Trikolóra, to jsou takoví zbabělí Chamberlainové

Tak jsem se podíval do volebního programu Trikolory a říkám si, že ti čecháčci si svůj Mnichov v osmatřicátém zasloužili. Sami totiž nechtějí pomáhat spojencům v problémech.

Ve volebním programu Trikolory se doslova píše. „Jako suverénní členský stát NATO jsme připraveni postupovat výlučně v souladu se zněním Severoatlantické smlouvy a vždy si zvolit způsob pomoci jinému členskému státu. S ohledem na naše národní zájmy se nebudeme účastnit vojenských cvičení u hranic jiných států, přehodnotíme také zapojení v zahraničních misích. Budeme upřednostňovat vojenskou spolupráci na regionální úrovni a s neutrálními státy.“ Pravda, Francie si také v roce 1938 vybrala svůj způsob pomoci tehdejšímu Československu. Řekla si, vojáky vám sice nepošleme, ale když tomu Hitlerovi dáte pohraničí, nebude válka, tak my vám za to dáme výhodnou finanční půjčku a budeme garantovat vaše nové hranice.

A Trikolora ve skutečnosti rovněž nabízí takové mnichovanství. Našemu spojenci bude hrozit agrese, ale my zalezeme, přece nepůjdeme válčit kvůli nějakému Pobaltí, o kterém vlastně nic nevíme, hlavně nesmí být válka. To, že jej ohrožuje silnější soused, je jeho problém, mají se s ním dohodnout. Takový ten čecháčkovský postoj tady už dříve zaujal bloger Petr Hannig, když burcoval proti válce na Ukrajině, které musíme za zabráni všemi prostředky. Inu Francie a Velká Británie také chtěli v osmatřicátém roce za každou cenu zabránit válce, a víme, jak to dopadlo. Jasně, Ukrajinu nechme napospas agresorovi, přece kvůli ní nebudou umírat naši a jiní vojáci.  Ale, když nám někdo zahrozí, tak to se musí všichni zbláznit, mobilizovat a jít do boje. Inu, čecháčci jsou ve skutečnosti bezohlední sobci, kteří chtějí pomoc akorát pro sebe, ale jiným pomáhat nechtějí.

Já tedy považuji po našich smutných zkušenostech z osmatřicátého roku za normální, že bychom měli dodržovat své spojenecké závazky v NATO a pokud někdo našeho spojence napadne, tak bychom mu měli bez nějakých podmínek automaticky přijít na pomoc.

Trikolóra předvádí takovou tu typickou českou vyčuranost. Podobně jako okamurovská SPD, a proto jsou obě partaje pro mě nevolitelné.

Autor: Jan Ziegler | středa 6.10.2021 10:43 | karma článku: 25,92 | přečteno: 1181x