Volíte SPD, volíte růst nezaměstnanosti a likvidaci české ekonomiky

Tomio Okamura se chvástá přímou demokracii a volá po referendech. Přitom v jeho Straně přímé demokracie vládne tuhá diktatura, nepřipouští se diskuse, a platí pouze to, co řekne velký japonský vůdce.

Nejhorší však jsou jeho snahy o bezmyšlenkovité vystoupení z Evropské unie bez jakýchkoliv studií co by to přineslo České republice. Nikdo rozumný netvrdí, že EU je bez chyb, a já sám jsem už o nich mnohokrát psal. Ale sám maďarský premiér Viktor Orbán, který je velkým kritikem Bruselu, nedávno v rozhovoru pro Lidové noviny uvedl, že Maďarsko nehodlá vystoupit z EU, a považoval by to za velkou chybu.

Já mu rozumím. Jenomže bezmyšlenkovitý Tomio Okamura a jeho pomatená SPD hlásá vystoupení z EU bez jakýchkoliv náhradních opatření a bez upozornění na problémy, které by nás čekaly.

Nicméně již před časem na toto nebezpečí upozornil průzkum Česko-německé obchodní a průmyslové komory (ČNOPK) provedený mezi 150 firmami, který zveřejnil web novinky.cz . Obavy související s debatou o czexitu, kterou rozpoutalo jednání parlamentních stran o obecném referendu, pociťuje 83 procent zahraničních investorů, ale také dvě třetiny českých firem. Nejvíce znepokojeny jsou podle průzkumu výrobní podniky nad 250 zaměstnanců. Pokud by Česko opravdu odešlo z EU, zvažovala by čtvrtina firem snížení investic v tuzemsku, 28 procent dokonce jejich přesun jinam. Naopak čtyři z deseti firem změny u investic neočekávají.

Coby to tedy znamenalo? Podstatné snížení výkonosti české ekonomiky a statisíce nových nezaměstnaných. Uvědomme si, že vývoz do zemí EU činí přes 80% českého exportu a ten by se nedal jen tak nahradit.

Za Okamurou je také poměrně dost podezřelých machinací. Už dříve v éře Úsvitu šly miliony korun ze státního rozpočtu na jeho konto za dost podezřelých okolností. Nyní se zase provalily jeho problémy s Česko-afghánskou obchodní komorou, o kterých informoval web aktualne.cz. Afghánec Fawad Nadri založil česko-afghánskou obchodní komoru, kterou zanechal v milionových dluzích. Později si pak založil spolek s podobným názvem společně s Tomiem Okamurou. Asi nepřekvapuje, že ta původní komora už žádný majetek nemá. Co to připomíná? Nic jiného než klasický tunel.

On vůbec volební program SPD obsahuje pouhý shluk proklamací a hesel, nikoliv nějaké konkrétní návrhy řešení daných problematik. O tragické personální situaci SPD vypovídá fakt, že Tomio Okamura zoufale shání nestranické odborníky, kteří by mu v případě vládního angažmá, což se doufám nestane, řídili jako ministři přidělené resorty.

A co se týče uprchlíků. Mám obavy, že kdyby jich nebylo, tak by si je musela SPD vymyslet, protože ona jiné téma nezná. Masovým přílivem migrantů okamurovci straší už několik let, avšak ten se zatím jaksi nekonal, a ani konat nebude. I kdyby nám nějaká masová migrace hrozila, tak SPD je totálně neschopna takovou záležitost řešit. A jediný teroristický útok, vykolejení vlaků, u nás spáchal espéďácký příznivec.

Ve skutečnosti se v případě SPD nejedná se o žádné vlastence, ale tlupu prostoduchých populistů.

https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/odchod-z-eu-ekonomickou-sebevrazdu-by-doprovodil-exodus-firem-40064179

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/cesko-aghanska-komora-dluzi-miliony-jeji-sef-si-s-okamurou-z/r~09c2337c09a111ec9106ac1f6b220ee8/

Autor: Jan Ziegler | pátek 8.10.2021 11:59 | karma článku: 22,78 | přečteno: 744x