Vadí? Nevadí!

     Toto byla v dětství velmi oblíbená hra a někdy je dobré občas si zavzpomínat a formou této hry si zodpovědět některé otázky týkající se současné politické i společenské situace. Co nám opravdu vadí či nevadí, ale hlavně proč?  

     V současné době si pokládám tuto otázku v souvislost s akcí Prague Pride a nebudu určitě sama. Nebýt některých politiků, musím přiznat, že bych tuto akci ani nezaznamenala, a to myslím jak v pozitivním tak negativním slova smyslu. Na akce v Praze mohu pohlížet z pozice Pražana, který si umí představit, co znamená pochod Prahou a je jedno, kdo pochoduje či běhá. Vždy to znamená dopravní omezení a je jen otázkou, kdy, kde a jak dlouho tyto akce trvají.

     Kdo a proč vlastně pochoduje je důležité pro osoby samotné, i když se obávám, že ne vždy se těchto akcí účastní lidé jen pro své názory, ale také třeba jen pro zábavu. V případě některých pochodujícch skupin mám dokonce pocit, že většina zúčastněných se těší hlavně na tu "hustou" atmosféru a případné bitky. Když tito lidé vyrazí do ulic a začínají kolemjdoucí přesvědčovat o svojí pravdě a když nesouhlasíte, tak máte zaděláno na problém, pak už musím konstatovat, že mi to skutečně vadí!

     V případě Prague Pride jsme se ještě na vlastní kůži nestačili přesvědčit, do jaké míry ovlivní běžný život Pražana a zdali dojde i k "přesvědčovacím" akcím. A co se týče samotné podstaty této akce, za sebe mohu říci, že mi na rozdíl od některých "politiků" rozhodně nevadí, ba naopak mi vadí mnoho závažnějších aktivit našich politiků. Například mě udivují tvrdé názory pana prezidenta. Vypadá to jakoby zapomněl, že to není tak dávno, kdy díky "lásce" ke krásným psacím potřebám stal se známým i tam, kde do té doby o jeho osobě neměli ani ponětí. Vadí? Nevadí?

     A skutečně mě překvapuje, že pan vicekancléř Petr Hájek již tenkrát tak plamenně nehovořil z pozice věřícího člověka, který se v současné době tak negativně vyjadřuje k současným aktivitám. Proč již dříve jsme ho neviděli aktivně bojovat proti krádežím, nevěrám, pomluvám atd. A to za některé hříchy našich politiků musíme platit všichni a nikdo se nás neptá, zdali jsme pro či proti. Nebo snad některé prohřešky nejsou až takovým hříchem?

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Kateřina Zoubková | středa 10.8.2011 12:52 | karma článku: 10,51 | přečteno: 1276x
  • Další články autora

Kateřina Zoubková

Klaus a jeho dvorní šašci

24.10.2012 v 10:37 | Karma: 28,50

Kateřina Zoubková

Revoluce s tužkou v ruce!

3.9.2012 v 12:40 | Karma: 20,73

Kateřina Zoubková

Padla kosa na kámen

5.6.2012 v 16:49 | Karma: 30,95