Foto

Jak Ho-Či-Min tak Vietkong těmi masakry prakticky opakovali to, co "vynalezl" Lenin. Poté, co se bolševici chopili moci, si Lenin uvědomil, že většinu lidí v Rusku nepřesvědčí k dobrovolnému přijetí ideologie komunizmu. A tak se rozhodl spustit mašinerii vraždění všech, kdo ji odmítali přijmout. Masakry, to je čirá esence komunizmu (100 milionů lidí povražděných během 20. století).

"Pokrok" nastal za Brežněva vynálezem zákona, který definoval, že kdo odmítá tak úchvatnou světaspásnou ideu, jakou je komunizmus, je duševně nemocný. Tím se otevřela cesta k zavírání svobodymilovných lidí do psychiatrických léčeben a jejich mučení drakonickými dávkami psychofarmak. To je komunizmus.

Foto

Přesně tak. Kdo nechápe ideu komunismu, je duševně vyšinutý. Za tohle byla sovětská psychiatrická společnost vyloučena ze světové organizace psychiatrů.

Je to jako se vším. Rusko je prostě zaostalá imperiální despocie, kde car (t.č. se jmenuje Putin), je nad zákonem.

Foto

Jasná karma. Pane Zieglere, vloni jsem byl v Saigonu (viz můj blog). Měli jsme štěstí na místního průvodce. Byla to občanská válka, jak říkal. Vyprávěl nám o době předtím, během války i o tom, co přišlo s komunisty. O tom už levičáci nemluví.

Je zajímavé, že čím východněji, tím větší živnou půdu tam má komunistická totalita. Viz také Kulturní revoluce v Číně, nebo řádění Rudých Khmerů v bývalé Kambodži (o KLDR nemluvě).

Foto

Souhlas. Je to jen další příklad, že člověk se i přes léta civilizování příliš nezměnil a dál ve svém nejhlubším nitru zůstává divochem, nebo chátrou, jak píšete. Třeba kniha Pán much vznikla na tomto základě. Napsat ji vy, nešlo by o potomky anglických gentlemanů, ale o děti rudé chátry. Válka je nejspolehlivějším spouštěčem běsů, které v lidstvu dřímá, ale postačí i pouhá anarchie s absencí státního dozoru a trestů - viz Haiti.

Foto

Autor nám spíše chtěl říct, že skutečný obraz války ve Vietnamu byl jiný, než jsme se my učili před rokem 1989, ale i jiný, než nám říkali hippies?

Foto

Amerika je totéž jako Rusko - imperiální velmoci, bojující o svůj vliv ve světě. Fanatický antikomunismus není dobrý rádce pro hodnocení historie.

JZ

Američané na rozdíl od Rusů nezavraždili desítky milionů vlastních obyvatel.

VD

Stejně jako za 2.sv.války se budou zveličovat zločiny Američanů (Němců), aby se zakryly ty vlastní, často ještě větší. Tož tak, kremlíci.

BO

A napalm používali Amíci, aby si mohla rudá chátra udělat táborák bez sirek.

Foto

Napalm jistě byl strašlivý, ale viděl jste, co používal Vietkong proti Jižnímu Vietnamu? Já ano. V Ku Chi.

JN

J26o91s79e29f 54N97i95k45l

29. 5. 2024 13:47

To je zase lež...Válka ve Vietnamu je obrovskou skvrnou americké a tzv. západní demokracie...Američané svrhli na Vietnam více bomb než bylo použito za celou druhou světovou válku (B-52 se činily), běžné mučení (včetně vyhazování lidí z vrtulníku), akce "vyhledej a znič" proti vesničanům, napal, chemické zbraně (Americká chemická zbraň Agent Orange, která ničila porost a kontaminovala půdu, zasáhla přes 4 miliony obyvatel Vietnamu, z toho tři čtvrtiny trpí nemocemi a defekty). Američané zde válčili více deset let, do války vstoupili v roce 1964 (1964-75), v posledních letech zde bylo až 600 000 amerických vojáků. A výsledek?...Americký vojensko- průmyslový komplex si mastil kapsy a chrochtal, bylo zabito "pouze" 60 000 Američanů....

JN

J89o88s81e11f 46N65i13k29l

29. 5. 2024 13:14

O čem je kniha Rozhovory s Američany?

Tato kniha vyšla u nás už v roce 1971. Autor knihu napsal po odhalení masakru v My Lai, aby ostatní Američané věděli, jak se ve Vietnamu chovají americké ozbrojené síly. Kniha je o mučení, vypalování vesnic, nezákonném zabíjení a podobných věcech. Je celá dělaná stylem otázka - odpověď, otázka - odpověď. Odpovídají vojáci, kteří ve Vietnamu byli

PB

Marek Lane, americký levicový lidskoprávní aktivista hledající a odkrývající celý život konspirace americké vlády.

Mimo jiné spolupracoval s Jane Fondovou, mírovou aktivistkou podporující severovietnamské agresory, která se za své protiválečné aktivity omluvila poté, co vyšly najevo komunistické hromadné masakry.

Sám Lane byl členem několika vlivných občanských komisí pro vyšetřování zločinů USA ve Vietnamu, včetně sdružení válečných veteránů, ale odevšad ho vykopli:

Zaměstnanci Národního výboru pro občanskou vyšetřovací komisi pro americké válečné zločiny ve Vietnamu kritizovali Lanea jako arogantního a senzacechtivého a řekli, že kniha, kterou psal, obsahovala „nekvalitní reportáže“. Vůdci Národního výboru pro občanskou vyšetřovací komisi pro americké válečné zločiny ve Vietnamu odmítli s Lanem dále spolupracovat.

Knihu si klidně doporučujte, ale nikomu necpěte, že je to historický doklad, ne, je to bulvární novinařina poplatná době.

Má stejnou vypovídající hodnotu, jako Poučení z krizového vývoje vydané komunisty v době normalizace.