Tomanova firma prý dluží šest set milionů korun

To, že jeho otce komunistu Miroslava Tomana staršího vyznamenal prezident republiky, je chucpe. Ovšem synovo provinění se zdá horší – vědomé tunelování věřitelů.

Je nemyslitelné, aby Miroslav Toman starší coby místopředseda Štrougalovy komunistické vlády nevěděl o porušování lidských práv, zavírání a mučení disidentů apod. Sám ovšem podle názoru skutečných odborníků není žádným expertem přes zemědělství, ale ke svému postu se dostal přes rudou stranickou knížku v době normalizace po vyházení tisíců lidí za kritiku okupace Československa Sovětskou armádou v roce 1968. Do té doby byl obyčejným místním zemědělským úředníkem.

Po listopadu 1989 se rodina Tomanů dala na podnikání, které později řídil Miroslav Toman mladší. Na tom by nebylo nic protizákonného, kdyby podle tohoto staršího materiálu iDNES, který cituje z časopisu Respekt, nezadělala jeho firma Agrotrade na stamilionové dluhy. Zkrátka, půjčovala si peníze, které s velkou pravděpodobností vědomě nevracela. Později dluhy zůstaly, avšak vznikla nová firma, která už byla čistá.

Pravda to není neobvyklá taktika, používá ji vícero podnikavců (záměrně rozlišuji od slušných podnikatelů), ale je na pováženou, že se takto chová i exministr zemědělství. Je také patrné, že morálka rodině Tomanů, kteří ihned po revoluci zahodili ideje beztřídní společnosti a stali se kapitalisty, nic neříká. Tato rodina také pomohla sponzorovat prezidentskou kampaň Miloše Zemana. Inu svůj k svému.

Jenomže není normální, aby člověk s kriminálními zločineckými metodami působil na vysokých postech.

http://ekonomika.idnes.cz/dluhy-firmy-ministra-miroslava-tomana-dh8-/ekoakcie.aspx?c=A130714_192121_domaci_neh

Autor: Jan Ziegler | pátek 30.10.2015 18:22 | karma článku: 29,32 | přečteno: 1116x