako mnoho jiných diváků s postižením sluchu nový televizor, který DVB-T2 umí (Samsung UE49RU8002) a "rychlotitulky přestaly, televizor jsem mohl sledovat normálně (od prosince 2019). Tak jsem si myslel, že už to mám vyřešené, ale poslední asi týden, se "rychlotitulky" vrátily.
Co si mám teď koupit, abych mohl sledovat televizní vysílání (společná anténa, Nové Strašecí)? Nemám prostředky na to, neustále něco kupovat. Jsem v plném invalidním důchodu. Podle mě by to bylo lepší vyřešit ze strany poskytovatelů vysílání.
Toto je repríza předvolební debaty na ČT 24, 7. 10. 2021. Stihnete přečíst, zejména dvouřádkové titulky, které jsou žlutou barvou?

 

 

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*
Autor: Ladislav Kratochvíl (člen expertní komise pro skryté titulky při ASNEP)
Kráťa ohluchl ve svých 40 letech v roce 2003. Kromě psaní se věnuje vlastnímu webu (www.kochlear.cz), počítačovému poradenství a problematice ztráty sluchu ve středním věku a později. Zabývá se nejen touto tematikou a souvisejícími přednáškami, ale také možnostmi přepisu mluveného slova do textu v reálném čase.
-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*
 

 

Autor: Ztlumeno | pátek 8.10.2021 10:54 | karma článku: 11,64 | přečteno: 328x