V Česku se bude jednat o svržení Putina

O tomto víkendu se v Praze bude konat Fórum Svobodných ruských národů, a přijede výkvět ruské putinovské opozice. Na programu budou i velmi výbušná témata.

Přítomny budou hvězdy ruské opozice jako například bývalý poslanec Státní dumy Ilja Ponomarjov, který jako jediný v roce 2014 hlasoval proti ruské okupaci Krymu nebo sovětský politický vězeň Alexej Manannikov. Přicestovat by měl britský novinář Edward Lucas, který je jedním z nejlepších znalců současného Ruska a autorem mnoha fundovaných publikací o této zemi.

Diskuse na Fóru bude velmi ostrá a žádná témata nebudou tabu. To se týká i svržení současného ruského vládnoucího režimu a odstranění Putina, přeměnu Ruska ve skutečnou federaci svobodných národů apod. nebo i o rozpadu Ruské federace.

Česká republika zaujala k tomuto setkání oficiálně neutrální, ale spíše sympatizující postoj. Tato akce nemá přímou záštitu české vlády, ale ministerstvo zahraničí se už vyjádřilo v tom smyslu, že je dobře, že se v Praze tato akce koná. Dá se tedy hovořit o tiché podpoře ze strany Česka a to považuji za správné.

Naše země má dlouhodobou tradici v poskytování podpory lidem, které v jejich zemích pronásledují diktatury a totalitní vládcové. Už ve třicátých letech minulého století poskytovalo tehdejší Československo azyl německým uprchlíkům, kteří ze své vlasti emigrovali před Hitlerovou tyranií. A současné putinovské Rusko má k nacistickému Německu velmi blízko. Jsem proto rád, že moje vlast pokračuje v této tradici a pomáhá lidem, které zločinný moskevský režim perzekuoval a donutil je uprchnout z jejich původní vlasti.

Ano, podporujme slušné Rusy, kteří jsou v opozici vůči putinovské mafiánské klice, a nenáviďme rusáky, jež jsou oporou kremelských zločinců. Toto setkání v Praze je zároveň důkazem toho, že i mezi Rusy jsou slušní lidé, kteří jsou si vědomi toho, že Putin a jeho banda jsou velkou hrozbou pro světový mír. A takových si važme. Proto jsem hrdý na to, že se Česká republika dlouhodobě staví na jejich stranu.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Ziegler | čtvrtek 21.7.2022 14:58 | karma článku: 24,69 | přečteno: 760x