Já su tak šťastný - řekl pan Šťastný!

     Blahopřeji panu primátorovi Svobodovi, že se mu podařilo udělat alespoň jednoho člověka šťastného! Jen se obávám, že v tomto případě sedí na pana Šťastného spíše rčení: "Na rtech úsměv, v srdci velký splín!"

     Po delší době to opět vypadá, že rozum hraje v hlavách některých potiliků významnou roli. Přestože jsem byla zklamaná, a jistě jsem nebyla sama, že po volbách se v Praze spojila ODS se Sociální demokracií, musím konstatovat, že pan primátor mě nyní mile překvapil. Takto rychlé jednání jistě vyrazilo dech všem, a především i jeho některým straníkům. Paráda. Člověka skutečně potěší, když vidí cizí neštěstí.

     Nechci být škodolibá, ale takovou facku z vlastních řad pan Šťastný jistě nečekal. Měl by si ale uvědomit, že s těmito podle něj nestandartními kroky začal on sám, když jako předvánoční překvapení navrhl ze dne na den zrušení koaliční smlouvy s ČSSD. "Kdo s čím zachází, s tím také schází." A kdo chce vidět politika v "akci", nechť se podívá na vystoupení pana Šťastného, který skutečně během dnešního dne prošel několika proměnami, až svůj postoj dovedl do polohy "nejšťastnějšího člověka". Blahopřeji.

     Doufám, že nás v Praze bude šťastných více a že tato rozjetá šance nebude zablokována regionální radou ODS. Po posledních volbách, kdy výsledky také vypadaly naprosto jasně, nás někteří politici "nezklamali" a podrželi si svá korýtka i za cenu ztráty přízně svých voličů. Tak uvidíme, jestli nakonec vzpoura ve vlastních řadách v čele s panem Svobodou bude úspěšná. Pan Šťastný se nad chováním pana primátora pozastavoval a připisoval to tomu, že v se politice nepohybuje dostatečně dlouho dobu na to, aby věděl, jak se má správně chovat. Tedy zahodit jasnou šanci, svolávat různé schůze, s každým vše řešit a kecat a kecat. A čas by pěkně plynul a za chvíli by všichni ztratili přehled a zájem a pak by si opět  ti vyvolení padli kolem krku. A právě to, že pan Svoboda je v politice vlastně nováček, je jeho velkou výhodou. Není po dlouhá léta spjat s podnikatelskou "pražskou elitou", takže má šanci udělat na pražském magistrátu trochu průvan a vyvětrat jeho zatuchlé kouty.

     Jak říkám, po volbách jsem jsem byla s chováním představitelů ODS zaskočena a už jsem nevěřila, že by mohlo dojít v tomto volebním období, a vlastně i v těch dalších, k nějakým změnám. Teď doufám, že nebudu muset čekat ani do nového roku, ale že už pod pražským vánočním stromem najdu pěnký vánoční dárek!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Kateřina Zoubková | čtvrtek 24.11.2011 14:28 | karma článku: 17,11 | přečteno: 862x
  • Další články autora

Kateřina Zoubková

Klaus a jeho dvorní šašci

24.10.2012 v 10:37 | Karma: 28,50

Kateřina Zoubková

Revoluce s tužkou v ruce!

3.9.2012 v 12:40 | Karma: 20,73

Kateřina Zoubková

Padla kosa na kámen

5.6.2012 v 16:49 | Karma: 30,95