Zoufalý bratranec po zavražděné do vězení? To policie přehnala!

Dva bezcitní násilníci surově zavraždili v Jihlavě patnáctiletou Petru. Bratranec nebohé dívky si v reportáži TV Nova razantně a pochopitelně ulevil na adresu obou zrůd, žádal pro ně trest smrti a neváhal by je zabít, kdyby je potkal. Ovšem pozor! Policejní vyšetřovatel ho chce stíhat za vyhrožování, protože grázlové se prý bojí o svůj život!  

Představte si, že Vám vrazi zabijí blízkého a milovaného člověka. Dáte si třeba v hospodě pár panáků, pak zařvete, že ty gaunery zabijete, tak snad každý rozumný člověk pochopí, že dotyčný je plný emocí a potřebuje si ulevit. Taková reakce je lidská a normální u každého, kdo není ledová sfinga.

Stejně tak se zachoval i onen příbuzný mimořádně brutálně zavražděné dívky, který ve vzteku a spravedlivém hněvu přál oběma surovcům to nejhorší. Je přece jasné, že obviněný mladík nemyslel svá slova vážně. Je rozdíl, jestliže někdo někomu vyhrožuje úmyslně anebo, když tak činí v afektu. To by pak policisté museli stíhat i fotbalistu Milan Baroše, který také křičel na novináře, že ho zabije, jak výstižně bylo také uvedeno na Nově.

Někdy to také vypadá, že zločinci mají více práv než jejich oběti a příbuzní po obětech. Bohužel! Čekám, že se také do mě pustí právní puritáni a budou namítat, že tito dva násilníci dosud nebyli odsouzeni a je třeba ctít presumpci neviny. Tu samozřejmě rovněž ctím, ale tento případ je nad slunce jasný a není co řešit. Dvě bezcitná hovada mimořádně surově ubila mladou holku, přiznala se a o jejich vině není třeba pochybovat.

Proto také doufám, že rozumný státní zástupce trestní stíhání dívčina bratrance zastaví a zdravý rozum zvítězí.      

Autor: Jan Ziegler | neděle 31.3.2013 11:57 | karma článku: 43,91 | přečteno: 4470x