Země, kde včera znamená zítra!

     Hrůzu mi trochu nahání návrat všeobecného tykání, radostí zčervenalé tváře a na obzoru rudá záře!

     Skutečně nevím, jak jinak to vyjádřit, než že naše země úspěšně spěje ke "krásným" včerejškům. Snad nejsem jediná, komu se udělalo lehce nevolno, při pohledu na vysmáté obličeje s červenými tvářičkami, které nám sdělují, že nás spasí. Z historie dobře víme, že už nás "spasili" dostatečně a jakou to dalo práci, dát běžný život do normálních kolejí. Ale asi nám přestává sloužit paměť a nejde konstatovat nic jiného, než že komu není rady, tomu není pomoci.

     Samozřejmě chápu, že v dnešní době je skutečně těžké se rozhodnout, komu na 4 roky svěřit klíč od obecní kasy, protože dnes více než kdy jindy platí, že jde v prvé řadě o peníze. Po zkušenostech se současnými zástupci lidu, a to v celé škále politického spektra, jeví se skoro nemožné jít někoho volit. Asi proto mnoho voličů zůstalo doma, tím však věci moc neprospěli, protože ti, co k volbám dorazili, jednoznačně ukázali, kterým směrem se vydat. Kupředu levá!

     Je skutečně zarážející, že i v regionech, kde již někteří zástupci lidu a představitelé určitých politických stran sedí za katrem za "rozkrádačku",  tyto strany byly ve volbách úspěšné, a nedá se říci, že v malé míře. To už mi rozum skutečně nebere, že lidem nevadí, že jejich peníze mizí v kapsách jednotlivců a případně stran, za které kandidují, a přesto tyto strany znovu podpoří. Říká se, že každý národ má takovou vládu, jakou si zaslouží. A zřejmě to platí i v krajích. Je pak otázkou, co jsme to za národ.

     Uvidíme, co přinese budoucnost, ale obávám se, že za 2 roky, tedy pokud současná vláda vydrží, se dočkáme spojení socanů a komunistů již na vládní úrovni a po 25 letech budeme tam, kde jsme byli. Samozřejmě řečeno v nadsázce, protož fakt snad už nehrozí, že bychom se museli bát, že budem sedět za své názory a že nám bude znárodněn náš majetek. Ačkoli ... Po roce 1989 si také málokdo dovedl přestavit, že bychom opět volili komusnity, a to dobrovolně. Zpětně vzato je možná trochu škoda, že ta naše revoluce byla až tolik sametová a občas jsme nepoužili "na hrubý pytel hrubou záplatu"! 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Kateřina Zoubková | pondělí 15.10.2012 11:17 | karma článku: 29,85 | přečteno: 2027x
  • Další články autora

Kateřina Zoubková

Klaus a jeho dvorní šašci

24.10.2012 v 10:37 | Karma: 28,50

Kateřina Zoubková

Revoluce s tužkou v ruce!

3.9.2012 v 12:40 | Karma: 20,73

Kateřina Zoubková

Padla kosa na kámen

5.6.2012 v 16:49 | Karma: 30,95

Kateřina Zoubková

A zase ta maturita!

11.4.2012 v 17:09 | Karma: 15,83