Váleční veteráni a bojovníci proti komunismu budou mít levnou MHD

A to v Českých Budějovicích od zítra. Já to vnímám velmi pozitivně, jako ocenění lidí, kteří pro tuto zemi hodně udělali, a myslím si, že je dobré také pro ně něco udělat.   

Za cestování autobusy a trolejbusy Dopravního podniku města České Budějovice nyní zaplatí váleční veteráni a účastníci odporu a odboje proti komunismu 200 Kč za roční kupon.

Elektrobusy v Českých Budějovicích

Je to dobré rozhodnutí města České Budějovice. Tito lidé udělali pro svoji vlast daleko víc, než ti, pro které bylo hlavním smyslem jejich života nějak to přečkat, a to jak za II. světové války, tak později za socialismu. Oni se však před zlou dobou a tehdejšími mocipány nesklonili. Postavili se nejhorším diktaturám minulého století nacistické a komunistické, někteří z nich i oběma. Oni riskovali životy, zdraví i svobodu. Ještě v lednu 1989 byl z politických důvodů uvězněn komunistickým režimem Václav Havel. A nemluvě o tom, že nacisté i sebemenší odpor proti nim tvrdě trestali, nejčastěji popravami.

Tito lidé jsou hrdinové, kteří si zaslouží uznání a úctu a každá slušná společnost si jich váží. To jenom komunističtí zločinci zavírali válečné hrdiny – vojáky ze zahraničních armád na Západě do kriminálů a některé z nich i popravili. Proto jsem moc rád, že České Budějovice jim poděkovaly tímto způsobem. Jsou to skuteční vlastenci, kteří pomáhali zbavit svoji zem černého a rudého zla. Další města s MHD by se mohla k jihočeské metropoli přidat.           

Autor: Jan Ziegler | pátek 30.11.2018 12:23 | karma článku: 13,24 | přečteno: 386x