Výtah v metru na Andělu, no to je super

Cestování metrem bude ode dneška pro nemálo cestujících zase snazší. Pražský Dopravní podnik právě dnes otevřel nový výtah ve stanice metra Anděl na trase B.

To je určitě dobrá zpráva pro maminky s kočárky, vozíčkáře, lidi, kteří z nějakého důvodu špatně chodí nebo i pro ty, jež cestují s těžkým zavazadlem. Těm všem určitě nový výtah pomůže, protože bude jezdit mezi stanicí, která je poměrně hluboko v podzemí a povrchem.  Nepřeji nikomu nic zlého, ale nikdo z nás neví, jestli náhodou takový výtah nebude už brzy potřebovat. Můj kamarád byl talentovaný fotbalista a vášnivý motorkář. Pak mu jednou nedalo na křižovatce přednost nákladní auto, v nemocnici mu lékaři museli amputovat nohu. Nejdřív jezdil na vozíčku, pak se naučil chodit s protézou. Ale někteří v takových případech dopadnou ještě hůře a na vozíčku jsou do konce života.

Vyspělá společnost se pozná podle toho, jak se těmto lidem, kteří se bez vlastní viny ocitli v těžké situaci, se snaží ulehčit život. A je dobře, že i pražský Dopravní podnik buduje ve starších stanicích metra bezbariérové přístupy (v těch nových jsou povinné), které lidem usnadňují cestování v podzemní dráze.

Určitě je dobře, že právě stanice Anděl dostala nový výtah, protože je poměrně důležitým přestupním uzlem s návazností na městské i meziměstské autobusové spoje a tramvaje. Navíc je v jejím okolí hodně nákupních a administrativních center a tudíž ji denně využívá hodně lidí.       

http://praha.idnes.cz/nove-vytahy-v-metru-andel-0ym-/praha-zpravy.aspx?c=A151008_134744_praha-zpravy_nub 

 

Autor: Jan Ziegler | čtvrtek 8.10.2015 17:44 | karma článku: 16,12 | přečteno: 822x