Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Máte v tom logický lapsus. Za Hitlera to dělali, protože z toho něco měli. To tvrdíte. Taky tvrdíde, že dneska titíž fandí Rusku. Co z toho mají, kromě problémů? Jaké mají výhody, když je stát ve kterém žijí proti nim?

0 1
možnosti
Foto

Ti, kteří fandili Hitlerovi, jsou dávno mrtví.

3 0
možnosti

To nikdo nepopírá, blog je o něčem jiném.

0 1
možnosti

Po druhé světové válce se u nás kolaboranti s nacisty také popravovali. To samozřejmě v současnosti nehrozí, je však otázka, jestli současným kolaborantům, jako je třeba Jiří Vyvadil, má jejich kolaborace procházet zcela bez trestu?

2 1
možnosti

Popravovali se pouze ti, u kterých byl zájem je popravit.

Rychetského rodina například výtečně prosperovala za protektorátu po něm !

0 0
možnosti

Tohle je vlastně ukotveno v principu lidského vývoje, a to že společnost vlastně není jedna a tatáž identita, jako dnes a před x lety.

Princip lidského vývoje, každého z nás a tím pádem i generace, vlastně všech lidí a generací, nezačíná s dnešním stavem vědomí, ale v počátku nemáme žádné a podle určitého genetického programu a fází vývoje mozku skrze myriády zpětných vazeb od okolí, si jej poznáváním vytváříme a vlastně pro sebe vše objevujeme, co už mají starší generace za sebou.

Zde jsou dva fenomény. Jeden fenomén je o cyklech s typickou fází a jejím projevem, věkem, zde je to u dospívajících, tíhnutí k rebelství, hledání vlastní sebeidentifikace, řešení dění ve společnosti, chování k přírodě, planetě ... . Zde je pak tíhnutí k hnutím jako zde bylo Hippies, New Age, Arabské jaro, dále hnutí brontosaurus, ekologie, klima ... . To se opakuje s každou generací a každá generace si s tím prochází.

To ještě formuje druhý fenomén, jež vlastně vytváří a skupinové tíhnutí s určitým názorem.

Tento fenomén je o dospění životního vývoje vědomí lidí do určité stabilní fáze v dospělosti.

Zde pak máme stabilní fázi, kde jsou silné instinkty rodinné, a to ze strany muže a ženy. Jejich životní rozměr pak je rodina, své potřeby, je to typ Nováku z té komedie, pak fáze, kde se už projevuje formování osobnosti, zde to jsou intelektuálové, umělci, vědci, a fáze kde se už rozvíjí duševní vícerozměrný stav vnímání existence, a je už rozpoznána a překročena rovina lidské, osobnostní, formy vnímání existence, reality. Zde se už rozvíjí stav sebe překročení a sebeprojekce.

Tedy jsou zde tyto dva fenomény, jež se zde stále opakují dokola s každou novou generací. Dále pak druhý fenomén v projevu blogera, kde jeho popis vnímání reality, použitá slova, úhle pohledu, vlastně, ukazují, kde je jeho stabilní životní fáze a co bude vidět a jak to bude řešit ... . Jinak řečeno, není to o celé identitě národa, společnosti, ale čistě o tom to. Je potřeba už překročit tento Rubikon, vnímání .

0 0
možnosti

Dodatek. V každé generaci vlastně máme i jednoho či několik Hitlerů, Putinů, ... záleží ale na stavu doby, stavu společnosti.

Za 1. republiky jsme byli vlastně mnohonárodnostní stát, s velkou menšinou Němců v pohraničí, ale i v Brně, Praze ... . Navíc doba samostatnosti byla velmi krátká.

Pak tu je ještě rok 1968, a okupace ČSR vojsky Varšavské smlouvy, a to že naše země měla do roku, tuším 1991, na svém území Ruská vojska.

Zajímavý je i stav v Maďarsku, kde v roce 1956, byla velmi tvrdě a krvavě potlačena, snaha jít vlastní cestou a jak se chová dnes Orbán ...

0 0
možnosti

Trochu mne děsí, co těch vlastizrádců mezi námi je! I v nejvyšší politice! A my je volíme!

4 0
možnosti

J11a43n 98M57a22r77e78k

18. 8. 2023 19:21

Říkáte pane Šimek "...my je volíme..." tak je nevolte...dost jednoduché, ne?

0 1
možnosti
Foto

A ještě třeba pár slov o českém filmu za protektorátu nebo o vzniku tábora v Letech, abychom si o tom "bahnu" udělali konkrétnější představu. 😃

A taky pár hřejivých slov o kolaborantech s komunismem by to chtělo...😂😂😂

Vás ty agitky baví?

3 1
možnosti

Kdepak. Nyní zase na konkurenčním webu pro změnu zahájil opětovné tažení proti Koněvovi s nápadem na přejmenování všech ulic u nás.

1 3
možnosti

Děkuji za tento článek.

2 1
možnosti
Foto

To jsme rádi, že jste sám sobě poděkoval za svůj vlastní článek.

9 3
možnosti

Opět skvělý ubohý blog!!!

2 7
možnosti
Foto

Většina spoluobčanů je normálních. Vnímají události se všemi souvislostmi a nenechávají se ovlivnit demagogií a propagandou.

4 3
možnosti

Většina normálních lidí je normální a proto nemá ráda rusáky.

5 0
možnosti
Foto

Mě by docela zajímalo, jak se projevuje u našich občanů ta kolaborace s Ruskem. To nám pan Ziegler zapomněl popsat.

3 9
možnosti

Jednoduché Šejno, tím, že fandí Putinovi jsou stejní jako ti, co fandili Hitlerovi. Je na tom něco nejasného? Nechápou to pouze kolaboranti a vlastizrádci.

4 3
možnosti
  • Počet článků 3326
  • Celková karma 25,14
  • Průměrná čtenost 1805x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz