Zeman urazil záchranáře a Ti mu dávají kapky

Jedním slovem tragikomedie, tak by se dal nazvat projev prezidenta republiky na televizní stanici Prima. Místo povzbuzení lidí, urážky těch, které Miloš Zeman nemá rád, a rovněž hlásání hloupostí.

Nepochopím, proč prezident Zeman ve svém projevu nepoděkoval záchranným složkám, hasičům, policistům a zdravotníkům za jejich odvahu a riskování životů a zdraví. Ti všichni si to zaslouží víc než Čína - původce strašné koronavirové nákazy. Na Facebooku jsem viděl fotku strhané lékařky, která uvedla, že po moha hodinách služby v nemocnici je už úplně vyřízená. Nicméně je pořád připravena sloužit svým pacientům. A tito lidé marně čekali na prezidentské povzbuzení. Pak se nelze divit i některým poněkud ostřejším reakcím na sociálních sítích. Chybu nemá fotka zdravotních sester se vztyčeným prostředníčkem (to gesto jistě blíže popisovat nemusím) s popiskem „Personál nemocnice zdraví pana prezidenta a děkuje za veřejně projevenou podporu a poděkování.“ Pravda, některé komentáře byly ve stylu, co si to ty mladé holky k hlavě státu dovolují, ale většinou je lidé podporovali. Já bych připomněl moudré české přísloví, na hrubý pytel, hrubá záplata.

Absenci poděkování záchranářům a také třeba i prodavačům a prodavačkám, kteří také fungovat musí, protože lidstvo nemůže žít bez jídla, považuji za skandální a pohrdání těmito lidmi. To by bylo důležitější než napadání opozice ve stylu, aby mlčela. Velmi trefně se k tomu vyjádřil předseda ODS Petr Fiala, který uvedl, že zásadní vládní kroky opozice podporuje, ale nikdo ji nemůže vzít právo na kritiku Babišovy vlády. O tom je přece také demokracie.

Myslím si rovněž, že prezident by měl vědět o čem mluví a být tzv. v obraze. Jestliže však vyzve herce, aby udělali radost důchodcům v domovech seniorů, když teď nemohou hrát ve svých divadlech, tak s odpuštěním plácá nesmysly. V současné době jsou totiž jaksi návštěvy v těchto zařízeních, podobně jako v nemocnicích, zakázány.

 

Autor: Jan Ziegler | pátek 20.3.2020 17:59 | karma článku: 47,64 | přečteno: 27735x