Výborně sousedé: rudí vrahové nemají nárok na lukrativní důchody

Tleskám a volám bravo rozhodnutí polského Ústavního soudu, který vynesl verdikt, že snížení důchodů členům polské tajné komunistické policie je v souladu s Ústavou. To je dobrá zpráva a já jenom doufám, že Česko bude tohoto příkladu brzy následovat.

Krásná bavorská vesnička v podhůří Alp, kolem typického tamního roubeného patrového domu se na zahradě veselí rodina pod dohledem dědečka Kurta Schneidera. Jedni dovádějí v bazénu, jiní na hřišti a další pro změnu hrají tenis na privátním kurtu. Mají se dobře, děda kdysi sloužil oddaně Třetí říši, po odchodu z gestapa dostal tučné odstupné a též jeho současný důchod je pohádkový. Vždyť pan Schneider byl svědomitý, a proto to dotáhl to až na Sturmbannführera. Sloužil v Lodži a při výsleších sice umlátil k smrti několik desítek Poláků a Židů, ale holt situace byla složitá a řekněte, přehmatů se přece dopouštíme všichni.

Tato příšerná historka je a není vymyšlená. On se dotyčný mohl jmenovat třeba Grebeníček a u Státní bezpečnosti to také dotáhl daleko a žil spokojeně v klidu až do smrti. StB a Gestapo byly jako vlastní sourozenci. Nástroje totalitních režimů, které bezohledně a brutálně likvidovaly své oponenty. Výpovědi bývalých politických vězňů včetně například pilotů britského letectva hovoří jasně, estébáci a gestapáci nás týrali stejně. Velitel bombardéru RAF generál Šiška my před dvanácti lety řekl, že od komunistických estébáků to bylo horší, protože tady jeho a další mučili lidé, za něž on nasazoval ve vzduchu den co den život.

Do arzenálu StB patřilo třeba drcení varlat, pouštění elektrického proudu do těla, a další podobné chuťovky, což podle bolševických zločinců byly pouhé omyly a přehmaty.

A bohužel mnozí z těchto estébáckých a jiných rudých darebáků si užívají vysokých důchodů, zatímco jejich oběti jsou na tom hůře. To se musí změnit. Politici to sice měli udělat už dávno, ale nikdy není pozdě! Tyto zrůdy mezi něž patří třeba i bývalý prokurátor Vaš si zaslouží maximálně dva tisíce korun měsíčně životního minima, když už ne vězení. Kromě morálního má v současné ekonomické krizi tato myšlenka i ekonomický rozměr. Ušetříme na důchodech pro darebáky a tyto peníze pak budeme moci dát skutečně potřebným lidem.

Autor: Jan Ziegler | neděle 28.2.2010 15:15 | karma článku: 32,10 | přečteno: 1461x