Zoufalství KHL, hokejové kluby musí propagovat ruskou armádu

Další důkaz totálního nastolení putinovské diktatury v ruské společnosti. Je to přímo šílené zasahování politiky do sportu. Na hokejových zápasech se mají velebit ruští vrazi v uniformách.

Rusko je třeba poslat do totální hokejové izolace. Proti tomu je fakt, že Člověk v tísni odmítl peníze od Jaromíra Nohavici bezvýznamnou epizodou. Vedení ruského hokejového svazu zaslalo podle článku na iDNES.cz klubům Kontinentální hokejové ligy dopis, podle kterého musí během zápasu podporovat agresi ruské armády na Ukrajině. Diváci tak budou dostávat propagační a letáky a plakáty obhajující ruská zvěrstva v Charkivě, Žitomyru a dalších ukrajinských městech. Důležité jsou prý i vzkazy na kostkách nad ledem. Tato propagace je povinná. O této nehoráznosti nejdříve informoval ruský web sport.ru.

Proruští trollové tady kdysi cosi vykřikovali, že politika do sportu nepatří. Zajímavé, že v tomto případě jsou zticha, když sportovní zápasy mají prokazatelné sloužit k tomu, aby se v nich lidem vnucovala agrese proti sousední zemi, která Rusku nijak neublížila. Toto je do nebe volající zasahování sportu do politiky a ještě stylem, vrchnost nařídí a všichni musí poslouchat a držet ústa.

Ano, v Kanadě tuším, že ve Vancouveru nedávno zahráli před zápasem s Washington Capitals, ukrajinskou hymnu, jistě také navzdory Ovečkinovi. V tomto případě však šlo o iniciativu zdola, žádný centrální příkaz, a v tamní oblasti žije početná ukrajinská menšina.

Řešení je jediné, pozastavení členství Ruska v IIHF a zákaz jakýchkoliv mezinárodních zápasů pro všechny hráče v ruských soutěžích, nejen pro Rusy. Do té doby, než Rusko přijde k rozumu a začne se chovat normálně. Čeští hráči z KHL by se měli okamžitě sebrat a odejít pryč z Ruska, tak, jak to udělali Finové Švédové. Uplatnění jistě najdou i jinde.

Podpořte armádu! Kontinentální hokejová liga vyzvala kluby k povinné propagandě - iDNES.cz

Autor: Jan Ziegler | pondělí 14.3.2022 18:25 | karma článku: 22,25 | přečteno: 416x