Těžké levičácké šílenství – zrušme první třídu ve vlacích

Bohužel to není aprílový žert. Šéf německé Strany levice, kamarádů naší KSČM, a člen Bundestagu Bernd Riexinger tento nesmysl prosazuje, prý to přispěje k rovnosti mezi lidmi. Zprávu přinesl web iDNES.cz.  

Vlaky by podle německého komunisty měli mít pouze jednu třídu a lidé by prý nemuseli stát v uličkách. Já říkám houby s octem. Kdysi jsem ve vlacích jezdíval II. třídou. Ovšem při jedné cestě rychlíkem z Prahy do Českých Budějovic v páteční odpoledne, jsem si v přeplněné dvojce nemohl sednout. Tak jsem šel do jedničky a od té doby jezdím zásadně první třídou, samozřejmě pokud je ve vlacích zařazena. Je to pohodlnější, často bývám v kupé sám, pracuji, telefonuji, nikoho neruším a nikdo neruší mě.

Já opravdu nevidím důvod, proč bych si nemohl připlatit za lepší služby a kvalitnější cestování. Takové nápady mě vážně děsí, A bohužel není to v současném Německu ojedinělý výstřelek. Už dříve zase nějaká tamní politička chtěla zrušit vnitrozemské letecké spoje. To je strašné.

Je to typické levičáctví, když socialisté a komunisté všeho ražení jsou přesvědčeni, že oni vědí, co je pro lidi dobré a co špatné a podle toho se snaží i jim dost brutálně zasahovat do života. Jednou je to zrušení soukromého vlastnictví, jinde pokusy rozkazovat druhým, jak mají cestovat. Prosím Vás nechme to na lidech. Pokud nebude v jakékoliv zemi zájem o létání, tak dotyčná linka skončí, tak jak skončilo například létání mezi Prahou a Brnem, protože se v éře rychlostního železničního koridoru a dálnice nevyplatí.

Naštěstí se ukázalo, že ve Spolkové republice Německo to ještě není tak zlé, protože většina zdejších politiků, odborníků i veřejnosti se soudruhem vyběhla a jeho nápad označila za hloupý a nesmyslný. Správně v duchu, že kdo si chce zaplatit za lepší cestování, ať má tu možnost. Já se děsím toho, že levičáci časem přijdou s dalšími podobnými nápady, že všichni mají chodit v jednotných uniformách, jezdit jedním druhem aut, a chodit do stejných restaurací. To, aby se jedni nepovyšovali nad druhými. Sice je to k smíchu, ale obávám se, že někteří jedinci jsou toho schopni.  

Já říkám rovnou, že takové nápady ohrožující lidskou svobodu budu rázně potírat. S vládou komunistů jsme si užili čtyřicet let, a já nechci, aby se k nám jiným způsobem vracela.       

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/nemecke-statni-drahy-deutsche-bahn-nemecko-strana-levice-vlak-prvni-trida-cestovani-bernd-riexinger.A190816_114020_zahranicni_dtt

  

Autor: Jan Ziegler | pátek 16.8.2019 17:45 | karma článku: 30,76 | přečteno: 1143x