Vládo! Zruš nesmysly a povol prodej pomlázek

Těžké úlety, které akorát šikanují lidi. I tak se dají hodnotit některá hloupá opatření vlády premiéra Andreje Babiše. Chápu, že současná covidová situace si vyžaduje jistá omezení, ale čeho je moc, toho je příliš.

Takovými hloupostmi jsou zákaz návštěvy příbuzných a nebo cestování mezi okresy a rekreační či sportovní aktivity omezeny jen na území města. Nebo také zákaz prodeje velikonočních pomlázek a vajíček. Jsem rád, že ODS navrhuje vládě zrušení těchto zbytečných šikan obyvatelstva.

Předseda ODS Petr Fiala

On jaksi není jen Covid-19. Psychiatři již uvedli, že hrozí prudký nárůst duševních poruch a trojnásobně vyšší je riziko sebevražd. To jsou hrozivá slova. A zmírnit tato nebezpečí by jistě pomohlo zrušení návštěvy mezi příbuznými. Pokud jsou lidé už očkováni nebo mají negativní testy na Covid-19, tak nevidím důvod, proč by se nesměli scházet. My jsme se sešli na Vánoce coby širší rodina, bylo nás asi patnáct, a nikomu se ni nestalo, nikdo covid nedostal.

Dalším velkým nesmyslem je zákaz prodeje velikonočního zboží. Nechápu proč? Proč by si rodiny nemohli koupit pomlázky nebo kraslice?

Co by měla vláda urychleně zrušit, je zákaz cestování mezi okresy a sportování či rekreace pouze v katastrech obcí, kde lidé bydlí. České Budějovice mají rozlohu 55,6 km2, což je zhruba poloviční území proti srovnatelným městům z hlediska počtu obyvatel, jakými jsou Liberec, Pardubice, Ústí nad Labem, nebo Hradec Králové. Čili Budějčáci mají omezené možnosti rekreace proti lidem ze zmíněných sídel, a tak se houfují na málo možných plochách. Já mám svoje oblíbená místa na Třeboňsku, kde na výletech skoro nikoho nepotkám. Tam teď ovšem nesmím. Kdybych si o víkendu vyrazil do některého z budějckých parků, tak tam bude hlava na hlavě. Toto nařízení pomáhá Covid akorát rozšiřovat, a nijak mu nebrání.

Jsem proto, rád že předseda ODS Petr Fiala uvedl, že jeho strana chce s premiérem Babišem jednat o zrušení zmíněných a některých dalších omezení.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/pomlazky-v-obchodech-zakazano-rika-ministerstvo-obchody-se-ohani-vyjimkou-146952

 

 

 

Autor: Jan Ziegler | čtvrtek 18.3.2021 17:39 | karma článku: 22,10 | přečteno: 696x